vrijdag 22 november 2013

Doe eens wat anders en vier Kerstmis in Italië!

Heel fijn het is weer bijna Kerstmis. Tenminste de meeste mensen kijken uit naar een fijne tijd met vrienden, familie of je geliefde. Maar wordt je kerst niet te saai? Veel mensen kiezen voor de traditie, twee dagen lang eten of op tweede kerstdag naar je schoonfamilie of opa en oma voor de kinderen.

Maar maak je kerst eens uniek en vier het niet in Nederland, maar doe iets unieks en ga naar Italië. Kerst is voor veel Italianen een van de belangrijkste feestdagen. Zo worden kerstavond, eerste kerstavond gevierd. Tweede kerstdag zoals in Nederland is in Italië niet echt van toepassing al is het voor veel mensen wel een vrije dag.Rome
Als een stad ideaal is om te bezoeken tijdens kerst dan is het Rome wel. Op 25 december vindt bijvoorbeeld de jaarlijkse Urbi et Orbi plaatst op het Sint Pieterplein en op 24 december de nachtmis. Vooral voor veel gelovigen zijn dit belangrijke dagen, maar ook als niet gelovige kan Rome je een mooie tijd bezorgen, sowieso omdat het een mooie en cultuurrijke stad is, maar zeker een unieke ervaring omdat het kerst is. Wees wel op tijd met het boeken van een hotel in Rome, want de stad is tijdens deze dagen druk bezocht.
Wat kan je zoal doen?
Tijdens de kerstperiode is er ook voldoende te doen in de stad. Zo vind je op de centrale Piazza Navona een grote kerstmarkt. Wat leuk is om te kopen is een product van de heks Befana, vergelijkbaar met Zwarte Piet in Nederland. Daarnaast vind je er vele lekkere hapjes en drankjes. 
In diverse kerken in de stad vind je levende kerststallen die op zichzelf al de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier wordt onder andere het verhaal rondom de geboorte van Jezus na gespeeld en dat is zeker de moeite waard om even te bekijken. De meeste musea zijn overigens gesloten met kerst, hou daar rekening mee. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.