zaterdag 27 april 2013

Mamma Mia, Mobiele Pizzeria. Verse pizza's van Old Scuola Pizza Napolitana!

Een mobiele pizzeria die gewoon langskomt op je feestje, hoe cool is dat! Met toewijding en passie bakken de pizzaiola’s (pizzabakkers!) van Old Scuola de meest knapperige pizza’s voor je, zoals ze dat in Napels doen. Wij vinden ze de ideale cateraar voor een buitenbruiloft en dat vinden de boys zelf ook: “We zien steeds vaker dat mensen hun bruiloft echt een festival feeling meegeven. Daar passen wij helemaal bij.” Wij spraken mede-eigenaar en founder Marco van Old Scuola:

Wat is jullie verhaal?

Marco: “Old Scuola is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik doe dit samen met Daniël; hij is bouwkundig ingenieur, ik ben archeoloog. Tijdens onze studie werkten we jarenlang bij een heel klein pizzeriaatje in Rozenburg waar een oude Siciliaan ons de kneepjes van het vak leerde; hij is vorig jaar helaas overleden, maar hij heeft ons geleerd hoe pizza óók kan smaken. Dat het niet van die kartonnen schijven hoeven te zijn.
Vorig jaar, aan het begin van de zomer, zeiden we tegen elkaar: ‘wat gaan we deze zomer doen?’ Want het moest natuurlijk een toffe zomer worden. Binnen een week zaten we bij de Kamer van Koophandel om ons te laten registreren. Wij zijn echte pizza-nerds.”


Pizza-nerds?

“We maken onze pizza’s op de traditionele manier. We hebben speciale receptuur voor het deeg en elke pizza gaat de lucht in! Daar gaan ze écht beter van smaken, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. Het is bijna jongleren wat de jongens doen, daar hebben ze echte skills voor nodig.”


Hoeveel pizzaiola’s zijn er eigenlijk?

“We putten uit een pool van vijf jongens die over de juiste vaardigheden beschikken.”

Hoe ziet jullie mobiele keuken eruit?

“Van hout, met een stalen oventje. Over een week of twee hebben we een grotere aanhanger met twee ovens; die zijn serieus groot. In onze huidige oven kunnen 3 pizza’s tegelijk worden gebakken, die zijn in 90 seconden klaar. Ja echt! ‘s Ochtends beginnen we al met het maken van het deeg. 90 seconden in de oven is genoeg en dan heb je de meest knapperige pizza die je ooit hebt geproefd.”


En wat komt er zoal uit jullie mobiele pizzeria?

“Antipasti en pizza, die we op hele grote planken serveren. Dat ziet er heel cool uit. We hebben een klein assortiment van zes verschillende soorten pizza’s, bijvoorbeeld een pizza met de allerbeste pikante salami of een pizza met parmaham. Als er specifieke wensen zijn, dan kunnen we daar natuurlijk ook over praten. Het liefst zouden we maar twee pizza’s op ons menu hebben staan: onze pizza margherita, met tomatensaus mozzarella en basilicum en een pizza margherita met dubbel mozzarella.”

 Waarom alleen die twee varianten?

“Omdat het heel moeilijk is om die tot in de perfectie te bereiden. Ook qua smaak zijn ze interessant; je ziet tegenwoordig de meest vreemde garnering voorbijkomen, maar wij zijn heel traditioneel in onze bereiding, we willen pizza maken zoals pizza hoort te zijn.”

 


Is dat ook jullie missie?

“We willen pizza weer culinair maken. Ervoor zorgen dat het goed is wat we serveren. Je kunt beter één ding heel goed doen, dan 100 dingen doen die het allemaal net niet zijn. Het zou te gek zijn als wij de pizza van iets dat nu vooral als fastfood wordt gezien weer high class kunnen maken.”

Met dank aan ARNHEMSMEISJE


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.