dinsdag 15 oktober 2013

'Mijn gasten moeten Italië proeven' - Giovanni Caminita van Italiaanse Trattoria Casa Caminita

OUDERKERK A/D IJSSEL • Giovanni Caminita, vaste bassist van Marco Borsato en televisiekok bij 24Kitchen, is binnenkort eigenaar van zijn eigen Italiaanse ‘Trattoria’ aan de Dorpsstraat in Ouderkerk aan den IJssel.

Over twee maanden, op 15 december om precies te zijn, is de opening van ‘Casa Caminita’ gepland. Het belooft een mooi feestje te worden aan de boorden van de Hollandsche IJssel, met een hoop bn’ers, lekker Italiaans eten en veel muziek. Voor die tijd moet er nog een hoop gebeuren. “Want we moeten op die dag gewoon draaien.” Giovanni slaat de handen naar het hoofd. “Mamma mia, ik kan het bijna niet geloven!” Met de bouw van zijn eigen restaurant komt een droom uit voor Caminita, die als tv-kok van 24Kitchen grote bekendheid geniet. Door zijn losse manier van presenteren - met de onmiskenbare Italiaanse tongval -, zijn humor en zijn kooktalent mag de 48-jarige Ouderkerker rekenen op een grote schare fans. Die fans kunnen hem dus binnenkort ‘in levende lijve’ zien koken.



Streep
Nog geen jaar geleden begon de zoektocht naar een geschikte plek voor het etablissement. Giovanni en zijn vrouw Linda hadden hun oog laten vallen op het voormalige bankgebouw op de Wetering. Daar kon een streep door na een telefoontje van de gemeente. “Of we interesse hadden in een plek aan het water. Nou, dat hadden we wel”, vertelt Linda. Toch vroegen ze om bedenktijd, maar Giovanni was er al snel uit. “Ik ben er gaan kijken en het voelde gewoon goed. Het is een prachtplek zo bij de promenade die nu wordt gebouwd. Mensen die hun bootje aanleggen, stappen straks zo bij ons het terras op.”



De bouw vordert gestaag. Het restaurant wordt klein van opzet, omdat Giovanni een huiselijke sfeer wil creëren. Binnen komen zo’n twaalf tafeltjes te staan, een loungebank en een stamtafel voor grote gezelschappen. En er komt een open keuken. “Je kunt de kok van 24Kitchen dus live zien koken en in het Italiaans horen zingen en schelden”, grapt Giovanni. Het interieur krijgt een warme Italiaanse uitstraling, met spullen die Giovanni ooit meenam uit zijn thuisland. Er zal tijdens het eten regelmatig live muziek te horen zijn. Linda, die bekend is als dirigent van het Cantakoor, gaat artiesten uitnodigen en zal af en toe ook zeker zelf een liedje zingen.


Italiaanse ingrediënten

Casa Caminita wordt een authentiek restaurant, met gerechten uit alle streken van Italië. Voor de bereiding gebruikt Giovanni voornamelijk Italiaanse ingrediënten die hij wekelijks laat importeren. “Wat op dinsdag nog in Italië is, ligt woensdag op het bord van m’n gasten in Ouderkerk. Waarom Italiaanse producten? Wortels, aardappelen, tomaten; ze smaken toch anders dan hier in Nederland. Da’s niet zo gek, want die groenten groeien op andere grond bij hogere temperaturen. Mijn gasten moeten Italië proeven, genieten van de lekkerste pasta uit Sicilië, osso buco op Milanese wijze gemaakt en carbonara zoals ze die in Rome eten.”


De menukaart is al zo goed als klaar. Toch slaat geregeld de twijfel toe bij Giovanni,  “want ik heb zóveel lekkere gerechten. Dat is niet normaal!” Ook alle wijnen komen uit Italië. Giovanni kookt vaak zelf, maar krijgt in de keuken versterking van nog een Italiaanse kok. “Mijn werk voor 24Kitchen gaat gewoon door, net als mijn optredens met Marco Borsato. Toch ben ik dan ‘aanwezig’ via een livestream verbinding.”


Giovanni en Linda staan te popelen om te beginnen met Casa Caminita. De kok is er zeker van dat zijn zaak gaat lopen. “Ooit trad ik als beginnend muzikant op in kleine zaaltjes, voor tien man. Ik droomde van optredens in een volle Kuip. Dat is me gelukt. Met nu heb ik dat gevoel weer.” Op 29 november, de verjaardag van Giovanni, gaat de website van Casa Caminita de lucht in. Naast informatie staan er foto’s en filmpjes op. De feestelijke opening van het terras is in het voorjaar van 2014.








zondag 13 oktober 2013

Toscane, misschien wel het mooiste dat Europa heeft te bieden

Kijk, als je nadenkt over een vakantiebestemming zijn er grofweg vijf factoren waar je rekening mee houdt. Zo moet het klimaat aangenaam zijn, het landschap mooi, de steden interessant, het eten lekker en het moet niet al te ver weg zijn. 


Toscane krijgt bij al deze factoren een ruime voldoende. De glooiende heuvels bieden een ideaal uitzicht vanuit een  vakantiehuis in Toscane. Het is er altijd mooi weer en Florence is natuurlijk de bakermat van de Renaissance. Hier woonde vroeger Leondardo da Vinci toen hij de Mona Lisa schilderde. En wat de gastronomie betreft kunnen we kort zijn: niets of niemand overtreft de Italiaanse keuken.


Mooie steden

Ook Siena is heel erg de moeite waard. Het centrale plein heeft de vorm van een schelp en wordt door Italianen zelf gezien als het mooiste plein van het land. De 12e eeuwse kathedraal aan dat plein is een heel bijzonder bouwwerk. Het moest eigenlijk de grootste kerk ter wereld worden, maar een pest-epidemie gooide roet in het eten en men moest zijn ambities bijstellen. En natuurlijk mag je scheve toren van Pisa niet missen. De musea in die steden zitten boordevol kunstschatten en geven een idee van hoe rijk die steden vroeger moeten zijn geweest. En natuurlijk zijn die lekkere Italiaanse terrasjes onweerstaanbaar: ’s ochtends een cappuccino en ’s avonds een lekkere maaltijd.


Toscaanse platteland

Ook heel leuk is een Agriturismo. Dit zijn vakantiehuisjes op een Italiaans landgoed, waardoor je het boerenleven van dichtbij mee kunt maken. Deze huisjes zijn van alle luxe voorzien en door hier te verblijven help je mee aan het voortbestaan van traditionele landbouwmethoden. De boer kan met de verhuur van die huisjes zijn verliezen compenseren (hij kan niet op tegen de industriële landbouwmethoden). Vaak heb je hier kookcursussen, waarbij je bijvoorbeeld zelf een lekkere ravioli leert maken. 



donderdag 10 oktober 2013

Kom hét kopje koffie proeven samen met uw klanten en collega’s bij Romano Import te Wateringen!

Kom hét kopje koffie proeven samen met uw klanten en collega’s.

- vrijdag 18 oktober van 16.00 - 21.00 uur -

Onder het genot van een hapje en verschillende koffiespecialiteiten willen we u graag kennis laten maken met de perfectie van JURA-koffievolautomaten.


Voor zowel thuis als op werk het meest perfecte kopje koffie. 

JURA - if you love coffee.

JURA-Promo team aanwezig !!!



Turfschipper 28 - 2292 JA Wateringen 
Tel. 0174 - 785 214 - Mob. 06 22 24 13 30 - www.romanoimport.nl

(graag vernemen wij uw komst via MAIL of telefonisch)

Bezoek ook onze winkel CASA DI BELLA 
en onze webshop GOOD THINGS FROM ITALY

woensdag 9 oktober 2013

Everybody Dance Now zoekt talent! - Everybody Dance Now cerca di talenti!

De spectaculaire dansshow Everybody Dance Now van RTL 4 komt terug! Voor het nieuwe seizoen van dit succesvolle dansprogramma zijn we op zoek naar bijzonder danstalent. Jong, oud, alleen of in een groep? Bij Everybody Dance Now is iedereen welkom! Wij bieden jou letterlijk en figuurlijk het podium waarop je ons kunt laten zien wat je als danser in huis hebt.



Tijdens de show nemen verschillende dansers het tegen elkaar op, om zo een onuitwisbare indruk op de jury en het publiek achter te laten. Alleen de beste dansers behalen uiteindelijk de liveshows. Win je die grote finale? Dan ga je naar huis met een geldprijs van maar liefst 25.000 euro!

Hip Hop, breakdance, ballet, klompendans, cheerleading, Indiase dans, buikdans, Italiaanse volksdans of totaal iets anders? Verras ons! Everybody Dance Now biedt een podium voor alle dansstijlen. Groepen of solisten, jong en oud, iedereen die van dansen houdt is welkom!

Dus ken jij, of ben jij hét nieuwe danstalent? Laat het ons dan weten! Meer informatie over het programma vind je op: everybodydancenow

Kandidaten kunnen zich ook inschrijven via deze website.!


Heb je vragen, tips of opmerkingen? Dan kun je ons een mailtje sturen via: dans@bluecircle.tv


WWW.ITALIANENTERTAINMENT.NL


La Prosciutteria voegt bio toe van Azienda Agricola SUS uit Friuli!


SUS is het latijnse woord voor “varken” en sinds een aantal jaren bereidt dit bedrijf de lekkerste salami, buikspek, rauwe ham en Verduzzowijn volgens traditioneel recept.


Stefano en Lorenzo bieden hun varkens een zorgeloos leven in hun wijngaard in de groene heuvels van Friuli. De biggen krijgen de druiven ook te eten, en de sterkere likeurversie van de Verduzzo wordt gebruikt om het vlees te kruiden en mals te houden tijdens de droogtijd. 
SUS bereidt haar typische Friulaanse vleeswaren uitsluitend op bestelling om onnodig slachten te voorkomen.


Bestellingen en info: info@buyersociety.com of bel Gerlof 06-29075170