donderdag 2 februari 2012

Musica Dall’ Olanda! in de Sala Santa Cecilia te Rome met het prestigieuze Nederlandse Studenten Orkest


ANDIAMO! presenteert met trots het Olanda & Musica concert in samenwerking met het prestigieuze Nederlandse Studenten Orkest (NSO)!  

Dit fantastische concert zal plaatsvinden op 26 februari 2012 om 18:00 in het spectaculaire Sala Santa Cecilia van Auditorium Parco della Musica in Rome. 
Het NSO zal klassieke muziek spelen uit hun ambiteuze repertoire, met stukken van Ravel, Stravinsky en de moderne compositie Colorissimi!, geschreven voor piano door Filomena E.A. Uffing en bewerkt voor orkest in samenwerking met Stefano Conti  

Wij willen u  graag uitnodigen voor dit prachtige concert op 26 Februari.  
Kaarten zijn beschikbaar voor €10,00 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen en studenten. 

Kijk hier voor meer informatie of boek nu via ANDIAMO! uw individuele of groeps tickets!Persbericht:

Musica Dall’ Olanda!

‘Young Dutch musicians beamed with freshness and enthusiasm.’

‘I’d give all the concerts I’ve heard so far in this concert hall, for this one.’

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) wordt jaarlijks opnieuw samengesteld uit getalenteerde, Nederlandse studenten die zich naast hun studie op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek. In 2012 bestaat het orkest maar liefst 60 jaar en reist om die reden naar Rome voor een concert in de magnifieke Sala Santa Cecilia van het Auditorium Parco della Musica, op zondag 26 februari om 18.00. Het orkest viert dit twaalfde lustrum met de Nederlandse dirigent Lucas Vis, een van de bekendste leerlingen van Bruno Maderna. Het orkest waagt zich met hem aan een spectaculair programma, met onder andere Stravinsky’s meesterwerk Le Sacre du Printemps. In samenwerking met ANDIAMO! Art & Business speelt het NSO hiernaast een nieuwe compositie voor piano, orkest en dans met de titel Colorissimi!, gecomponeerd door Filomena E.A. Uffing en bewerkt voor piano en orkest in samenwerking met Stefano Conti.

De concerten van het Nederlands Studenten Orkest starten met de Akademische Festouvertüre van Johannes Brahms: een feestelijk werk gebaseerd op drankliederen van studenten. Hierna volgt de passievolle Tzigane van Ravel, waarin het Nederlandse toptalent Emmy Storms zal schitteren op viool. Na de Tzigane volgt Colorissimi!, een feest van kleuren van de hand van Filomena E.A. Uffing en Stefano Conti met pianist Massimiliano Scatena en een prachtige choreografie van ballerina Emilia Sintoni. Tot slot klinken na de pauze de oerritmes van Stravinsky’s Le Sacre du Printemps. Het orkest zet hiermee een van de meest uitdagende werken van de 20ste eeuw op het programma. Le Sacre staat garant voor spektakel, energie en adrenaline!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.