donderdag 9 januari 2014

Festivals, evenementen en concerten in Rome

Zoals iedereen wel weet is Rome een stad vol cultuur. Jaarlijks huren vele toeristen een vakantiewoning in Rome voor het bezichtigen van vele prachtige historische bezienswaardigheden. Maar Rome heeft zoveel meer te bieden dan alleen historie. De stad biedt namelijk ook verschillende festivals, concerten en evenementen die jaarlijks rond dezelfde tijd terugkomen. Hieronder een aantal interessante:
Roma Jazz Festival

Het Roma Jazz festival wordt al sinds 1976 georganiseerd en wordt beschouwd als één van de belangrijkste evenementen in Rome. Meestal wordt het festival gehouden in Parco dellaMusica auditorium. Het festival vindt plaats tussen oktober en november. Prijzen van kaartjes variëren van 17,- tot 54,-. Enkele bekende artiesten die hier hebben opgetreden zijn: Sarah Vaughan, The Manhattan Transfer, Norah Jones, Miles Davis,B.B. King, John McLaughlin, Fats Domino, Dizzy Gillespie en Bob Dylan
Eurochocolade Festival

Het Eurochocolade festival, wat vanaf 1993 jaarlijks in Rome wordt gehouden, wordt beschouwd als het grootste chocolade festival van Europa. Het festival vindt plaats bij de Perufia heuvel, ongeveer 160 km ten Noorden van Rome
Zowel inwoners als toeristen zijn welkom op dit gratis festival wat negen dagen duurt. Het festival vindt meestal half oktober plaats. Gedurende het festival zijn veel piazza’s voorzien van kraampjes waar verschillende soorten chocolade te koop zijn.
Roma Europa Festival

Het Roma Europa festival wordt jaarlijks gevierd van oktober tot november. Meestal wordt het festival gehouden in het Auditorium Conciliazione, Teatro Palladium en in het Auditorium Parco dellaMusica. Grote kunstenaars, acteurs, schrijvers en artiesten van over de gehele wereld komen tijdens dit festival bij elkaar in Rome, waar zij elkaar en het publiek laten kennismaken met hun kunsten.
Het Internationale fotografie festival

Het international fotografie festival in Rome, ook wel bekend als Fotografia, duurt een maand lang en wordt elk jaar gehouden. Tijdens de exposities zijn er ongeveer 2000 foto’s van 180 verschillende fotografen van over de hele wereld. Meestal vindt het festival plaats in Museo d’arte contemporanea Roma.
Nieuwsgierig geworden en op zoek naar een vakantiehuis Rome? 
Kijk dan eens bij Vakantiewoning.org, waar men een talrijk aanbod vakantiewoningen Rome kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.