maandag 9 juli 2012

Historic Grand Prix Zandvoort 2012 met ondermeer Maserati, Ferrari, Alfa Romeo, Abarth e.v.a.Circuit Park Zandvoort eert in 2012 haar rijke autosportverleden met ‘Historic Grand Prix’

ZANDVOORT – 1 en 2 september 2012 zal Circuit Park Zandvoort in samenwerking met de HARC (Historische Auto Ren Club) eer doen aan haar rijke autosporthistorie. Grand Prix Formule 1-bolides uit heel Europa zullen hun opwachting maken tijdens de ‘Historic Grand Prix Zandvoort’. Tijdens deze eerste editie zal de nadruk vooral liggen op de Grand Prix geschiedenis van  het Circuit van Zandvoort van de jaren 1948 tot en met 1985. Daarnaast zullen er toonaangevende races met historische sportscars, toerwagens en GT’s worden georganiseerd, alsmede een rally voor historische auto’s, waardoor de Historic Grand Prix een voor de liefhebber van klassieke autosport niet te missen evenement wordt.

De Historic Grand Prix Car Association zal twee indrukwekkende Grand Prix-velden naar Zandvoort brengen, met ‘rear engined’ auto’s die geraced hebben tussen 1961 en 1965 en bovendien – ‘front engined’ – GP-auto’s van voor 1961. Auto’s van constructeurs als Maserati, Vanwall, BRM, Lotus en Aston Martin zijn slechts een greep uit de vele prachtige auto’s die naar Zandvoort zullen komen. 


De in internationale kringen hoog aangeschreven ‘Masters Racing Series’ zal met een vierttal zeer aansprekende klassen naar Zandvoort komen, met voorop de ‘Grand Prix Masters’ met een startveld van historische Formule 1-auto’s van 1966 tot en met 1985. Met tot de verbeelding sprekende bolides van Tyrrell, Lotus, McLaren, Brabham, Cooper, Surtees en BRM, zullen de races een streling van de zintuigen worden.
Andere series van de Masters Racing Series die naar Zandvoort komen zijn de World Sportscar Masters, waarin krachtige sportscars (tot 1975) uit lange afstandsraces als de 24 uur van Le Mans uitkomen, zoals de Lola T70 Mk3, Alfa 33, Ferrari 512M, Chevrons en Abarths. De klasse ‘Gentlemen Drivers’ met GT’s van voor ‘66 en sportscars tot en met ‘63 worden de tot de verbeelding sprekende bolides van Cobra, Aston Martin, Jaguar en Ferrari. Deelnemende auto’s worden door twee coureurs bemand, waardoor halverwege de race een pitstop met rijderswissel wordt ingelast. Als klap op de vuurpijl zal ook de Sports Racing Masters naar Zandvoort komen, waarin beroemde bolides als de Ford GT40, Lola’s en McLarens uit de jaren ‘60 het tegen elkaar opnemen.

Tussen de deelnemers uit heel Europa, verschijnt er ook een groot aantal landgenoten aan de start van het Nederlands Kampioenschap voor Historische Toerwagens en GT’s.


Gedurende de eerste ‘Historic Grand Prix Zandvoort’ zal door de LiZa een rally worden georganiseerd, met een veelzijdige verzameling aan historische auto’s. Daarnaast zal er op zaterdagavond een parade met raceauto’s naar het centrum van Zandvoort gaan plaatsvinden.

De ‘Historic Grand Prix Zandvoort’ moet een jaarlijks terugkerend evenement worden, zo laat Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort, weten: “In nauwe samenwerking met de HARC en een zeer enthousiast organisatiecomité, zijn we bezig om van de Historic Grand Prix een groot succes te maken, dat snel een traditie op de gevestigde internationale kalender van de historische autosport moet gaan worden. Zandvoort heeft een rijke autosport geschiedenis en is zeer geliefd bij veel bezitters van historische auto’s. Dat motiveert ons nog meer om er een grandioos spektakel van te maken.”

De Historic Grand Prix zal plaatsvinden op zaterdag 1 en zondag 2 september 2012. Tot die tijd kunt u via www.historicgrandprix.nl van de laatste informatie omtrent het evenement op de hoogte blijven.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.