zaterdag 23 november 2013

Noodhulp voor Sardinië - Alsof de zondvloed was losgebarsten. Zo omschrijven inwoners van Sardinië de catastrofale water- en modderstromen!

Tijdens de cycloon Cleopatra op het eiland Sardinië (18 november 2013) is door ongekend hevige regenval gepaard met zware storm een deel van het eiland ten prooi gevallen aan ernstige overstromingen. Helaas zijn daarbij ook minstens zestien mensen, waaronder twee peuters, om het leven gekomen.


Daarnaast zijn er veel huizen onder water komen te staan, zwaar beschadigd of ingestort. De bewoners hebben inmiddels grotendeels onderdak gevonden, maar alles moet worden schoongemaakt, gedroogd en hersteld: veel moet vanaf vrijwel niets weer worden opgebouwd.De mensen zijn veelal alles kwijtgeraakt, elektrische apparaten kunnen naar de schroothoop, meubels naar de vuilnisbelt en huizen zijn onbewoonbaar. Op veel plaatsen is er nog geen drinkwater en verwarming.Een aantal Nederlanders op Sardinië en een aantal Sardiniërs in Nederland (en anderen die het eiland een warm hart toedragen) hebben daarom een hulpproject opgezet om ook vanuit Nederland zoveel mogelijk hulpgoederen voor de getroffenen in te zamelen en Naar Sardinië te transporteren.

Dit is, zoals u zult begrijpen, een enorme klus waarbij alle hulp welkom is. Op deze website staat vermeld wat er zoal nodig is en waar het aangeleverd kan worden.

De website is nog in aanbouw, maar we willen hem zo snel mogelijk online zetten om e.e.a. duidelijk te maken omtrent de inzamelingsactie.

Mocht u vragen hebben of zich aan willen melden als vrijwilliger, gebruik dan het contactformulier en wij zullen z.s.m uw vragen proberen te beantwoorden.

Bezoek onze website: Noodhulp voor Sardinië

Financieele steun
Codice IBAN: IT19 P010 0503 3820 0000 0200 208 
Ter name van: Croce Rossa Italiana, Via Toscana 12 - 00187 Roma
Bank: Banca Nazionale del Lavoro - Filiale di Roma Bissolati Tesoreria - Via San Nicola da Tolentino 67 - Roma Omschrijving: "Emergenza Sardegna"
(Voor overboekingen vanuit het buitenland is de BIC/SWIFT-code: BNL II TRR)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.