donderdag 26 september 2013

Veelzijdig Gardameer

Het Gardameer ligt in het noorden van Italië. Het heeft een omtrek van ruim 158 kilometer en is daarmee het grootste meer van Italië. Aan de oevers groeien citrusbomen, palmen en oleanders. Rond het meer stikt het van de oeroude dorpjes, overblijfselen uit de Romeinse tijd en kasteeltjes. Het meer is bijzonder geschikt voor diverse watersporten, zoals zeilen, surfen en duiken. Natuurlijk nodigt het meer in de zomer uit voor een frisse duik. Vooral de luxe campings, zoals Camping Weekend, zijn erg populair. 


Romeinse ruïnes en wijn

In Toscolano kan men de ruïnes van een Romeinse villa bekijken. In Sirmione zijn thermale baden. Uit bronnen spuit zwavelhoudend water van 60 graden celcius omhoog. Deze thermen werden reeds door de Romeinen werden bezocht. Bij de ingang van de stad ligt direct de indrukwekkende middeleeuwse waterburcht van Scaligeri. Verderop vindt je de Grotte di Catullo, de resten van een Romeinse villa. In Malcesine staat een middeleeuws kasteel en je kunt er voor een spectaculair uitzicht over het meer met een kabelbaan de berg opgaan. Ga bij Limone langs bij de mooie citroenentuinen en de indrukwekkende parochiekerk San Benedetto. Bardolino, bekend van de gelijknamige wijn,  ligt aan de oostoever van het meer. Het is slechts een klein stadje, maar al lang voor de Romeinse tijd, in de prehistorie, werd hier reeds wijn gemaakt. Ook de olijfolie die hier wordt geproduceerd is van uitzonderlijke kwaliteit. Tijdens het operafestival in de zomer is het nabijgelegen Verona een bezoek meer dan waard. 


Peschiera del Garda

De voorloper van Peschiera del Garda is de Romeinse stad Ardelica, die na het verval van het Romeinse Rijk werd verlaten.  In 983 werd er een kasteel gebouwd, waaromheen een dorp ontstond. Het fort en de verdedigingswallen van Peschiera del Garda zijn zeer de moeite waard om  te bezoeken. Het fort ligt op een eilandje in de monding van de rivier Mincio. De stad heeft een mooi autovrij centrum. Als je verblijft op de vlakbij gelegen camping Bella Italia van Selectcamp dan is het meer het eerste dat je ziet als je ontwaakt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.