woensdag 4 april 2012

Een kruidige en sprankelende Italiaanse opera - bestel nu uw kaarten met korting!
Il turco in Italia

Vanaf vrijdag 6 april 2012 presenteert De Nederlandse Opera een komische opera van de Italiaanse componist Gioacchino Rossini.

De opera wordt alom beschouwd als een van de meesterwerken van Rossini en verhaalt over de dichter Prosdocimo die een libretto wil schrijven, gebaseerd op het echte leven, waarin hij vervolgens ingrijpt. Hij weeft een ingewikkeld net van intriges tussen een mysterieuze buitenlander, een wispelturige echtgenote, haar aanbidder, een ontsnapte haremdame, haar bewonderaar en een driftige echtgenoot. Hilarische situaties, met maskerades, ruzies en verzoeningen zijn door Rossini op zijn eigen, onnavolgbare wijze op dynamische muziek gezet. Behalve melodieus en humoristisch is Rossini’s muziek zeer emotioneel en door het element van spanning verveelt deze opera geen moment.

Il turco in Italia  speelt zich af tegen een hedendaags decor van een Italiaanse buitenwijk. Videokunstenaar Martin Eidenberger draagt eraan bij dat deze opera een visueel spektakel wordt. De jonge regisseur David Hermann zal samenwerken met de ervaren dirigent Carlo Rizzi. De rol van Donna Fiorilla wordt vertolkt door Olga Peretyatko die eerder dit seizoen te zien was in het succesvolle De nachtegaal en andere fabels.
De geestigheid en romantiek inherent aan de muziek belooft van Il turco in Italia één van de meest verrukkelijke operafeesten van het huidige seizoen te maken.


Voorstellingen
6  9*  11  15*  19  22*  24  26  29*  april 2012
aanvang 20.00/*13.30    
Er is één pauze.

Kaarten met 10% speciale korting 
(actiecode "italian entertainment"):

Kassa-bespreekbureau van Het Muziektheater Amsterdam
T 020 625 5455

Prijzen
van €15,- t/m €130,- p.p.
last minute studenten €15,- 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.