dinsdag 14 mei 2013

De steden van Noord Italië


Italië is een prachtig land om doorheen te reizen. Veel mensen gaan ieder jaar weer naar het Gardameer en brengen daar twee of drie weken door op een camping bij het water. Italië is groot en kent verschillende natuur, een uitgebreide keuken en heeft ontzettend veel kunst en geschiedenis om te ontdekken. Een autorondreis door het land is daarom veel avontuurlijker dan een vakantie op een plek. Hier een aantal tips voor een rondreis door het noorden van Italië.

Bron Foto: Flickr

Industrieel en cultureel Turijn

De hoofdstad van de regio Piemonte is Turijn. Dit is een mooie stad om de autorondreis door Italië in te beginnen, zeker wanneer de reis in een FIAT wordt gemaakt. Deze stad is de thuishaven van deze auto en die is daarom ook veel terug te zien in de stad. Een ander herkenbaar punt in de stad is het Il Salone. Deze 167 meter hoge toren was ooit het grootste gebouw ter wereld. Nu is er een filmmuseum te vinden.


La Superba Genova

Vanuit Turijn is Genova met de auto binnen twee uur te bereiken. De bijnaam van deze stad is ‘La Superba’. Dat is een verwijzing naar alle marmeren en andere prachtige gebouwen die zijn overgebleven na alle handel die deze havenstad in de gouden eeuw heeft gedaan. In het historische centrum is een groot verschil te zien tussen de middeleeuwse straatjes en de grote gebouwen. Het is een prachtige stad, die niet zo toeristisch is als andere grote Italiaanse steden.


De 101 schoonheden van Parma

Vanuit Genova bent u met de auto na iets meer dan twee uur in Parma. De naam van deze stad doet de meeste het water in de mond lopen, want hier komt inderdaad de parmaham en de Parmezaanse kaas vandaan. Deze stad heeft veel meer te bieden dan alleen culinaire lekkernijen. Deze stad heeft lang onder de invloed gestaan van rijke families die met hun vermogen kunstenaars uit alle windstreken aantrokken. Deze stad is dus echt een plaatje!  


Milaan als laatste stop

In de maanden juni en juli houden veel grote kledingmerken uitverkoop in Milaan. Over het algemeen is de design kleding in deze Italiaanse mode stad veel te duur, maar in de uitverkoop is het mogelijk om een betaalbaar designers souvenirtje mee te nemen. Ook leuk zijn de outlets die net buiten de stad te vinden zijn. CorsoComo 10 is een van de bekendste outlets waar u voor weinig geld kledingstukken uit de collectie van het vorige seizoen kunt kopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.