maandag 22 november 2010
Optreden van TAMORRA tijdens Una Domenica Particolare
Zondag 19 december 2010 van 11:00 tot 17:00 uur
UNA DOMENICA PARTICOLARE met optredens van TAMORRA
Museum Catharijneconvent - Lange Nieuwstraat 38 - Utrecht
ITALIAANSE KERST IN MUSEUM CATHARIJNECONVENT
Met medewerking van Fik Meijer, Stijn Fens, Tamorra
Beleef Italië in Museum Catharijneconvent met de 18de-eeuwse Napolitaanse kerststal en heerlijke Italiaanse hapjes in het museumcafé.
Er zijn bijzondere lezingen: van journalist en Vaticaan-kenner Stijn Fens en van historicus/auteur Fik Meijer, die zal vertellen over het oude Rome.
Nog niet genoeg gehoord of gezien?
Ga dan op zoek naar Italiaanse elementen in Noord-Europese kunst in de rondleiding all’italiana.
Voor de muzikale omlijsting zorgt Tamorra, bestaande uit Napolitaan Marco Cappiello (zang en gitaar) en Adriaan de Kroo (percussie).
Tamorra brengt het oude geluid van liefde en lijden, van dood maar vooral van vriendschap.
Meer informatie over TAMORRA.
Nieuwsbericht op Italian Entertainment And More.
Museum Catharijneconvent Utrecht.
Culturele Zondagen.
Villa Marsi Le Marche in het programma Ik Vertrek van de TROS
Familie Marsi - Ik Vertrek - TROS
Sandor (37) en Christa (38) Marsi uit Amersfoort leven al jaren langs elkaar heen.
Sandor werkt zes dagen in de week als chef-kok en als hij midden in de nacht thuiskomt, liggen zijn vrouw en de kinderen Laszlo (9) en Zsusza (6) al uren in bed.
Hier moet verandering in komen en daarom besluiten ze hun leven drastisch om te gooien en samen in Italië te gaan genieten van ‘La Dolce Vita’.
In de provincie Le Marche, vlakbij de universiteitsstad Urbino, huurt het stel voor 35.000 euro per jaar een Bed and Breakfast met zwembad.
De uitzending van Ik Vetrek van de TROS.
De website van Villa Marsi Vakantieappartementen.
Ook Emigreren?? Kijk eens op Italiaans Onroerend Goed.
Kijk op Casa Vacanza Diretta voor nog meer mooie vakantieappartementen.
maandag 15 november 2010
DE 3 TENOREN tijdens de uitzending van Business Class op RTL7
De Drie Tenoren hebben opgetreden tijdens de uitzending van Business Class - RTL7 op zondag 14 november 2010.
Met memorabele megaconcerten en miljoenen verkochte albums, maakten Pavarotti, Carreras en Domingo als ‘de Drie Tenoren’ de klassieke zang toegankelijker voor een veel breder publiek.
Samen veroverden zij de harten van muziekliefhebbers over de gehele wereld.
Mario Veltman, Arwin Kluft en Robbert Besselaar hebben hun krachten gebundeld en treden in de voetsporen van hun grote voorbeeld: Pavarotti, Carreras en Domingo, met een prachtig repertoire waarmee de harten van miljoenen muziekliefhebbers werd veroverd, uiteraard aangevuld met het hedendaags repertoire.
Een perfecte combinatie die samen garant staan voor een sensationeel, ontroerend en hartverwarmend optreden.
De mooiste klassiekers zullen ten gehore worden gebracht, maar ook het hedendaagse genre zal niet ontbreken!
Kortom, stijlvol entertainment voor een zeer breed publiek.
Zij beschikken ook over een Kerst Special!
Voor meer informatie en demo materiaal kijk op hun biografie.
dinsdag 9 november 2010
Vino Artigianale Casa Di Lella 2010
Eigen gemaakte wijn (2010) van de druiven uit onze achtertuin (in de buurt van de Zuid-Hollandse kust nabij Kijkduin).
April - eerste uitloop van de druiven.
Mei - de eerste scheuten beginnen zich te vormen.
Juni - de druiventrossen zijn in aanbouw.
Juli - de trossen begin al aardig vorm te krijgen.
Augustus - de druiven zijn aan het rijpen en krijgen kleur.
September - de druiven zijn bijna oogstklaar.
Eind September - de druiven zijn geoogst.
April - eerste uitloop van de druiven.
Mei - de eerste scheuten beginnen zich te vormen.
Juni - de druiventrossen zijn in aanbouw.
Juli - de trossen begin al aardig vorm te krijgen.
Augustus - de druiven zijn aan het rijpen en krijgen kleur.
September - de druiven zijn bijna oogstklaar.
Eind September - de druiven zijn geoogst.
20 september - de druiven zijn net geperst en gebotteld.
22 september - ongveer 10 liter net geperste druivensap, met een provisorisch waterslot, onder de vloer.
29 september - de gisting is op natuurlijke wijze op gang gekomen!
03 oktober - gisting gaat voorspoedig, waterslot doet zijn werk.
08 oktober - een eerste filtering van het sap en de gisting gaat nog door.
09 oktober - overhevelen van de wijn zodat het droezem over blijft en weer terug onder de vloer.
07 november - het eindresultaat is vadaag, in bijzijn van de Italiaanse Opa's, gekeurd en goed bevonden!
Even een filmpje voor de sfeer:
Salute,
zaterdag 6 november 2010
Welkom bij De Koffiezaak in Zaandam
Handgeplukt en Biologisch gecertificeerd.
Topkwaliteit espressobonen voor koffie met geweldige smaaknuances voor horeca en thuisgebruik.
Manetti caffè biologico Italiano is Hofleverancier met een topkwaliteit espressomelange met een karakteristieke Noord-Italiaanse branding.
RedBeans is de tweede troef met een geweldige biologische espressomelange.
Dark roasted en Cafeïnevrij verkrijgbaar.
100% handgeplukt, 100% biologisch, MaxHavelaar, EKO, Fairtrade en supervers.
Tot slot fantastische espressobonen van Bocca Coffee.
Deze Amsterdamse branderij en koffie importeur staat bekend om zijn bijzondere koffiebonen afkomstig uit een vooruitstrevend biologisch koffie-project uit Ethiopië.
Espresso/koffie facts:
Caffè?, Ristretto?, Espressso?, Macchiato?, Latte?, Lungo?, Doppio?, Coretto?
Caffè?
Dat bestel je in een koffiebarretje en wat krijg je dan...
Het kan nog wel eens verwarrend zijn om al die verschillende soorten uit elkaar te houden.
Een klein geheugensteuntje:
Normaal drinken de Italianen caffè espresso, een paar straaltjes zwarte koffie in een klein kopje.
Varianten hiervan zijn de doppio, een dubbele hoeveelheid, lungo met iets meer water (vergelijkbaar met onze koffie), corretto met een scheutje sterke drank (grappa in het Noorden en anice in het Zuiden), al vetro in een klein glas (in Roma heel trendy), macchiato met een wolkje gewone melk (koffiemelk kennen ze niet) americano of caffelatte, onze koffie verkeerd en amaro zonder suiker.
Let op: als je in het zuiden bent, is dit laatste woord essentieel om te onthouden; hier wordt de suiker namelijk als eerste in het kopje gedaan.
Je moet dus zelf altijd even melden dat je geen suiker in je espresso wilt.
Natuurlijk is ook hier een decaffeinato te verkrijgen.
Nederlanders vinden de Italiaanse caffè vaak te sterk en wij nemen dan ook vaak onze toevlucht tot de cappuccino.
Door de Italianen wordt deze echter alleen bij het ontbijt en `s ochtends gedronken, begeleid door een bombolone (soort gefrituurde donut met jam) of een brioche of cornetto (een met vanille gezoete croissant).
Weet je ook meteen waar de meewarige blik vandaan komt als je na het diner een cappuccino bestelt.
Koffie:
In Nederland wordt jaarlijks per inwoner ongeveer 150 liter koffie gedronken.
Dit is 7 kg per hoofd van de bevolking en komt neer op 3 koppen koffie per dag.
85% van de Nederlandse bevolking vanaf 15 jaar drinkt koffie waarvan 28% de koffie het liefst zwart drinkt, 38% met melk en suiker, 23% met room of andere witmaker, 11% met suiker , kandij of andere zoetmaker.
Het totale volume aan koffie gedronken in Nederland is 115.000.000 kg per jaar.
Deze enorme hoeveelheid is te verdelen in 70% thuis consumptie en 30% buitenshuis consumptie.
Voor mobiele koffieconcepten op locatie kun je kijken bij Italian Entertainment And More.
Voor nog meer caffè kijk je op Italian Links And More.
Abonneren op:
Posts (Atom)