woensdag 26 juni 2013

ABRUZZO VOLLEDIG IN HET TEKEN VAN … JAZZ !!! - Dit jaar vindt het festival plaats van 8 t/m 28 juli 2013

Ieder jaar in de maand juli speelt zich één van de meest belangrijke Jazz festivals af op internationaal niveau. Het Pescara Jazz Festival, waarvan de eerste editie dateert uit het jaar 1969, was het eerste aan Jazz gewijde Italiaanse zomer festival.Het festival heeft zich ontpopt als leider van een reeks eventen in het hele gebied en tevens één van de meest belangrijke Jazz eventementen in heel Europa. Alle grote namen van de internationale Jazz hebben zich al in Pescara laten zien en horen: Duke Ellington, Miles Davis, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Charles Mingus, Woody Herman, Oscar Peterson, Dave Brubeck, Wayne Shorter, Stan Getz, Dizzie Gillespie, Wynton Marsalis, Herbie Hancock, Natalie Cole, Chick Corea, Pat Metheny.


Dit jaar vindt het festival plaats van 8 t/m 28 juli en de planning staat vol met concerten en evenementen die niet alleen traditionelerwijs plaatsvinden in het beroemde D'Annunzio Theather in Pescara, maar ook op nieuwe locaties als het Pescara Jazz Village all'Aurum en het PJ@Marina bij de haven. Ook zal het historische 'Jazz in Provincia' teruggebracht worden in het event, hier heeft het feest ooit in de jaren zeventig een grote naam mee verkegen.
Denk bijvoorbeeld aan de gitaristen Bireli Lagrene en Mike Stern; de pianist Ramsey Lewis; het duo Tuck & Patti; de zangeressen Dee Dee Bridgewater en de Abruzzense Simona Molinari.

Ook ontbreken de Braziliaanse invloeden niet van de gitarist Toninho Horta begeleid door Ronnie Cuber, en niet te vergeten de rock uitvoeringen van Brian May en het wereldmuziek van Paco de Lucia met het trio van Paolo Fresu, Omar Sosa en Trilok Gurtu.

Het programma van 2013 ziet er als volgt uit:

8 Luglio: Omar Sosa, Paolo Fresu e Trilok Gurtu
11 Luglio: Continenza e Bireli Lagrene
12 Luglio: The Cookers il 12 luglio
13 Luglio: Big Band del Conservatorio
14 Luglio: Brian May e Kerry Ellis
15 Luglio: Mike Stern
16 Luglio: Tuck e Patty
18 Luglio: Ronnie Cuber
19 Luglio: Dee Dee Bridgewater
22 Luglio: Simona Molinari
26 Luglio: The Famous Glenn Miller
28 Luglio: Paco De Lucia


Sito internet ufficiale, per maggiori informazioni http://www.pescarajazz.com/

Info:

Boek uw HOTEL in Abruzzo:
HRS_Deals_IT_468x60_2013

Koop uw VLIEGTICKET naar ABRUZZO:
BudgetAir.nl  de rest doet er niet toe

Huur een VAKANTIEHUISJE in Abruzzo:
bungalows, holiday-homes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.