donderdag 26 mei 2011

Buffelmozzarella Basics



Buffelmozzarella Basics: Hoe Koeien zijn betrokken en andere verrassende feiten.

Mmm ... Mozzarella di Bufala!


Het is moeilijk om niet verliefd te worden op buffelmozzarella, die zachte, delicate kaas van Zuid-Italië (de beste is gemaakt in Campania, de regio van Napels).
Maar zelfs als je een fan bent, weet jij de basisbeginselen van de Italiaanse Mozzarella di Bufala?

Hier, zes verrassende feiten.

1. Buffelmozzarella melk is niet van koeien ...


We weten allemaal dat Buffalo Wings niet echt uit Buffalo zijn. (Toch?).
Buffelmozzarella, is echter een beetje meer trouw aan zijn naam.
De echte buffelmozzarella wordt gemaakt van - je hebt het door - de melk van waterbuffels.


2. ... behalve wanneer


Zijn deze Italiaanse koeien de bron van je "buffalo" mozzarella?


Soms hoor je ook de term "buffelmozzarella" wordt toegepast op kaas gemaakt van koemelk.
Technisch is dat onjuist. (Dat soort kaas wordt genoemd Fior di Latte.)
Toch is de Italiaanse wet die aangeeft wat buffelmozzarella is en wat niet, een beetje tegenstrijdig, dus zelfs veel kaas, verkocht als Mozzarella di Bufala, die in Italië is gemaakt zijn veelal van koemelk!


3. Buffelmozzarella was vroeger niet zo duur

Vandaag de dag is Mozzarella di Bufala een beetje een foodies delicatesse, vooral de echte mozzarella's.
Net als zo veel andere Italiaanse levensmiddelen zijn ze begonnen als een delicatesse ... van de armen!
Semi-wilde buffels werden gebruikt om te zwerven door de moerassen in Midden-en Zuid-Italië, en het waren de ver-van-rijke Italianen die er woonden, die deze buffelmelk verkregen en behandelen om er mozzarella van te maken.


4. Er is een reden voor dat water welke in mozzarella zit

Als je ooit Mozzarella di Bufala hebt gekocht, weet je dat het niet is verpakt zoals andere kazen.
Of het nu in Italië of thuis, het gaat in een container (een plastic kuip of zak) gevuld met iets waterig.
Dat is de wei.
Het is van cruciaal belang omdat de mozzarella vochtig gehouden moet worden, en het maakt niet uit wat je doet, gooi nooit het vocht weg maar doe de mozarella terug in de verpakking en bewaar deze in de koelkast!
Elke Italiaanse moeder die wij kennen zal achter je aan komen met een zware houten lepel als je dit niet doet!
En dat is geen goede zaak.


5. Als je eenmaal hebt gekocht je buffelmozzarella, eet het A.S.A.P.

Zodra buffelmozzarella wordt blootgesteld aan de lucht (wanneer je de verpakking opent), begint de smaak onmiddellijk af te breken.
Echte kenners kunnen zelfs het verschil aangeven tussen mozzarella die van gisteravond was en die van vanochtend!


6. Je moet een pizza echt niet te maken met de beste buffelmozzarella


Top-kwaliteit Mozzarella di Bufala mag nooit worden gebruikt voor het koken: de delicate smaak en textuur zullen worden overstemd, of geruïneerd, door de andere ingrediënten.
Gebruik in plaats daarvan een goedkopere soort, of zelfs een zacht smeltende kaas zoals Fontina.
Eet de Mozzarella di Bufala zo naturle mogelijk.
Wij beloven het je, de smaak is de moeite waard.


Thanks to The Walk Of Italy Blog

Een lekkere Panino con Mozzarella di Bufala is te verkijgen op het terras van Casa Di Bella in Den Haag!

Op bestelling ook verkrijgbaar via Good Things From Italy.

Nog meer Italiaanse Kaas!

Een Italiaanse Kaasproeverij tijdens uw bijeenkomst?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.