dinsdag 29 juli 2014

Hollandse Limoncello di Fiorito krijgt opnieuw internationale prijs!

LIMONCELLO DI FIORITO SLEEPT ZILVEREN MEDAILLE IN DE WACHT

Vorige week werd de Nederlandse Limoncello di Fiorito bekroond met een zilveren medaille van de International Wine and Spirit Competition, de hoogste in de categorie 'limoncello'. In november worden de prestigieuze IWSC-awards uitgereikt in Londen.
TWEEDE KEER

Merkeigenaar Franco Fiorito: "Dit is de tweede keer dat we deze medaille winnen. Drie jaar geleden zorgde deze prijs voor onze doorbraak. Toen we hem ontvingen waren we net gestart. Inmiddels is Fiorito een van de meest verkochte limoncello's in Nederland en is ons merk in verschillende landen verkrijgbaar. Er zijn veel nieuwe merken bijgekomen, dus we zijn erg blij en trots dat onze limoncello nog steeds als beste uit de bus komt."


POPULAIR

Door de kwaliteitsverbetering van limoncello is de citroenlikeur de afgelopen jaren erg populair gewordenDe vanuit de vriezer geserveerde drank wordt van oudsher gebruikt na het eten, om de spijsvertering te bevorderen. Tegenwoordig wordt limoncello behalve als digestief gedronken in de mix, bijvoorbeeld met tonic of bubbels en is het een geliefd zomerdrankje geworden.


SUPERIORE

Limoncello di Fiorito is een in Schiedam gemaakte limoncello, op basis van handgeschilde citroenen uit Siracusa. Fiorito is onder meer verkrijgbaar bij slijterijen en drankspeciaalzaken en bij de betere restaurants en bars. Sinds vorig jaar mag Fiorito als enige Nederlandse limoncello het keurmerk Limoncello Superiore voeren. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet de limoncello gemaakt zijn met meer dan 300 gram biologische citroenen per liter die handmatig worden geschild. Daarnaast moet het suikergehalte lager liggen dan 250 gram per liter en mag het alcoholpercentage tussen de 30 en 32 procent zijn.De International Wine & Spirit Competition (IWSC) houdt zich al 45 jaar bezig met kwaliteitsbevordering en promotie van de beste wijnen, sterke dranken en likeuren. 
Vanuit de hele wereld worden dranken ingestuurd die blind worden geproefd door een vakjury van wereld's meest vooraanstaande drankkenners. 
De uitgereikte medailles worden op het etiket afgebeeld en gelden als kwaliteitskeurmerk.
GUSTO DI LELLA


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.