zondag 13 juli 2014

Fluitist Paul Smithuis. Zijn hart klopt sneller bij het horen van Italiaanse muziek

Sinds heel wat jaren timmert fluitist Paul Smithuis aan de weg. Met een volledig houten dwarsfluit vertolkt hij herkenbare (pop)melodieën. 

Wanneer hij op jonge leeftijd in aanraking komt met de klanken van een dwarsfluit wil hij niets liever dan het instrument leren te bespelen. Er volgen heel wat jaren waarin hij les krijgt en zijn talent verder ontwikkeld. Al snel valt zijn zuivere en inlevende spel op. En steeds vaker wordt Paul gevraagd om diverse gelegenheden zoals huwelijksceremonies, diners en recepties te voorzien van zijn klanken.


Paul heeft een grote voorkeur voor Italiaanse muziek. Deze liefde ontstond begin jaren negentig bij het horen van artiesten zoals Eros Ramazzotti, Laura Pausini en Andrea Bocelli. De melodieën zijn door het melodieuze karakter bij uitstek geschikt om op fluit te spelen. Paul beschikt tegenwoordig over een zeer uitgebreid Italiaans repertoire. Verschillende liedjes staan ook op zijn CD’s “Everything starts with a melody” en het onlangs verschenen album “Serenade” Binnen de trouwbranche is Paul zeer actief en mag, na een intensieve screening, zelfs het “keurmerk trouwen” voeren. Nu veel bruidsparen kiezen voor een trouwlocatie in Italië sluit dit gedeelte van zijn repertoire daar goed bij aan. Toch wordt de muziekkeuze veelal op maat en in overleg met het bruidspaar samen gesteld. Omdat, zeer zeker in Italië, ook veel optredens buiten plaatsvinden beschikt hij over een mobiele geluidsinstallatie. Daardoor zijn er ook qua techniek geen beperkingen meer om op locaties zonder stroom op te treden. 


Paul is een muzikant die niet snel op zijn lauweren rust en altijd op zoek naar wegen om zijn muzikale carrière verder te ontwikkelen. Zo heeft hij de mogelijkheden om hem als muzikant in te kunnen zetten zeer breed gemaakt. Van geheel akoestisch tot het spelen met een vijf man sterke live band behoren inmiddels tot de mogelijkheden. 

Voor info en een impressie van zijn klanken bekijk zijn biografie.

www.italianentertainmentandmore.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.