donderdag 11 augustus 2011

Dolomiti IJs Academie - Opleiding / Basiscursus IJsbereiding


Dolomiti IJssalon is gespecialiseerd in kwaliteits-ijs, gemaakt op ambachtelijk en biologische wijze. Dolomiti is al sinds 1972 een zeer vertrouwd gezicht in Den Haag en omgeving. Onlangs is ons ijs verkozen tot het lekkerste ijs van Den Haag e.o. U krijgt dus exclusief les van ijscoman Mario.

De Basiscursus Koude IJsbereiding is vooral gericht op de werkelijke praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf. De cursisten werken tijdens de praktijklessen met machines die in de bedrijfstak gebruikt worden. Het leren werken volgens de richtlijnen van de ''Hygiënecode voor de IJsbereiding''. Tijdens theorie wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en de receptuur berekenen. Aan het einde van de cursus is alle basiskennis van het ambachtelijk en biologisch ijs bereiden, zowel praktisch als theoretisch, aanbod gekomen. Cursisten kunnen zo een officieel certificaat behalen.De groep grote is minimaal 4 personen en maximaal 10 personen.

Voor wie:          
De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis wil leren van ambachtelijk en biologisch ijs.

Vooropleiding: 
Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist.

Duur:                  
De cursus wordt aangeboden in zes dagen, verdeeld over zes aaneengesloten weken.

Inhoud:             
De cursus is thematisch opgebouwd. Elke dag heeft een eigen thema en wordt verzorgt door een specialist op dit gebied.
  • DAG 1: Het proces van ijsbereiding, kennismaken met apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode.
  • DAG 2:  Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten.
  • DAG 3:  Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers.
  • DAG 4:  Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende bindmiddelen.
  • DAG 5:  Het kennismaken en bereiden van biologisch ijs.
  • DAG 6:  Vruchtenijs maken.
Waar en wanneer: 
De cursus wordt verzorgd door Dolomiti IJssalon, gevestigd in Den Haag aan de Melisstokelaan. De cursus wordt van de maand november t/m maart aangeboden. Voor cursusdata verwijs ik u naar het cursusoverzicht.

Contact
U kunt zich ook telefonisch aanmelden: 070-3677067 Bel ons gerust wij staan u graag te woord.

Bereikbaarheid:
De Dolomiti IJs Academie (Dolomiti IJssalon) is uitstekend te bereiken met het openbaarvervoer. Bus 26, tram 8 & 9 en NS stoppen voor de deur. Daarnaast zijn er genoeg gratis parkeermogelijkheden.

Even voorstellen..

Wij zijn producent van origineel, ambachtelijk, Italiaans ijs in vele soorten en smaken. Wij bereiden met heel veel liefde en passie sinds 1972 op traditionele wijze Italiaans ijs (volgens eeuwenoud recept), waarbij wij uitsluitend verse producten gebruiken.

Kortom: Biologisch IJS
Wij passen geen chemische toevoegingen in onze producten.
Zo kunnen wij u een perfecte kwaliteit en smaak garanderen, en dat proef je.

Wat verstaan wij onder biologisch ijs?
Biologisch ijs is de verzamelnaam voor producten uit de milieuvriendelijke landbouw. Daar werken boeren die het op hun bedrijf anders willen.
Is een product biologisch geteeld, dan wil dat zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt zijn.
 
Ons ijs is gekozen als het lekkerste ijs van Den Haag e.o. (bron: denhaagdirect.nl)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.