maandag 20 maart 2017

Bellofresco: echte Lambrusco en Pignoletto uit Modena Emilia-Romagna

Vergeet wat je weet over lambrusco. 

We beginnen gewoon opnieuw. 

De lambrusco staat er – terecht – niet goed op buiten Italië, maar verwar de bij ons bekende, opvallend voordelig geprijsde en zoete lambrusco “dolce” of “amabile” met doorgaans een schroefdop niet met de échte die (nu nog…) alleen lokaal bekend staat.


Échte lambrusco is droog, heeft altijd een ‘champagnekurk’, minimaal 11% alcoholpercentage en is DOP gecertificeerd. 
Deze kwaliteitsbenaming staat voor “Denominazione di Origine Protetta” en garandeert de herkomst van de druiven en het productieproces. 
Liefhebbers opgelet: “Bellofresco è riservato agli amici DOP” betekent dat Bellofresco speciaal gereserveerd is voor onze DOP vrienden…

De jonge Italiaanse wijnboer Alberto Pezzuoli uit Modena (Emilia-Romagna streek) heeft zijn zinnen gezet op eerherstel voor de lambrusco buiten Italië. 
Hij is een internationaal avontuur gestart en brengt nu deze échte lokale lambrusco (rood en rosé) onder de merknaam Bellofresco als eerste op de Nederlandse markt. 
Bovendien laat Alberto ons kennismaken met een andere frisse bruisende wijn uit dezelfde regio, de pignoletto (wit), die vooral wereldberoemd in eigen land is.


Emilia-Romagna, gelegen ten noorden van Toscane, is zelfs naar Italiaanse maatstaven een streek van fijnproevers. 
Hier zijn onder meer uitgevonden: lasagna, tortellini, mortadella, piadina, Prosciutto di Parma en Parmigiano Reggiano. 
Ook de wereldberoemde azijn, Aceto Balsamico, vindt zijn oorsprong in hetzelfde gedeelte van Italië. 
Kortom, daar moeten wel goede wijnen vandaan komen.

Bellofresco drink je gekoeld. 
Zet de fles(sen) daarom gemakshalve in de koelkast en geniet niet al te decadent van deze ‘boerenwijn’ tijdens “aperitivo” en/of eten, dus in regulier wijnglas en zonder wijnkoeler. 
Bellofresco lambrusco en pignoletto worden jong, bij voorkeur binnen een jaar – na botteling – gedronken. 
Wanneer geopend, is het raadzaam die binnen een dag te nuttigen i.v.m. afnemend koolzuurgehalte.

Bellofresco is alleen online te koop én verkrijgbaar bij de betere horeca. 
Een beetje zichzelf respecterende pizzeria heeft tegenwoordig een goede lambrusco op de kaart! 


Robe di Damo uit Haarlem is aangesteld als importeur van Bellofresco in Nederland.

Meer informatie op de website van BELLOFRESCO.

Voor rechtstreeks contact met de importeur en/of horeca c.q. retail afname 
kunt je ons MAILEN.



dinsdag 7 maart 2017

Bezoek het Italie Evenement Smaak en Stijl 2017 in de Kasteeltuinen van Kasteel De Haar

19, 20 en 21 mei 2017 ligt Italië om de hoek tijdens het Italië Evenement bij Kasteel de Haar. 
Het grootste Italiaanse evenement van Noord-Europa! 


Het Italië Evenement: Smaak & Stijl 2017 zal net als de voorgaande edities plaatsvinden in de parken en tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. 

MODE – ZONNIGE TERASSEN – VEEL MUZIEK – PROEVERIJEN – KOOKWORKSHOPS – DESIGN – VAKANTIE – WIJNEN – AUTO’S

OPENINGSTIJDEN:
Vrijdag 19 mei 2017 – 10.00 tot 18.00
Zaterdag 20 mei 2017 – 10.00 tot 18.00
Zondag 21 mei 2017 – 10.00 tot 18.00


KAARTVERKOOP:
Aan de kassa - €17,50
Online voorverkoop - €13,50 
Pass-Partout - €29,50

Gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar.

Bestel tickets: www.italieevenement.nl/voorverkoop 

PARKEREN:
€5, - per auto. Tickets zijn te koop bij de kassa’s van Kasteel de Haar.

Meer informatie: www.italieevenement.nl
Het evenement op FACEBOOK.


Highlights:

Koken met Giovanni Caminita


Giovanni Caminita, geboren in Palermo en in Nederland vooral bekend geworden vanwege zijn muzikale carrière als o.a. de basgitarist in de band van Marco Borsato. Wat een steeds groter wordende groep mensen weet is dat hij een gepassioneerd kok is. Hij is zowel bij 24Kitchen één van de vaste televisiekoks als chef in zijn eigen Trattoria Casa Caminita. Op deze manier combineert hij zijn twee grote liefdes: muziek maken en koken.


Bij zijn oma in de keuken is de liefde voor koken ontstaan.

Waarom? “Omdat je bij nonna Petrotta alle ingrediënten kon proeven.” Deze typisch Italiaanse benadering van eten en koken is diep verankerd in Giovanni en zijn manier van koken.

Tijdens het evenement neemt Giovanni ons allemaal mee in zijn Italiaanse receptuur zodat u het thuis ook kunt toepassen. Wie weet kunnen we hem nog verleiden tot een muziekje…….


Campionato della Pizza 2017

WIE WORDT DE BESTE PIZZABAKKER VAN 2017?

De eerste Nederlandse pizzakampioen was Ciro Cuciniello van Mangiassai in Amsterdam. Vorig jaar was deze prestigieuze titel weggelegd voor Pasquale Quinquennale van Villa Borghese uit Amstelveen.

Wie zal tijdens de komende editie de beker veroveren van deze pizzabakker?


Dit jaar organiseert Maestro Events alweer de 4e editie van het Campionato Olandese della Pizza in Forno a Legna, deze keer in samenwerking met Vacanceselect, Novitalia en Pivetti.

Het kampioenschap wordt gesteund door de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda (APFL) en is niet alleen een eerbetoon aan het Napolitaans erfgoed, maar ook bedoeld om de authentieke pizza onder de aandacht van Italië-liefhebbers te brengen: een pizza belegd met verse ingrediënten, gebakken in een traditionele houtoven. De APFL streeft naar het aansporen van horeca ondernemers tot het investeren in een klassieke houtoven in hun pizzeria of restaurant.


Piazza dello scroppino


Cin cin / Salute!
Italianen weten als geen ander een aperitief te schenken én te genieten. Zij hebben geen specifieke tijd nodig, want het is immers altijd tijd voor gezelligheid. Ook tijdens het Italië Evenement heffen wij graag het glas met u. Op dit Piazza dello Scroppino (Sgroppino keuren wij op z’n Italiaans ook goed) serveert het team van de Bus dit heerlijke Italiaanse drankje op hun terras. Zie alle bezoekers voorbij komen met een glas in de hand en maak deel uit van ons “Dolce Vita community”. De oorsprong van scroppino ligt waarschijnlijk in de Italiaanse regio Veneto, maar één ding weten we zeker, het drankje smaakt ook erg lekker in Nederland.

De scroppino kan op diverse manieren gemaakt worden met een sorbet van citroenijs met wodka of grappa, al is de variant met Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco) bekender. In plaats van limoen- of citroenijs wordt ook wel vanille-ijs of met de Italiaanse likeur limoncello gebruikt. Maar op dit plein kunnen de andere klassiekers niet ontbreken, zoals de bekende Aperol Spritz. Venite anche voi? Salute!


Entertainment

Bekijk hieronder vast wie het evenement muzikaal zullen gaan omlijsten.

Angelo Indaco


Angelo groeide op in La Bella Italia. Van jongs af aan is de muziek zijn grote passie. Door zijn jarenlange ervaring op feesten en evenementen verstaat deze veelzijdige artiest het vak van entertainer als geen ander.


The Fellini’s


The Fellini’s zijn een veelzijdige coverband van Italiaanse musici die hun plek hebben verdiend in de internationale scène. Zij zingen de mooiste en bekendste Italiaanse liederen en staan garant voor een onvergetelijk optreden. Alles wordt Live” gespeeld en gezongen, dit jaar te zien en beleven bij het San Siro plein.


DJ Porzio


Bij Ballare in Piazza, het dansplein van dit jaar, zal onder andere DJ Porzio er alles aan doen om het Italiaanse feest op gang te brengen door de leukste en gezelligste Italiaanse disco nummers de revue te laten passeren!

DJ Porzio van Venti d’Azzurro gaat op het podium tot het uiterste om alle gasten aan het dansen te krijgen en hen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Ah, ah, aahh , a far l’amore comincia tuuu….


Gerardo Balestrieri: intieme én swingende



Na een tour door Californië en meerdere concerten in Europa, is ook Nederland aan de beurt!

De bekende Italiaanse singer-songwriter, multi-instrumentalist en performer Gerardo Balestrieri komt binnenkort speciaal voor het Italië Evenement naar Kasteel de Haar. Inmiddels heeft deze artiest meerdere albums op zijn naam staan en verschillende muziekprijzen gewonnen.


Roberto Galanto

Ook Roberto Galanto is dit jaar van de partij! Deze veelzijdige professionele zanger en gitarist zal zijn passie voor muziek delen met het publiek tijdens zijn optreden bij San Siro plein.

Met zijn muzikale mix van opera, bekende Italiaanse liedjes en jazz muziek speelt hij de sterren van de hemel!


Fratelli Marelli

Een band die in 2004 ontstaan is in de schilderachtig en welvarend stad Bologna. Het toeval bracht deze drie jonge mannen bij elkaar, alle neven van enkele orkestmuzikanten van de Jazz-Orkest “Tumbuctu” dat in de jaren ’30 in Italië zeer beroemd was. Al vanaf hun ontstaan zijn zij op zoek gegaan naar de ware muzikale oorsprong van het repertoire van hun “opa’s” . Hierop hebben zij hun eigen stijl en wijze van spelen geïnspireerd. Een band die vaak ook a capella optreedt. Een plezier om naar te luisteren, een vrolijk moment voor uw dag. Een band die ongetwijfeld ook bij u een glimlach zal laten ontstaan.



dinsdag 14 februari 2017

Aangeboden ter overname: De Pastabus (Belgie) - het volledige concept!

U bent op zoek naar iets origineels? 
Neem dan deze twee Pastabussen over. 


Dit zijn stadsbussen (ongeveer 12 m lang) die omgebouwd zijn tot Pastabus, alwaar de klanten hun pasta kunnen nuttigen en waarin er verschillende partytafels zijn.


Er is een volledig geïnstalleerde keuken aanwezig met alle nodige toestellen zoals pastakoker, microgolf, bain-marie, frigo voor dranken en inclusief de nodige koelingen voor de pasta en de sausen.


De Pastabus wordt momenteel gevraagd over heel België. 
Op privéfeesten via reservaties of bedrijfsevenementen, maar ook mogelijks op vaste locaties. 
De Pastabus wordt regelmatig ingezet op recepties, babyborrels, verjaardagsfeesten, openingen van nieuwe zaken, bedrijfsfeesten, vrijgezellenfeesten tot zelfs huwelijksfeesten. 
Uiteraard kunnen de bussen ook ingezet worden op manifestaties zoals bv. markten, wielerwedstrijden, wijkfeesten etc.


Het grote voordeel van de Pastabus is dat de bus tot de klanten komt, de klant moet niets voorzien (enkel twee stopcontacten nodig).

Alle verzekeringen zijn in orde, inclusief een omnium. 

Deze zijn goedgekeurd door brandweer, er is ook geen gas aanwezig.


De eerste bus is onmiddellijk vrij voor gebruik, de tweede bus beschikt over een uitbater (dus alvast gegarandeerde vaste inkomsten) die eventueel door kan / wil gaan met uitbaten maar het concept kan ook door de nieuwe eigenaar compleet uitgebaat gaan worden.


Tevens zijn de volgende domeinnamen inbegrepen:
broodjesbus.be / debroodjesbus.be / decocktailbus.be / dehamburgerbus.be / dehamburgerbus.com / deoesterbus.be / deoesterbus.com / depastabus.be / depizzabus.be / hamburgerbus.be / oesterbus.be / oesterbus.com / pastabus.be / pastahut.be / pizzabus.be / streedfoodbus.be / streetfoodbus.be

Reden voor verkoop: de huidige eigenaar - aandeelhouder heeft het te druk met zijn bouwfirma.
De prijs is € 77.750,-

Bij serieuze interesse en direct contact met de eigenaar (waaronder eventuele bezichtiging en technische vragen) kunt u naar ons MAILEN!

donderdag 9 februari 2017

CUORE ITALIANO - The greatest Tribute to Italian Music (Italy)

Today Italy proves itself to be more than the traditional home of bel canto, and to be able to export all over the world tradition and musical creativity with a strong and unique identity. 


The fusion of tradition and modernity, the search of a “made in italy “ artistic identity in the world of the new millennium, these are the reasons that led to the creation of Cuore Italiano. 

This production is a show, designed and dedicated to the celebration of three icons of Italian music: Eros Ramazzotti, Zucchero and Laura Pausini.



A show framed by an impressive stage production and a live band of seven elements retraces the repertoire of the three Italian artists of renowned worldwide; an emotional journey that carries the viewer in a mixture of sounds, colors and visual sensations with a typically Italian flavor. 

"The Italian Touch" once again ignites the most prestigious stages in the world.


For bookings (in Italy or the rest of Europe) contact Italian Entertainment.


woensdag 8 februari 2017

De Extra Vergine Museum Olijfolie van Il Vero Gusto

Bij IL VERO GUSTO willen we je graag voor al je toepassingen in de keuken de beste natuurlijke Italiaanse olijfolie bieden. 
Onze biologische olie komt van de olijfgaarden uit het Noordelijkste deel Italië, VENETO.


Deze olijfolie is gemaakt en geplukt met kennis en plezier, maar bovenal met respect voor de natuur en Italië.

Goede olijfolie is een bijzonder product, en we zijn er trots op dat we onze vloeibare schat mogen importeren en delen met u.


De soorten en smaken.



Museum Red Label:
Deze olijfolie wordt eind November geproduceerd van de zwarte rijpe olijven van het ras LECCINO. Door het gebruik van dit ras onstaat er een zachte milde smaak en is dan ook uitermate geschikt voor iedereen die een mildere smaak wenst.

Museum Yellow Label:
Yellow label is de eerste olijfolie die geproduceerd wordt van groen olijven. De smaak is zeer aromatisch. Deze groene olijven zorgen ook voor de olijfolie voor Museum Green label en de gearomatiseerde olijfolie.

Museum Black Label:
Na de productie van Yellow label wordt de Black Label geproduceerd.
Museum black label wordt gemaakt van zeer speciale selectie groene olijven van verschillende gebieden van het Noorden van het GARDAMEER.
Deze olijfolie heeft een intense smaak en een bijzondere mooie groene kleur.

Bezoek de website van IL VERO GUSTO.


WIE ZIJN IL VERO GUSTO?

Bij IL VERO GUSTO werken we met een klein enthousiast team aan de selectie en verkoop van Italiaanse producten en allerlei Italië georiënteerde accessoires.

'WIJ ZIJN ER TROTS OP TE KUNNEN ZEGGEN DAT IL VERO GUSTO VOOR MEER DAN ALLEEN MAAR OLIJFOLIE STAAT.
DOOR DAADWERKELIJK ZELF TE IMPORTEREN EN TE PROEVEN KENNEN WE DE SMAKEN. HET IS ECHT LEKKER!!'

Wij onderscheiden ons door echte Italiaanse producten. Onder het motto ‘echt Italiaans = 100% Italiaans’.


Smaak speelt hierin een belangrijke rol, dat proef je terug in elk product.


Bezoek onze WEBSITE!