Het bezoeken waard:
Casa del Cioccolato Perugina 
en het 
Museo Storico Scuola del Cioccolato 
in Perugia
DE fabriek van de alom befaamde Italiaanse BACI!
L'ARTE DEL GUSTO
Via aspetta un fantastico viaggio nel cioccolato! 
* op weg naar de fabriek
* de fabriek - la fabbrica
* la via del cioccolato
* comunicazione e pubblicita
* de geschiedenis
CIAO TUTTI:
Een kus uit Perugia staat inmiddels wereldwijd symbool voor de liefde.
Wie vakantie viert in Italië, komt de in zilverfolie verpakte kusjes 
overal tegen. De populaire chocolaatjes uit Perugia, bestaande uit een 
hele hazelnoot omringd met melkchocolade en stukjes noot, vormen 
wellicht een van de bekendste Italiaanse producten in binnen- en 
buitenland, omgeven door een zweem van romantiek die door het 
moederbedrijf graag in stand wordt gehouden.
De ontstaansgeschiedenis klinkt dan ook te mooi om waar te zijn. Het 
verhaal gaat dat Luisa Spagnoli, een van de oprichters van chocolaterie 
Perugina, in 1922 met het lumineuze idee kwam om hazelnoot te combineren
 met chocolade. Een gouden idee. Dat men echter een beetje om zeep hielp
 door de chocolaatjes de weinig romantische naam cazzotti Pierugina te geven, hetgeen ‘klappen uit de fabriek van Perugina’ betekent. Daar zat natuurlijk niemand op te wachten… 
 







 



