maandag 18 maart 2013

De mooiste plekjes van Rome. Een van de meest romantische steden ter wereld.Rome wordt gezien als een van de meest romantische steden ter wereld. De binnenstad kent ontzettend veel bezienswaardigheden en plekjes om met zijn tweeën te ontdekken. Natuurlijk kunt u een muntje in de Trevi Fontein gooien voor geluk en het Colosseum bezoeken.

Een hotel in Rome is zo gevonden, want in de binnenstad zit in bijna ieder zijstraatje wel een hotel. Vanuit het hotel kunt u Rome prima te voet verkennen. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en anders kunt u voor een paar euro een dagkaart voor de bus kopen.


Piazza di Spagna
Dit iet wat vreemde plein is voornamelijk bekend om de Spaanse trappen. Boven aan deze trappen staat de Trinità dei Monti. Deze kerk is ooit gebouwd voor de Franse Koning Lodewijk XII. Wanneer u de trappen afloopt komt u uit bij de Fontana della Barcaccia. Het plein is een vreemde verzameling van bouwwerken die door de eeuwen heen zijn gebouwd voor en door verschillende veroveraars van de stad.

De Via Marguatta is een van de zijstraatjes die grenst aan het Piazza di Spagna plein. Veel toeristen zien dit straatje over het hoofd, maar hier zijn veel leuke galerietjes te vinden en restaurantjes die nog niet overspoeld zijn door het massatoerisme. Hier zijn ook wat kleine hotels te vinden die hun gasten iets persoonlijker behandelen, dan de grote hotels in het centrum.

Vaticaanstad
Het kleinste staatje ter wereld mag natuurlijk niet overgeslagen worden bij een bezoek aan Rome. De grote Sint Pieters kerk en de Sixtijnse Kapel zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Met een beetje geluk kunt u de nieuwe paus zien spreken op het plein.

Het graf van Scipiones
Sinds een jaar is de tombe van Scipiones weer open voor publiek. Deze eeuwen oude graftombe werd in de 17e eeuw ontdekt door een wijnboer en is de begraafplaats voor een van Rome's belangrijkste families: de Scipiones. Het bekendste familielid is Scipiones Africanus. Hij was de gene die Hannibal ooit versloeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.