zondag 3 november 2013

Eliza Was Here is specialist in het aanbieden van bijzondere en unieke vakantieadresjes rond het Middellandse Zeegebied.

Eliza was here is opgericht in 2001 en specialist in het aanbieden van bijzondere en unieke vakantieadresjes rond het Middellandse Zeegebied. Centraal staan kleinschaligheid en genieten. Geen hordes toeristen, maar onontdekte plekjes weg van het massatoerisme. 



Op elizawashere vind je zowel vlieg- als autovakanties. Boek je een vliegvakantie, dan is een huurauto altijd inclusief. Niet die volle toeristenbus in, maar met je eigen huurauto op zoek naar je vakantieadresje. Naast dit aanbod, biedt Eliza was here ook autovakanties aan naar een aantal Zuid-Europese bestemmingen. 

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Eliza heeft een passie voor reizen. Eliza reist, ontdekt en deelt haar mooiste bevindingen met jou. Ze is altijd op zoek naar de meest unieke plekjes. Nooit hetzelfde, maar altijd ongerept en écht. 


(klik voor meer info)



Daar stond ik dan vanmiddag: bovenop de Etna. Samen met Gianluigi, een Siciliaan die ik op Kreta had leren kennen. Wat een uitzicht! Eeuwenlang al is de vulkaan de Etna symbool en trots van het eiland. Toen de Grieken er woonden, later de Romeinen, de maffia van the Godfather en vandaag de dag toeristen zoals jij en ik. Uitkijkend over het schitterende landschap vertelde Gianluigi honderduit over zijn eiland. Over de vallei van de tempels, over Romeinse amfitheaters, ruige natuurgebieden en fascinerende steden als Palermo en Syracuse.

Na een dag vol natuur en cultuur, werd het vanavond tijd om kennis te maken met de plaatselijke keuken. Ik dacht dat ik wel wat wist van Italiaans eten, maar de Siciliaanse keuken is toch echt een verhaal apart. Veel vis natuurlijk, en overheerlijke pastagerechten als de Pasta alla Syracuse. Mmmm… daar zijn echt geen woorden voor! 

Gelukkig heb ik na vandaag nog een week de tijd om alle natuur-gebieden en cultuurschatten te bezoeken, culinaire hoogstandjes te proeven en te relaxen op Sicilië’s prachtige stranden. Maar of een week genoeg zal zijn? Ik betwijfel het in ieder geval...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.