vrijdag 8 juni 2012

Red een Parmigiano Reggiano actie een enorm succes!


 

De inschrijving is gesloten! (08 juni 2012 - 16:00 uur)
Dat wil zeggen: voorlopig. De actie is een succes te noemen. Bijna 8000 mensen bestelden een flink stuk Parmigiano Reggiano. Wat een overweldigend resultaat! Voor ons begint het werk nu pas echt. We gaan zondagavond naar Italië om daar met de kaasboeren te praten. Dan kunnen we ook daadwerkelijk alle kaas gaan bestellen. Bovendien moeten we aan de slag met het organiseren van het event. 
Daarna wordt het weer mogelijk om bestellingen te plaatsen. Voor nu dus: bedankt namens alle betrokken kaasboeren in Midden-Italië.


8 dagen verder
7910 inschrijvingen! Met dat enorme getal sloten we vanmiddag om vier uur de inschrijving. Het overtreft werkelijk onze stoutste verwachtingen. Hier hadden wij absoluut geen rekening mee gehouden. Geweldig dat er zoveel mensen zijn die de Italiaanse kaasboeren een hart onder de riem willen steken. Zondag rijden we naar het getroffen gebied toe om de boeren deze heugelijke mededeling over te brengen.


Locatie
"Maar waar en wanneer is dat Red Een Kaas Event dan?" Die vraag ontvangen we tientallen keren per dag. En dat is heel begrijpelijk. Je kunt begrijpen dat we de afgelopen dagen steeds moesten opschalen. Waar we eerst een locatie tot 2500 personen op het oog hadden, moesten we al vrij snel op zoek naar een grotere locatie. En dat is flink wat geregel. Daarom moeten we je melden dat we nog géén exacte datum en locatie kunnen mededelen. Eerder dan 30 juni zal het zeker niet zijn. Met de beoogde locatie hebben we zo goed als zeker een overeenkomst, maar zolang we nog geen officiële 'go' hebben, willen we je de naam nog niet geven. Daarom ook nog geen betaallink in deze nieuwsbrief. Pas als we locatie én datum kunnen communiceren, zullen we je vragen om de 25 euro voor de kaas aan ons over te maken. Dat vinden we wel zo fair!
Veel ondernemers bieden ons hun bedrijfspand of winkel aan als uitgeefpunt. Hoewel we elke medewerking bijzonder op prijs stellen, zien we af van verschillende uitgeefpunten in het land. Logistiek gezien is dat ondoenlijk. Het transport van Italië naar Nederland is kostbaar genoeg en daarom is het zeker niet haalbaar om verschillende partijen Parmigiano ook nog eens op diverse locaties in Nederland af te leveren. Dank voor alle aanbiedingen, maar we zien er dus vanaf. Vind je het te ver om naar het midden van het land te rijden voor een stuk kaas (en niet alleen dat, we organiseren er een leuk feestje omheen), dan kun je de boeren alsnog steunen. Bij je vertrouwde kaasspeciaalzaak vraag je gewoon naar de échte Parmigiano Reggiano. Zo blijft vraag en aanbod goed op pijl en kunnen de boeren blijven werken.

Dus: we vragen nog heel even van je geduld. Maar dan weten we alles en dat weet jij waar je voor betaalt. Da's ook belangrijk, niet waar..?

Zin en onzin over 'het goede doel'
Nog even over 'het goede doel'. Wij hebben dagelijks contact met het Consortium. Zij coördineren de reddingsoperaties en staan direct in contact met de getroffen boeren. Zij zorgen er ook voor dat de boeren het oorspronkelijk bedrag voor hun kazen krijgen, dat ze verdiend zouden hebben zonder aardbeving. Dat is een aanzienlijk ander bedrag dan de restwaardeprijs die ze nu voor een enorme hoeveelheid raspkaas of smeltkaas zouden krijgen. Er gaan berichten rond op blogs dat zij hun geld toch wel krijgen, dat er malafide opkopers zijn of dat banken wel garant staan. Dit zijn berichten die je vaak ziet rondom dit soort situaties. Door onze contacten met het Consortium weten we zeker dat het geld op de goede bestemming komt. Daarnaast stort het Consortium nog een extra euro op een speciaal fonds voor elke kilo verkochte kaas.

Iedereen die vragen heeft over onze rol in het geheel, kan ik verwijzen naar de statuten die we hebben opgesteld toen de we stichting Red Een Kaas oprichtten. Deze zijn vrij opvraagbaar bij de Kamer van Koophandel Midden-Gelderland.

De economische schade is enorm. Het benefietconcert - met vele grote Italiaanse artiesten - dat dit weekend in Bologna plaatsvindt, zal in september nog een keer gehouden worden. Dat heeft ons ook aan het denken gezet. Of er ook écht een tweede Red De Kaas Event komt, is nu nog niet bekend. Wel proberen we iedereen die interesse heeft ook te bedienen.







donderdag 31 mei 2012

Red een Parmigiano Reggiano - Red een Kaas!


Op veler verzoek kun je voorinschrijven voor de tweede zending Parmigiano Reggiano!!

De Italiaanse regio Emilia-Romagna is voor de tweede maal in korte tijd getroffen door een aardbeving. 
In dit gebied, waar onder meer de befaamde Parmigiano wordt gemaakt, dreigen 550.000  van deze parmezaanse kazen verloren te gaan. 

Door de aardschokken zijn de kazen beschadigd en is het rijpingsproces onderbroken. 
De smaak van de kaas is echter onveranderd. 

Twee Personen hebben zich het lot van de Italiaanse kaasboeren aangetrokken en willen een flinke partij naar Nederland laten komen. 
We bieden je een deel van deze partij aan voor een heel interessante prijs.

Het doel is duidelijk: jij helpt de kaasboer en in ruil daarvoor krijg je een heerlijk stuk originele Parmigiano.

Concreet:

- jij legt 25 euro in
- als 100 personen dat ook doen, gaat de deal door
- je haalt de kaas op bij een centraal gelegen punt in Nederland
- wij zorgen voor een gezellige, Italiaanse sfeer


Schrijf je nu in voor de TWEEDE RONDE!!

Ons bericht op Scoop.it

Red een kaas Website

Italiaanse Pasta Concepten tijdens uw Evenement



woensdag 25 april 2012

Italian Coffee Handbags tijdens Het Groene Spreekuur in de Tweede Kamer



Het Groene Spreekuur – Tweede Kamerleden in gesprek met duurzaam maatschappelijk initiatief
Maandag 16 april 2012 van 10.30 tot 12.00 uur


Nederland innoveert (ook) van onderop, maar hoe maak je die kleinschalige innovaties zichtbaar voor politiek en beleidsmakers? Op Duurzame Dinsdag 6 september 2012 werd het idee geboren van een Groen Spreekuur.

Kern van het Groene Spreekuur is:  Kamerleden informeren over de praktijk van maatschappelijke initiatieven[1] en MKB-ondernemingen  op het terrein van duurzaamheid.
We willen informeren over de innovaties, maar ook over de belemmeringen die deze groep mensen tegenkomt. Door betere informatievoorziening, kan de Kamer eerder haar invloed laten gelden om belemmeringen weg te nemen en gewenste ontwikkelingen stimuleren.

Uitgenodigd worden:  Kamerleden, initiatiefnemers /ondernemers die de onderwerpen vanuit de praktijk kunnen toelichten en relevante personen uit het netwerk rond duurzame initiatieven.

Het Groene Spreekuur wordt minimaal 2 maal per jaar gehouden.  


3         Recycling van materialen

Een toenemend aantal initiatieven is gericht op het recyclen of eigenlijk upcyclen van materiaal. Reststromen zijn een belangrijke bron van inspiratie. Maar hoe kom je aan voldoende, goede reststromen om een serieproductie op te zetten. En als je ze al gevonden hebt, hoe zorg je ervoor dat de bestemming ‘afval’ niet in de weg zit van het verzamelen van materiaal en het afzetten van de hiervan gefabriceerde producten. Er zijn bijvoorbeeld allerlei beperkingen ten aanzien van het transport van “afval”, zeker als het over landsgrenzen heengaat. Daar is reden toe als het gaat om gevaarlijke stoffen, die moeten uiteraard op een veilige manier uit het circuit worden gehaald. Een andere reden voor de beperkingen is het voorkomen dat reststromen gedumpt worden in landen die een minder strikte regelgeving hebben. Op dat punt is een verandering van mentaliteit, en van daaruit van de regelgeving, nodig. “Er bestaat geen afval”, steeds meer blijkt dat (bijna) ieder materiaal herbruikbaar is, mits het verzameld en beschikbaar wordt gemaakt. Het uitgangspunt zou dus moeten zijn: hergebruiken tenzij…
 
Hoe zorgen we ervoor dat reststromen gemakkelijker gevonden worden en herkend worden als nieuwe grondstof?






 
 
 
 


donderdag 12 april 2012

Mille Miglia 2012 - La Corsa piu bella del Mondo - 17 tot 20 mei 2012


The 2012 Mille Miglia will take place from Wednesday, May the 16th (optional), to Sunday, May the 20th.
Entry applications are now open and will close at 12 midnight on Sunday, December 18th, 2011.
Those who wish to participate in the event must register on the website by this date. They will obtain a username and a password which will be used to access the on-line entry form. This is divided into 9 parts. When all parts have been filled in, they will be given an entry registration number. It will then be necessary to attach the following on-line:
  • an FIA Heritage Certificate and/or CSAI papers and/or an FIVA Passport
  • as much historical documentation on the car as possible, including those passed on by previous owners
  • photographs of the car

The route goes clockwise from Brescia to Rome and back, on the fabled Mille Miglia roads crossing seven regions: Lombardy, Veneto, Emilia Romagna, the Marches, Umbria and Lazio on the way down, adding Tuscany on the way back.

The 2012 route will pass through some of the most beautiful cities of Italy. Along with Brescia and Rome, the Mille Miglia will be going through Verona, Vicenza, Padova, Ferrara, Gambettola, Sansepolcro, Spoleto, on the way, and Viterbo, Siena, Firenze, Bologna, Reggio Emilia and Cremona on the way back.
New time trials will be scheduled for Umbria on the way, and also in Tuscany on the way back.

Each road has its history, its anecdotes, its traditions. The eighty some years since the first Mille Miglia have seen changes along the roadside, as has Italy, but something unchangeable and unchanging remains: the passion inspired by the Freccia Rossa, symbol of the Mille Miglia.

Mille Miglia Website

Nog meer Italiaanse Passie en Sfeer

Nog meer Italiaanse Auto's

dinsdag 10 april 2012

ItaliAgenda: Van alles voor de liefhebber van de Italiaanse kunst en cultuur in Nederland en Italië.



Haar liefde voor Italië heeft Catharina Ravelli door haar roots: haar bet-overgrootvader kwam uit de Piemonte. 

Ze schrijft over de Italiaanse cultuur in ruimste zin van het woord op haar website www.italiagenda.nl : van spannende boeken tot goeie concerten, van mooie tentoonstellingen tot leuke cursussen, van nieuwe films tot bijzondere vakantieplekken en nog veel meer. 

Heel origineel zijn haar verhalen over Italiaanse beroepen zoals bijvoorbeeld de terrazzowerker. 

Aanrader dus, deze site !



Nog meer Italie op Italian Links And More