zondag 9 juni 2013

Moderne Italiaanse auto’s hoeven niet altijd snel te zijn!

Italiaanse auto's zijn net als Italiaans ijs: smaakvol, van een hoge kwaliteit en kleurrijk. Enkele topmerken in het sportieve segment van de autofanaat zijn Lamborghini, Ferrari en Maserati. Deze auto’s zijn niet alleen eye-catchers qua design. Een motor van deze luxe wagens hoor je ook al van verre aankomen. Naast het topsegment vind je ook sportieve auto’s van Italiaanse bodem in het midden segment: Alfa Romeo, Fiat, Lancia. Deze laatste drie auto’s verdienen een prijs, omdat zij verrassend uit de hoek komen en betaalbaar zijn voor de meeste mensen.

1             Alfa Romeo
Alfa Romeo heeft een rijke geschiedenis. In 2010 bestaat de autoproducent 100 jaar. De fabriek stopte tijdens de eerste wereldoorlog met het produceren van auto’s en stapte over naar vliegtuigmoteren en munitie. De nieuwe aanwinst welke nog op de tekentafel van Alfa Romeo ligt is Gloria. Alfa Romeo met een lengte van 4,7 meter en hoogte van 1,3 meter. Deze auto kreeg voor aandacht op de autosalon van Genève en Alfa Romeo verdient daarom een eerste plaats in de ranking.


(Alfa Romeo Gloria, BRON

2             Fiat
In 1899 bracht Fiat zijn eerste auto op de markt vanuit Turijn. Bij de Italia a Zandvoort, die plaatsvindt op 30 juni 2013, kun je voor het eerst kennismaken van de Fiat 500L Trekking. Dit model kan tegen een stootje en bezit bumpers met beschermkappen en de flanken zijn voorzien van stootstrips. Standaard wordt de auto geleverd met mud en snow banden. Na deze premiere mag je ook de Fiat Panda Bigfoot niet missen. Wanneer je dit model in levende lijfe aanschouwt zul jij je heel klein voelen. Dit model werd in gebruik genomen voor een commercial. Fiat krijgt een tweede plaats in dit klassement voor creativiteit.


(Fiat Panda Bigfoot, BRON)

3             Lancia

Vincenzo Lancia was pas 25 toen hij in 1906 samen met een vriend Lancia opstarte. Dat het merk in ontwikkeling is, blijkt wel uit de introductie van de Lancia Delta MoMoDesign. Deze rolt deze week van de band. De gepimpte uitvoering van de Lancia heeft aangepaste bumpers en dorpelverbreders. Stijlelementen, zoals donkere koplampen en een zwarte achterklep in hoogglans zijn toegevoegd. De auto heeft een dubbele chromen uitlaat en bezit matzwarte elementen. In de ranking staat Lancia op 3, want de succesvolle doorontwikkeling van deze auto is een applaus waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.