donderdag 24 februari 2011

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - TAStbaar hergebruik met de Italian Coffee Handbags


Handmade Italian Coffee Handbags (Ambachtelijke Italiaanse Koffie Handtassen)


Italian Coffee Handbags zijn tassen en etuis die worden gemaakt van lege gebruikte 1 Kg (andere formaten zijn ook bruikbaar) foliezakken van koffiebonen. De foliezakken zijn van diverse koffiebranders (voornamelijk Italiaanse merken maar Private Label merken zijn ook mogelijk).
Afhankelijk van de grootte van tas of etui worden meer foliezakken gebruikt. Daarbij wordt (bij Branding / Private Label tassen) 1 merk koffiebrander per tas of etui gekozen. Er is geen sprake van mixed branding in dit geval.
De klant kiest voor het merk dat hij/zij gebruikt of waarmee hij/zij zich associeert. Op deze manier hebben de producten de meeste uitstraling.
De zakken en de merken worden geselecteerd op uitstraling en op de aansluiting bij het product.
Verpakkingen van Fairtrade Koffiebonen lenen zich zeer goed voor de verwerking tot tas of etui.

Herkomst materiaal
De lege foliezakken worden ingezameld en kunnen afkomstig zijn van zowel de zakelijke markt als de consument. De foliezakken bevatten (meestal) aluminium, een duurzaam materiaal door de lange levensduur. De foliezakken lenen zich dan ook bij uitstek voor hergebruik.

Productie
De producten worden lokaal en ambachtelijk geproduceerd in samenwerking met ateliers, sociale werkplaatsen en vakmensen, waarmee persoonlijke contacten worden onderhouden. Deze werkwijze garandeert enerzijds de kwaliteit van product, anderzijds is het een bewuste keuze om lokale werkgelegenheid te creëren en te steunen.
Door de samenwerking met meerdere productiekanalen kunnen ook grotere productie aantallen worden geleverd.

Duurzaam product
De Italian Coffee Handbags passen binnen de algemene trend van duurzaamheid. Steeds meer wordt een beroep op het bedrijfsleven gedaan om maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen. De zakelijke afnemer, maar zeker ook de consument is steeds kritischer en vraagt om weloverwogen keuzes. De consument stelt eisen aan producten en waardeert bewuste keuzes. Organisaties die zich bezig houden met maatschappelijk verantwoord ondernemen worden dan ook positief beoordeeld.
Italian Coffee Handbags zijn een duurzaam en maatschappelijk verantwoord product. Lege gebruikte koffieboon folieverpakkingen worden niet weggegooid, maar gebruikt voor een nieuw uniek product.

Onderscheidend product
· Door de foliezakken in te zamelen en te hergebruiken verminderd de afvalstroom. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook een aantrekkelijke kostenreductie zijn voor de zakelijke gebruiker: minder afval, betekent ook minder kosten voor verwerking en afvoer.
· De foliezakken zijn schoon en inzameling is daarom niet omgeven met regelgeving ten aanzien van milieu of brandveiligheid.
· Door de samenwerking met lokale vakmensen wordt lokale werkgelegenheid gestimuleerd.
· Door inzameling van de zakken wordt duurzaam gebruik gemaakt van beschikbare materialen.
· De producten zijn duurzaam en sluiten aan bij de eisen van de moderne consument.
· De producten zijn van goede kwaliteit en hebben een moderne, design uitstraling. Door het hergebruik van materialen gaat het design van de tassen mee met de tijd. Als het materiaal wijzigt, wijzigt het product mee.

Voor meer informatie en mogelijkheden tot samenwerking kunt u contact opnemen met:
Alessandro Di Lella (06-22491222) - info@italiancoffeehandbags.nl
Beschrijving product
Wij zijn continue op zoek naar Lege Gebruikte Koffieboon Foliezakken!!

Italian Coffee Handbags

De Collectie

Italian Entertainment And More

Italian Aperitivobar E Piu

Italian Links And More

Di Lella - ProductionsGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.