Dolomiti IJssalon is gespecialiseerd in kwaliteits-ijs, gemaakt op  ambachtelijk en biologische wijze. Dolomiti is al sinds 1972 een zeer  vertrouwd gezicht in Den Haag en omgeving. Onlangs is ons ijs verkozen  tot het lekkerste ijs van Den Haag e.o. U krijgt dus exclusief les van  ijscoman Mario.
De Basiscursus Koude IJsbereiding is vooral  gericht op de werkelijke praktijksituatie van het ambachtelijk  ijsbedrijf. De cursisten werken tijdens de praktijklessen met machines  die in de bedrijfstak gebruikt worden. Het leren werken volgens de  richtlijnen van de ''Hygiënecode voor de IJsbereiding''. Tijdens theorie  wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en de  receptuur berekenen. Aan het einde van de cursus is alle basiskennis van  het ambachtelijk en biologisch ijs bereiden, zowel praktisch als  theoretisch, aanbod gekomen. Cursisten kunnen zo een officieel  certificaat behalen.De groep grote is minimaal 4 personen en maximaal  10 personen.
Voor wie:          
De cursus is  bedoeld voor iedereen die de basis wil leren van ambachtelijk en biologisch ijs.
Vooropleiding: 
Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist.
Duur:                   
De cursus wordt aangeboden in zes dagen, verdeeld over  zes aaneengesloten weken.
Inhoud:              
De cursus is thematisch opgebouwd. Elke dag heeft een eigen  thema en wordt verzorgt door een  specialist op dit gebied.
- DAG 1: Het proces van ijsbereiding, kennismaken met apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode.
- DAG 2: Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten.
- DAG 3: Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers.
- DAG 4: Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende bindmiddelen.
- DAG 5: Het kennismaken en bereiden van biologisch ijs.
- DAG 6: Vruchtenijs maken.
Waar en wanneer: 
De cursus wordt verzorgd door Dolomiti IJssalon, gevestigd in Den Haag  aan de Melisstokelaan. De  cursus wordt van de maand november t/m maart aangeboden. Voor cursusdata verwijs ik u naar het  cursusoverzicht.
Contact
U kunt zich ook telefonisch aanmelden: 070-3677067 Bel ons gerust wij staan u graag te woord.
Bereikbaarheid:
De  Dolomiti IJs Academie (Dolomiti IJssalon) is uitstekend te bereiken met  het openbaarvervoer. Bus 26, tram 8 & 9 en NS stoppen voor de deur.  Daarnaast zijn er genoeg gratis parkeermogelijkheden.
Even voorstellen..
Wij  zijn producent van origineel, ambachtelijk, Italiaans ijs in vele  soorten en smaken. Wij bereiden met heel veel liefde en passie sinds  1972 op traditionele wijze Italiaans ijs (volgens eeuwenoud recept),  waarbij wij uitsluitend verse producten gebruiken. 
Kortom: Biologisch IJS
Wij passen geen chemische toevoegingen in onze producten.
Zo kunnen wij u een perfecte kwaliteit en smaak garanderen, en dat proef je.
Wat verstaan wij onder biologisch ijs?
Biologisch  ijs is de verzamelnaam voor producten uit de milieuvriendelijke  landbouw. Daar werken boeren die het op hun bedrijf anders willen.
Is een product biologisch geteeld, dan wil dat zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt zijn.
 
Is een product biologisch geteeld, dan wil dat zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt zijn.
Ons ijs is gekozen als het lekkerste ijs van Den Haag e.o. (bron: denhaagdirect.nl)
 


