vrijdag 5 oktober 2012

Italiaanse Panettone en Pandoro van `Il Signore Panettone` Gilber - voor het Traditionele Italiaanse Kerstgevoel!


Er is geen Kerst zonder Panettone of Pandoro !!! 
"El Panetùn de Milàn" !!!
Pasticceria Gilber maakt de echte Panettone Milanese en Piemontese uit de originele recept, 
met natuurlijke ingrediënten en uitsluitend boter. 

Proef de lekkerste "Panetùn".....
Panettone tradizionale, Panettone piemontese, Pandoro classico, Veneziana, Panettone  Pandorato.


Panettone is een Italiaans luxe brood of cake met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt vooral rond Kerstmis gegeten.

Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig-gekookt deeg dat suiker en rozijnen, gekonfijt fruit of chocoladestukjes bevat. Het wordt geserveerd in plakken, samen met zoete hete dranken of een zoete wijn, zoals spumante of moscato.

Bij de traditionele bereiding werden vergistte rozijnen en niet volledig gekookt deeg gebruikt. De productietechnieken zijn echter gewijzigd in verband met recente Europese verordeningen aangaande voedsel. De smaak is daarom tegenwoordig verschillend in vergelijking met die van traditionele panettone.

Deze Traditionele Italiaanse Panettone is te bestellen bij
of rond de feestdagen te verkrijgen in de winkel van 
Panettone - Incartati "Piemontese" (Christmas fruit cakes):

Panettone "Piemontese" (Christmas fruit cakes):


Nel 1965 nasce a Torino un piccolo laboratorio dolciario dove l'abilità e l'entusiasmo di giovani maestri pasticceri danno vita ad una produzione sempre in crescendo di panettoni, colombe, biscotti e amaretti.
Molti anni sono trascorsi da allora ed il piccolo laboratorio si è trasformato in una florida impresa. Tuttora a conduzione familiare, la Gilber sviluppa la sua attività su metodi da tradizione artigianale, impiegando materie prime accuratamente selezionate così da ottenere prodotti di bontà e qualità superiori, ideali per palati più sopraffini e delicati.

Vanto della produzione
Gilber è da sempre il panettone "Piemontese": con la caratteristica glassatura di nocciole e mandorle, ricco di materie prime, è il frutto di una delicata lavorazione basata sulla lievitazione naturale. Tale processo deriva dall'impiego esclusivo di lievito madre senza aggiunta di lieviti chimici e richiede ben quarant'otto ore per garantire le giuste caratteristiche di sofficità, morbidezza e fraganza che distinguono tutti i lievitati Gilber.





Blijf op de hoogte van dagelijks Italiaans Nieuws en Wetenswaardigheden





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.