Er is geen Kerst zonder Panettone of Pandoro !!! 
"El Panetùn de Milàn" !!!
Pasticceria
 Gilber maakt de echte Panettone Milanese en Piemontese uit de originele
 recept, 
met natuurlijke ingrediënten en uitsluitend boter. 
Proef de lekkerste "Panetùn".....
Panettone tradizionale, Panettone piemontese, Pandoro classico, Veneziana, Panettone  Pandorato.
Panettone is een Italiaans luxe brood of cake met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt vooral rond Kerstmis gegeten.
Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge 
ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig-gekookt deeg dat
 suiker en rozijnen, gekonfijt fruit of chocoladestukjes bevat. Het wordt geserveerd in plakken, samen met zoete hete dranken of een zoete wijn, zoals spumante of moscato.
Bij de traditionele bereiding werden vergistte
 rozijnen en niet volledig gekookt deeg gebruikt. De productietechnieken
 zijn echter gewijzigd in verband met recente Europese verordeningen 
aangaande voedsel. De smaak is daarom tegenwoordig verschillend in 
vergelijking met die van traditionele panettone.
Deze Traditionele Italiaanse Panettone is te bestellen bij
of rond de feestdagen te verkrijgen in de winkel van 
Panettone - Incartati "Piemontese" (Christmas fruit cakes):
Panettone "Piemontese" (Christmas fruit cakes): 

 
Nel 1965 nasce a
             Torino un piccolo laboratorio dolciario dove 
l'abilità e l'entusiasmo di giovani maestri pasticceri danno vita ad una
 produzione sempre in crescendo di
             panettoni, colombe, biscotti e
            amaretti.
            Molti anni sono trascorsi da allora ed il piccolo 
laboratorio si è trasformato in una florida impresa. Tuttora a 
conduzione familiare, la Gilber sviluppa la sua attività su metodi da 
tradizione artigianale, impiegando materie prime accuratamente 
selezionate così da ottenere prodotti di bontà e qualità superiori, 
ideali per palati più sopraffini e delicati.
            Vanto della produzione 
             Gilber è da sempre il
             panettone
            "Piemontese": con la caratteristica glassatura di 
nocciole e mandorle, ricco di materie prime, è il frutto di una delicata
 lavorazione basata sulla lievitazione naturale. Tale processo deriva 
dall'impiego esclusivo di
             lievito madre senza aggiunta di lieviti chimici e 
richiede ben quarant'otto ore per garantire le giuste caratteristiche di
 sofficità, morbidezza e fraganza che distinguono tutti i lievitati
            Gilber. 
