woensdag 26 juni 2013

ABRUZZO VOLLEDIG IN HET TEKEN VAN … JAZZ !!! - Dit jaar vindt het festival plaats van 8 t/m 28 juli 2013

Ieder jaar in de maand juli speelt zich één van de meest belangrijke Jazz festivals af op internationaal niveau. Het Pescara Jazz Festival, waarvan de eerste editie dateert uit het jaar 1969, was het eerste aan Jazz gewijde Italiaanse zomer festival.



Het festival heeft zich ontpopt als leider van een reeks eventen in het hele gebied en tevens één van de meest belangrijke Jazz eventementen in heel Europa. Alle grote namen van de internationale Jazz hebben zich al in Pescara laten zien en horen: Duke Ellington, Miles Davis, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Charles Mingus, Woody Herman, Oscar Peterson, Dave Brubeck, Wayne Shorter, Stan Getz, Dizzie Gillespie, Wynton Marsalis, Herbie Hancock, Natalie Cole, Chick Corea, Pat Metheny.


Dit jaar vindt het festival plaats van 8 t/m 28 juli en de planning staat vol met concerten en evenementen die niet alleen traditionelerwijs plaatsvinden in het beroemde D'Annunzio Theather in Pescara, maar ook op nieuwe locaties als het Pescara Jazz Village all'Aurum en het PJ@Marina bij de haven. Ook zal het historische 'Jazz in Provincia' teruggebracht worden in het event, hier heeft het feest ooit in de jaren zeventig een grote naam mee verkegen.
Denk bijvoorbeeld aan de gitaristen Bireli Lagrene en Mike Stern; de pianist Ramsey Lewis; het duo Tuck & Patti; de zangeressen Dee Dee Bridgewater en de Abruzzense Simona Molinari.

Ook ontbreken de Braziliaanse invloeden niet van de gitarist Toninho Horta begeleid door Ronnie Cuber, en niet te vergeten de rock uitvoeringen van Brian May en het wereldmuziek van Paco de Lucia met het trio van Paolo Fresu, Omar Sosa en Trilok Gurtu.

Het programma van 2013 ziet er als volgt uit:

8 Luglio: Omar Sosa, Paolo Fresu e Trilok Gurtu
11 Luglio: Continenza e Bireli Lagrene
12 Luglio: The Cookers il 12 luglio
13 Luglio: Big Band del Conservatorio
14 Luglio: Brian May e Kerry Ellis
15 Luglio: Mike Stern
16 Luglio: Tuck e Patty
18 Luglio: Ronnie Cuber
19 Luglio: Dee Dee Bridgewater
22 Luglio: Simona Molinari
26 Luglio: The Famous Glenn Miller
28 Luglio: Paco De Lucia


Sito internet ufficiale, per maggiori informazioni http://www.pescarajazz.com/

Info:

Boek uw HOTEL in Abruzzo:
HRS_Deals_IT_468x60_2013

Koop uw VLIEGTICKET naar ABRUZZO:
BudgetAir.nl  de rest doet er niet toe

Huur een VAKANTIEHUISJE in Abruzzo:
bungalows, holiday-homes


vrijdag 21 juni 2013

Op zoek naar een vakantiehuis in Italie? Zoek, vergelijk en boek accommodaties in La Bella Italia!


Zoek, vergelijk en boek accommodaties in 28 landen in Europa. Bungalow.Net heeft zorgvuldig aanbod geselecteerd van vakantiehuizen, bungalows, villa's, appartementen, groepsaccommodaties en vakantieparken. Wordt geïnspireerd door onze vakantiethema's of gebruik ons geavanceerde zoekmenu om de vakantie te vinden die aan uw wensen voldoet! Wij hebben een vakantiehuis voor iedereen, voor een vakantie, weekendje weg of speciale gelegenheid. Zoek in ons uitgebreide aanbod naar de ideale accommodatie op de mooiste plekken van Europa.

bungalows, holiday-homes




Al vanaf 1996 biedt Bungalow.Net vakantiewoningen in Europa aan via internet. Wij brengen daardoor onze 24443 bijzondere vakantiewoningen op just one click away van u. Dit ruime aanbod komt tot stand dankzij ons product management team, die vanuit de kantoren in Zwolle, Uelsen, Kecskemét en Targu Mures, altijd voor u op zoek zijn naar de fraaiste vakantiehuizen. Zij spreken de taal en kennen het land en zoeken zodoende de huizen uit op de mooiste plekken van elk land. Bijzonder is dat Bungalow.Net een eigen Audio Visueel team heeft dat heel Europa afreist om van uw vakantiewoning en omgeving mooie opnames te maken, deze foto’s en video’s kunt u op de website bekijken. Tijdens deze bezoeken worden ook de woningen persoonlijk geïnspecteerd. Ons Sales team staat van maandag t/m zaterdag voor u klaar van 8.30 tot 23.00 uur. Het meertalige team staat u graag telefonisch te woord, maar u kunt ook per email of via de website uw vragen achterlaten, die dan zo spoedig mogelijk beantwoord worden. Onze service wordt dan ook uit alle enquêtes gewaardeerd met een 8,2. Door vele partnerships en uitsluitend per internet te opereren, kan Bungalow.Net u tegen scherpe prijzen de beste woningen aanbieden op de leukste plekjes in Europa!

HUUR VOORDELIG UW AUTO IN ITALIE:
Boek voordelig voor vertrek!

BOEK UW VLIEGTICKET NAAR ITALIE:
WTC.NL-World Ticket Center. Wat uw reisplannen ook zijn!

KOM ALVAST IN DE STEMMING MET EEN ITALIAANS WIJNTJE:
Italiaanse wijnen

SCHAF ALVAST WAT PRACHTIGE ITALIAANSE KLEDING AAN:

DAGELIJKS GENIETEN VAN ITALIAANSE KOFFIE:

MOOIE ORIGINELE TASSEN VOOR OP VAKANTIE:
Italian Coffee Handbags

FIJNE VAKANTIE TOEGEWENST!!


Coffee time in Italy? Italians can’t live without it. Here’s a quick guide.

No matter where you go you’ll always find coffee: Italians can’t live without it. Whether you’re visiting a small town or a major city you’ll always find a bar around the corner. In Italy any time is good for “un buon caffè” and the favourite kind is without doubt the espresso: 25 ml of water that flows through 7 g of freshly grinded coffee in 25 seconds, at a pressure of 9 bars.
makingespresso
I recently took a coffee lesson at Moka J Enne and I really enjoyed learning about the whole coffee process, from the field to my cup. As you may know, the flavour of coffee depends on various factors, such as the type of coffee and how it’s roasted. Italian coffee is normally a mix of robusta and arabica varieties. However, coffee in northern Italy and France is roasted for longer and is therefore more bitter than its North American counterpart.
If you’re not accustomed you’re bound to think  that Italian coffee is too strong or too thick. So, be ready, take note of these few tips and enjoy your Italian coffee experience:


•  ”Un Caffè” is an espresso: just 25 ml of water. A perfect one has an even brown cream on top and must be ready in less than 30 seconds.
• “Caffè Americano”: a shot of espresso with hot water poured into it. In fact, often they’ll just serve the espresso in a larger cup with a pot of water.
• “Caffè lungo” is obtained by draining more water than usual. A long coffee, although it is less dense, contains more caffeine than an espresso. The long coffee is regarded as normal coffee in the United States and in central and northern Europe. So, if you want to dilute the caffeine in your espresso, ask for “an americano”.

• “Cappuccino”: is an Italian coffee drink that is traditionally prepared with espresso, hot milk and steamed-milk foam in a big cup. Cappuccino is a breakfast drink, so if you order a cappuccino after 11 am, people will frown at you (don’t worry, they’ll still serve you).
• “Caffè macchiato”: in Italian macchia means stain, so “un caffè macchiato” is an espresso with a “stain” of milk.• “Latte macchiato”: a big cup of milk with a “stain” of coffee.
• “Marocchino”: an espresso with a “stain” of milk and cocoa.
• In the summertime you can ask for a “caffè shakerato”: a shot of espresso, lightly sweetened and shaken with ice.
In the words of Joyce Falcone of The Italian Concierge: “You pay before or after but it depends”.Sometimes you need to pay before, then present the receipt to the barista; but sometimes you can enjoy your coffee at the bar and tell the cashier what you had. “The only way to know for sure is to watch the other customers”.
WWW.ITALIANCOFFEEHANDBAGS.NL 


bungalows, holiday-homes




woensdag 19 juni 2013

Geschiedenis van de Pizza - De pizza is een Italiaans gerecht

De pizza is een Italiaans gerecht. Het bestaat uit een bodem van deeg, de pizzabodem, waarop voedingsmiddelen als kaas of analoogkaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees gedaan worden, die doorgaans wordt gebakken in een (hout)oven.



De oorsprong van de pizza ligt in het Middellandse Zeegebied. In veel landen rond de Middellandse Zee worden al duizenden jaren ronde broden gebakken, die als borden dienden. Volgens de overlevering moest de Trojaanse held Aeneas een stad (Lavinium) stichten op de plek waar hij ‘van honger zelfs de leeggegeten borden [dus: broodborden] op gaat eten,’ – versregel 125, boek VII uit de Aeneis. Ronde Turkse broden kunnen vandaag de dag nog dienst doen als provisorische pizzabodems. Ook de vorm van matses is rond of ovaal.

Archeologische vondsten tonen aan dat de Vikingen in de negende eeuw na Christus reeds platte, ronde deegbodems met daarop allerlei ingrediënten nuttigden, die werden gebakken in ovens die er ongeveer zo uitzien als moderne pizza-ovens.[1] Dit was zo’n achthonderd jaar vóór de eerste melding van pizza in Italië.

Pas in de 17e eeuw werd melding gemaakt van pizza’s in Napels, waarbij men naar de armere delen van de stad trok om dit boerengerecht te eten. De mensen die ze maakten werden pizzaioli genoemd.


In 1889 werd Raffaele Esposito, de beroemdste pizzaiolo (=pizzamaker) van Napels, uitgenodigd door de toenmalige koning van Italië Umberto I en zijn vrouw Margaretha om zijn specialiteiten ten paleize te bereiden. Speciaal voor deze gelegenheid bedacht hij onder andere een pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum: de kleuren die corresponderen met de vlag van het in 1861 opgerichte koninkrijk Italië. Deze pizza viel bij de koningin het meest in de smaak, en hij werd daarom door de maker dan ook pizza Margherita gedoopt. Deze pizza zette de standaard voor alle pizza’s.



Na de emigratie van Italianen naar de Verenigde Staten gedurende de tweede helft van de negentiende eeuw is er in de Verenigde Staten een geheel eigen vorm van pizza ontstaan, gekenmerkt vooral door de veel dikkere bodem en het uitbundiger gebruik van meerdere ingrediënten. De voortgaande contacten heen en weer sindsdien hebben er mogelijk toe bijgedragen dat de, van oorsprong summier belegde, Italiaanse pizza ook steeds uitbundiger werd, alhoewel deze nooit de extreme vormen en combinaties vertonen zoals in pizza’s uit de Verenigde Staten.

Tot in de jaren 60 van de twintigste eeuw was de pizza in Italië vaak slechts een groot rechthoekig stuk deeg met meestal alleen wat tomatensaus en soms een restje kaas of ansjovis erop, dat op straathoeken in stalletjes vers gebakken werd op grote platen en waarvan dan een rechthoekig stuk werd afgesneden om verkocht te worden aan passanten.



In veel restaurants in vele landen worden aan de balie punten pizza, de zogenaamde pizza slices, verkocht. Een pizza slice is een kwart of een achtste van een (ronde) pizza. Een gelegenheid die gespecialiseerd is in de verkoop van pizza’s heet een pizzeria. Mensen die pizza’s rondbrengen, meestal jongeren op een brommer, zijn de pizzakoeriers.

Bron: Wikipedia


Mobiele Pizzaconcepten voor ue Feest of Evenement boekt u natuurlijk bij
Italiaanse wijnen
Vakantiehuizen Toscane