vrijdag 5 oktober 2012

Italiaanse Panettone en Pandoro van `Il Signore Panettone` Gilber - voor het Traditionele Italiaanse Kerstgevoel!


Er is geen Kerst zonder Panettone of Pandoro !!! 
"El Panetùn de Milàn" !!!
Pasticceria Gilber maakt de echte Panettone Milanese en Piemontese uit de originele recept, 
met natuurlijke ingrediënten en uitsluitend boter. 

Proef de lekkerste "Panetùn".....
Panettone tradizionale, Panettone piemontese, Pandoro classico, Veneziana, Panettone  Pandorato.


Panettone is een Italiaans luxe brood of cake met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt vooral rond Kerstmis gegeten.

Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig-gekookt deeg dat suiker en rozijnen, gekonfijt fruit of chocoladestukjes bevat. Het wordt geserveerd in plakken, samen met zoete hete dranken of een zoete wijn, zoals spumante of moscato.

Bij de traditionele bereiding werden vergistte rozijnen en niet volledig gekookt deeg gebruikt. De productietechnieken zijn echter gewijzigd in verband met recente Europese verordeningen aangaande voedsel. De smaak is daarom tegenwoordig verschillend in vergelijking met die van traditionele panettone.

Deze Traditionele Italiaanse Panettone is te bestellen bij
of rond de feestdagen te verkrijgen in de winkel van 
Panettone - Incartati "Piemontese" (Christmas fruit cakes):

Panettone "Piemontese" (Christmas fruit cakes):


Nel 1965 nasce a Torino un piccolo laboratorio dolciario dove l'abilità e l'entusiasmo di giovani maestri pasticceri danno vita ad una produzione sempre in crescendo di panettoni, colombe, biscotti e amaretti.
Molti anni sono trascorsi da allora ed il piccolo laboratorio si è trasformato in una florida impresa. Tuttora a conduzione familiare, la Gilber sviluppa la sua attività su metodi da tradizione artigianale, impiegando materie prime accuratamente selezionate così da ottenere prodotti di bontà e qualità superiori, ideali per palati più sopraffini e delicati.

Vanto della produzione
Gilber è da sempre il panettone "Piemontese": con la caratteristica glassatura di nocciole e mandorle, ricco di materie prime, è il frutto di una delicata lavorazione basata sulla lievitazione naturale. Tale processo deriva dall'impiego esclusivo di lievito madre senza aggiunta di lieviti chimici e richiede ben quarant'otto ore per garantire le giuste caratteristiche di sofficità, morbidezza e fraganza che distinguono tutti i lievitati Gilber.





Blijf op de hoogte van dagelijks Italiaans Nieuws en Wetenswaardigheden





woensdag 3 oktober 2012

Abruzzo, een gebied om zelf te ervaren



Tussen de Apennijnen en de Adriatische zee, gemakkelijk te bereiken vanaf de meeste delen van Italië, maar toch op nog voldoende afstand om de rust te behouden, ligt de regio Abruzzo, een heel universum dat, zeker niet onterecht, langzaam ontdekt begint te worden.

De mogelijkheden in de regio lijken oneindig dankzij haar brede scala van skipistes en stranden, natuurparken en kunststeden, middeleeuwse kerken, kastelen en musea. 
De meeste bezoekers worden aangetrokken door de stranden en parken, de middeleeuwse monumenten of de sneeuw. 
Toch bezit de regio vele andere trekpleisters waaronder bijvoorbeeld eten en drinken, ambachten, spa’s, bedevaartsoorden en locaties met vele sportfaciliteiten.


Bezoekt u de Abruzzo voor het eerst of bent u een oude vriend? 
In beide gevallen nodigt de regio u uit om deze boeiende streek binnen te treden, nu gemakkelijk te bereiken via de snelweg, het spoor of door de lucht vanuit de meeste delen van Italië of Europa.




ONTDEK ABRUZZO! 









Officiële website: Bezoek Abruzzo

Bezoek Abruzzo op Facebook

Nog meer Italie op Italian Links And More

Actueel Italiaans Nieuws en Wetenswaardigheden

Italiaanse Passie en Sfeer op uw Evenement



maandag 24 september 2012

Italië op z'n best in Houten: Auto-Italia-Houten 2012


 

Auto-Italia-Houten is dè verkoopbeurs met het beste uit Italië!


Tijd om nú te kopen

Recente veilingen tonen aan dat de Italiaanse klassiekers flink in de lift zitten. Beleggers hebben geen vertrouwen in de banken, maar spenderen liever hun geld in kunst en klassieke auto's. Europa wordt leeg gekocht. Auto-Italia-Houten biedt de gelegenheid mee te profiteren van de beste en tevens meest aangename belegging.

In Houten, vlak onder Utrecht, staan de sportwagens van Ferrari, Alfa Romeo, Maserati en meer van dat soort exoten, gewoon in rijen te koop. Dit in tegenstelling tot andere evenementen, waar vrijwel alles voor de show is. Geld of pinpas zijn noodzaak, want al heb je geen geld voor een Italiaanse auto, de beurs heeft ook vele stands met onderdelen, miniaturen en gereedschap. Je komt er altijd bijzondere auto's of dingen tegen, die je nog nooit hebt gezien.


Italië op z'n best !
De Italië-liefhebber kijkt er zijn ogen uit en ontmoet bij de vele Italiaanse clubstands enthousiaste mensen, die alles kunnen vertellen over een vooroorlogse Fiat, een klassieke Lancia, Abarth, Alfa Romeo, Vespa of een hedendaagse Lamborghini. Op de parkeerplaatsen is het goed toeven. De Italiaanse autoliefhebber heeft de gewoonte met zijn Italiaanse auto naar Houten te reizen, daardoor zijn de parkeerterreinen meest rood gekleurd. Je kunt er ook tegen betaling meerijden in een Ferrari of Lamborghini.

De geur van pizza en espresso
Neem gerust je meisje mee. Zij kan er dwalen tussen de stands met kleding, modeaccessoires en lekkere hapjes en drankjes uit Italië. Auto-Italia-Houten: Elk jaar weer iets bijzonders met het beste uit Italië!

Kijk voor meer informatie en deelnemers: www.auto-italia-houten.nl

Open: zaterdag 6 en zondag 7 oktober van 10-17 uur.
Entree € 15,-   Kind tot 12 jr. gratis (onder begeleiding) Parkeren gratis
Expo Houten – Meidoornkade 24 – 3992 AE Houten
(gelegen aan de A27, vlak onder Utrecht)








vrijdag 14 september 2012

Recepten, producten, ingredienten en berichten uit de Italiaanse Keuken

La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen 


Een actueel overzicht van:
Italiaanse keuken geheimen.
Italiaanse koks en restaurants.
Proeverijen, cursussen en workshops.
Recepten, delicatessen en typische Italiaanse F&B producten.

 

Een online actueel Italiaans Kookboek welke ook te gebruiken is als naslagwerk!

Klik op onderstaande random banner en bekijk al onze online topics op scoop.it.





Schaf uw Italiaanse producten aan via de webshop: Good Things From Italy



Italiaanse Passie & Sfeer binnen handbereik


Italiaanse Catering en Keuken concepten zijn te huur via Italian Entertainment


donderdag 6 september 2012

Italiaanse Focaccia: de oorsprong en recepten

Focaccia is een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua, en de naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die het brood op hete stenen bakten.
De deegbodem van focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dikker. De basis bestaat uit bloem met een hoog glutengehalte, olie, water, suiker, zout en gist.
Focaccia wordt meestal met de hand in een dikke deeglaag uitgerold en gedrukt. De deegbodem wordt dan in een steenoven gebakken. De bakker doorboort vaak het brood met een mes om te voorkomen dat er aan het oppervlak van het brood bubbels ontstaan. Grote bubbels maken focaccia ongeschikt als sandwichbrood.

De smaak van het brood kan versterkt worden door olijfolie of reuzel en kruiden te gebruiken; of door het te beleggen met kaas en ham of te verfrissen met verschillende groenten. Focaccia wordt in Italië veel gebruikt als sandwichbrood, maar kan ook uitstekend als bijgerecht bij Italiaanse maaltijden worden gebruikt, of gewoon met een beetje boter.



In het oude Rome was panis focacius een plat brood gebakken in de as van de open haard. Het woord is afgeleid van het Latijnse focus hetgeen “centrum” en ook “open haard” betekent, de open haard in het centrum van het huis.

 




Door diverse lokale ingrediënten is er een grote verscheidenheid van brood (sommigen kunnen zelfs worden beschouwd als cake).







Het basisrecept is ontstaan bij de Etrusken of oude Grieken, maar vandaag de dag wordt het geassocieerd met de Ligurische keuken.






Vanwege het aantal kleine steden en gehuchten verspreid langs de kust van Ligurië, kent de focaccia talloze variaties (van koekjesharde focaccia uit Camogli tot de olieachtige zachtheid uit Voltri), en enkele met weinig gelijkenis met zijn oorspronkelijke vorm. Het meest extreme voorbeeld is de specialiteit “focaccia con il formaggio” (focaccia met kaas) die is gemaakt in Recco, nabij Genua. 

De Recco versie heeft behalve de naam ​​geen gelijkenis met andere focaccia typen. Het is een kaas vulling tussen twee flensjes.
Regionale verschillen bestaan ​​ook, zoals focaccia dolce, populair in sommige delen van het noordwesten van Italië, dat bestaat uit een basis-

focaccia bestrooid met suiker, of met rozijnen, honing of andere zoete ingrediënten.


Naast de focaccia alla genovese uit Genua is er de de focaccia alla barese uit Bari en de focaccia alla Messinese uit Messina. De Siciliaanse-style pizza, en de Romeinse pizza bianca (witte pizza) worden beschouwd als een variant van.
 





De Focaccia Barese, gebruikelijk in de provincies Bari, Brindisi, Lecce en Taranto kent meestal drie varianten: klassieke focaccia met verse tomaten en olijven, aardappelen focaccia met aardappel schijfjes van 5 mm dik en witte Focaccia met zoutkorrels en rozemarijn. Enkele andere varianten bevatten paprika, uien, aubergine en andere groenten.
 


In Italie kom je het brood tegen onder verschillende namen: crescenta, schiaccia(ta), chizzuola, pizza, fogazza, torta, gastella, messinese, pinza, cofaccia en andere.






In de Bourgogne, is focaccia bekend als “foisse” of “fouaisse”, en in Catalonië, Provence en de Languedoc is het “fogassa” of het algemeen Franse “fougasse “. In Argentinië wordt het op grote schaal gegegeten onder de naam Fugazza, afgeleid van fugàssa in de moedertaal van de vele Ligurische immigranten in Argentinië. De Spanjaarden noemen het “hogaza”.
Focaccia wordt op grote schaal gebruikt als een sandwich brood buiten Italië.



Overzicht van bekende focaccias
Focaccia Genovese, het klassieke plat brood op smaak gebracht met olijfolie en zout
Focaccia Genovese met uien is een variant van de Ligurische focaccia.
Focaccia met kaas van Recco, twee lagen van deeg gevuld met een mengsel van kaas, zachte kaas en wrongel
Focaccia Novi is vergelijkbaar met focaccia Genovese
Focaccia alla Messinese
Focaccia Barese, typische Apulisch, gegarneerd met tomaten en verse olijven
Focaccia Venetiaans, zoet en gegeten met Pasen
Strazzata, variant uit Lucca, traditioneel gegeten bij wijn
Vastedda, afwisselend gekruid, Siciliaanse focaccia.
Focaccia con l´uva, gegeten in heel Italie tijdens de oogstperiode.
Schiacciata Florentijns, brozer dan die uit Genua, erg zout, bevochtigd met olijfolie.
Cudduruni Lentini (SR), focaccia gevuld met wilde bieten, broccoli of ui, en verse pecorino kaas.
Focaccia dolce Mantovana, gemaakt met bloem, suiker, boter, zoete amandelen, pijnboompitten, ei, citroenrasp.

De onderstaande Focaccia recepten vindt u HIER:

Focaccia Genovese

Focaccia con il formaggio 

Focaccia Barese

Focaccia Veneta

Strazzata

Vastedda

Schiacciata

Cuddiruni

Sfinciun


Bron: