dinsdag 29 januari 2013

De Sardinië Vakantiebeurs is een zeer geslaagd evenement gebleken.Zaterdag 26 januari werd er een eerste editie van de Sardinie vakantiebeurs gehouden. Dit was voor ons deelnemende bedrijven een spannende tijd want we hadden eigenlijk geen idee of het zou aanslaan. Nadat er de vrijdag ervoor nog een mooi artikel in de Edese post  stond bleek het toch drukbezocht te worden. Er waren al 2 presentaties om half elf gepland om de openingstijden iets te rekken. Hiervoor had men zich al massaal aangemeld en nog voor dat het kwart voor elf was werd het al meteen gezellig druk. Toni van Sardinietrips had zijn zelfgemaakte likeuren meegenomen die hij koel hield op de originele Sardijnse manier, namelijk de flessen aan een touwtje hangen uit het raam! Ook waren er overheerlijke dolci sardi( sardijnse zoetigheid) om met de likeuren te combineren. Zo kon men terwijl ze allerlei informatie kregen ook ondertussen wat smaken van Sardinië proeven. Niet alleen bij de stand van Sardinietrips was er wat te proeven ook Gran sardegna, een webwinkel met Sardijnse producten, en TourSardinia hadden diverse typisch sardijnse lekkernijen meegenomen zoals de pecorino, salsiccia, pane carasau en olijven. Ook Vini sardi en Pura passione hadden enkele wijnen om te proeven meegenomen en dit was een aangenaam extraatje op deze afwisselende beurs. Er waren verschillende bedrijven die allen zeer diverse invalshoeken hebben in hun link met Sardinië. Zoals de NCRV die camper/caravan rondreizen aanbieden, ACSI campings, ook de reisbureau’s Minerva, Eva-sardinia en Voigt, maar ook Alice inSardegna die rondreizen op Sardinië aanbieden naar verschillende archeologische bezienswaardigheden. Ook waren de gezichten achter Tharros en het Sardinieforum nu te zien, bij hun eigen stand.

De prachtige locatie van De Bosrand in Ede en de goede organisatie van het team van Sardinie-info zorgden voor een mooi en goed verlopend geheel. Wat ook veel mensen zeer waardeerden en ook een goede afwisseling was , waren de presentaties. Allemaal compleet vol en zeer interessant. Deze presentaties gaven ook aan hoe divers en afwisselend het eiland Sardinië is.
Wat wij zelf ook merkten bij onze stand Sardinietrips is dat Sardinië een eiland is wat je niet in een keer kunt bezoeken en dat men er graag nog een keer naar terug wil. Ook merkten we dit aan de vele mensen die wij al eens te gast hebben gehad die op de beurs kwamen omdat ze zeker weer willen komen naar Sardinië, omdat ze nog lang niet alles gezien hebben.
De tijd ging snel en voor we het wisten was het vier uur geweest en liep de beursvloer langzaam leeg. Nog een paar laatste drankjes en hapjes uitgedeeld en we konden daarna met een zeer tevreden gevoel naar huis.
Na een globale telling is gebleken dat we ruim 700 bezoekers hebben mogen ontvangen en dat was zeer boven verwachting. De volgende editie van de Sardinië vakantiebeurs staat alweer gepland op zaterdag 25 januari 2014!

Met dank aan Monique van Proosdij voor dit artikel!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.