zondag 2 februari 2014

Oude Italiaanse scooters en driewielers (Vespa’s) spelen een centrale rol in de schilderijen van Fabienne Rijksen

Fabienne Rijksen werd in 1967 geboren in Bilthoven. Zij is opgegroeid in een creatieve familie. Haar vader was architect, haar moeder was een bekende naïeve schilderes; Plony van der Knaap. Plony wordt ook wel de schilderes van het groene hart van Nederland genoemd. Haar zus, Caroline Dechamby, schildert ook. Zij heeft geëxposeerd o.a. in London, Zurich, Geneve, Dubai en Libanon. Caroline woont in Crans-Montana waar zij een eigen atelier heeft.


Fabienne schildert sinds 1990 naïeve Amsterdamse sfeerplaatjes. Hierbij spelen de karakteristieke Amsterdamse grachtenpanden een belangrijke rol. Deze interesse heeft zij ook weten te vertalen in keramiek. Zij maakte als eerste een hele serie “bebouwde kommen”. Ook maakt zij beelden waarbij absurdistische lichaamsvormen gecombineerd worden met overgewicht. Ze zijn aandoenlijk maar stralen toch ook romantiek uit. Je raakt niet uitgekeken.

 

In 2013 is Fabienne weer meer gaan schilderen. Oude Italiaanse scooters en driewielers (Vespa’s) spelen nu een centrale rol in haar schilderijen. “De keramiek is niet verdwenen maar kijkt even via de zijlijn mee!” Haar zebra’s zijn een eerste kruisbestuiving met Snijdewind zijn voorliefde voor Tanzania.


Alexander Snijdewind werd in 1963 nabij Rotterdam geboren. Hij is een autodidact en maakt voornamelijk keramiek. Het is eigenlijk naïef Afrikaans van Nederlandse bodem, eenvoud en kleurrijk spelen een centrale rol binnen zijn werk. Ogen als koffiebonen, geprononceerde lippen, originele kralen en kettinkjes. In welke vorm dan ook, zijn werk blijft toch altijd heel herkenbaar. Hij doet veel ideeën op tijdens zijn jaarlijkse congresreizen naar Suriname en Tanzania. “Mensen vormen een onuitputtende bron van inspiratie”.


Interesse in de werken van WindRijk? 
Mail dan naar info@italielinks.nl en wij brengen u rechtstreeks in contact!


Italian Entertainment And More
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.