woensdag 30 januari 2013

De vele geheimen van ToscaneAls je bent geboren in Toscane zul je iedere dag wakker worden met het gevoel van : Mwah, het kon slechter... 
Toscane heeft een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat, vruchtbare groene heuvels en een onvoorstelbare hoeveelheid kunstschatten. 
Voor hen die elders zijn geboren zit er dus niets anders op om tijdens een vakantie Toscane te ontdekken.


Sommige steden zijn zo mooi dat iedere beschrijving ze tekort zou doen. Florence is de bakermat van de renaissance. Dit was de tijd dat mensen als Leonardo da Vinci er leefden. In Florence mag je natuurlijk niet de Dom missen en de Piazza della Signoria waar het Palazzo Vecchio staat. Vergeet ook de vele kerkjes niet binnen te lopen en geniet van een heerlijke cappucchino in de voorjaarszon bij het ontbijt en een simpele menu della casa in de avond.

Aan de zuidkant van het Piazza del Campo, het schelpvormige plein dat volgens velen het mooiste ter wereld is,  ligt het Palazzo Pubblico, het stadhuis dat uit de 13e eeuw stamt. De Torre del Mangia biedt een schitterend uitzicht over deze oude stad. De Duomo di Siena, de kathedraal, is een van de mooiste kerken van Toscane. De bouw begon in de 12e eeuw en werd twee eeuwen later voltooid. De kathedraal is van een mystieke schoonheid, onder andere door de mooie fresco’s en de schitterende mozaïekvloer, die alle goed bewaard zijn gebleven.

Pisa is wereldwijd bekend om zijn scheve toren. Maar de stad heeft heel wat meer te bieden dan de flink uit het lood staande toren. Het oude centrum waar de rivier de Arno door heen stroomt is een el al verstilde pracht. Evenals het vlakbij gelegen Lucca is het historische centrum van Pisa voor een groot gedeelte omgeven door oude vestingwerken uit de  twaalfde eeuw. Deze buurt is een goede plek om een Camping in Toscane te zoeken: lekker central in het hart van deze mooie streek. 


1 opmerking:

  1. Voor nog meer tips / ideeën verwijs ik graag naar onze gratis te downloaden reisgids:
    http://www.to-toscane.nl/plaatselijk-toscane/

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.