donderdag 4 september 2014

Eerste lustrum van Venezia del Nord 2014 in Appingedam.

Appingedam in Italiaanse sferen.

De vele evenementen in Appingedam zijn al weer in volle gang.
Het wordt weer een bruisend jaar in onze mooie historische Stad.
Het bestuur van Venezia del Nord heeft de laatste maanden gebrainstormd over de komende vijfde editie van dit veel publiek trekkende evenement.
We hebben uiteraard gekeken naar die onderdelen die bepalend zijn voor de invulling en die bij een breed publiek goed in de smaak zijn gevallen.


Natuurlijk zullen de hilarische gondelraces achter de Nicolaï Kerk weer plaats vinden. Teams bestaande uit twee personen kunnen zich weer opgeven via de website.

Een belangrijk deel is de versiering met wasgoed in de straten van het centrum van Appingedam. Dit zorgt voor een gezellige en intieme Italiaanse sfeer.
De diverse straatartiesten en acts staan weer op het programma en zorgen voor veel vertier in de Stad. We zijn nog bezig om dit nog aantrekkelijker te maken.
Voor onze jonge mensen staat het Overdiep terrein borg voor veel amusement en een gezellige sfeer.

DUO PARTICOLARE
Houdt u van Italië, haar gebruiken, de cultuur, tradities, rijke natuur en de prachtige kunstschatten? Niet te vergeten de wereldberoemde Italiaanse keuken? Dan houdt u vast ook van de karakteristieke muziek uit dit mooie land.

DUO INDACO
De temperamentvolle broers spelen moeiteloos alle muziekstijlen. Van puur Italiaans tot modern repertoire. 

LA VALLETTA
Zij spelen de mooiste Italiaanse nostalgische nummers op een pure, sfeervolle en eigenzinnige manier en komen geheel in stijl gekleed. Zo lijkt het of u teruggaat in de tijd terwijl u in Zuidelijke sferen vertoeft.

TROUBADOUR ANTONIO
Troubadour Antonio zingt, en speelt akoestische gitaar. Een repertoire van Italiaanse lichte muziek uit de spannende periode tussen de zestiger jaren en het heden.

ORCHESTRA DI CORSO ITALIANA
Ongecompliceerde dixielandmuziek, maar dan wel met aangevuld met Italiaans repertoire, toegankelijk voor jong en oud en altijd leuk om tegen te komen, op wat voor gelegenheid dan ook.

TAMORRA
Tamorra bestaat uit Napolitaan Marco Cappiello op zang en gitaar, begeleid door Adriaan de Kroo op percussie. 



Een van de meest opvallende en goed bezochte onderdelen was het optreden van Opera Familia op de zaterdagavond.
De geheel verbouwde oude Gereformeerde Kerk aan de Dijkstraat is een prima locatie. Hier zal dus het optreden tijdens de vijfde editie plaats vinden.
De kaartverkoop zal binnenkort starten. Voorkoop adressen kunt u vinden op de website.
Het vorige optreden van Opera Familia was zeer snel geheel uitverkocht.

Een ieder kan op zaterdag rondrijden met de schitterende Piaggio wagentjes (tuktuk).
Vier stuks zullen de gehele dag rondrijden door Appingedam en zo kunt u geheel gratis genieten van onze prachtige historische Stad.
We laten nog niet het achterste van onze tong zien dus laat u verrassen.



Het gehele programma zal binnenkort te volgen zijn op onze website.
Wij zijn verheugd dat wij dankzij de gemeente Appingedam, onze ondernemers en onze sponsoren weer een mooi programma kunnen neerzetten. Nieuwe sponsoren die op welke wijze dan ook nog invulling willen en kunnen geven aan het programma zijn nog van harte welkom.

Het organiseren van een dergelijk evenement kan alleen plaats vinden met een geweldig team van vrijwilligers. Mocht u willen toetreden tot de gezellige groep van vrijwilligers dan nodigen wij u uit dit te melden via de bovengenoemde website. Wij zorgen voor een vriendschappelijke sfeer en een goede verzorging.

Het bestuur wenst u allen een prachtige zomer en een mooie vakantie en een van harte welkom op de 5e editie van Venezia del Nord in het eerste weekend van september (5 en 6 september 2014).

Italian Entertainment And More
Appingedam - Het centrum van Appingedam was zaterdag gehuld in Italiaanse sferen tijdens Venezia del Nord. In het en rond het centrum traden diverse artiesten op, de Romeinen hielden een oogje in het zeil. Kinderen konden terecht op het Overdiep daar stond een luchtkussen en werden ze vermaakt door artiesten. Om twee uur ging de spectaculaire gondelrace van start in het Nieuwe Diep.









Koop nu! De Go Italy Card - Kortingskaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.