vrijdag 20 september 2013

Restaurant Vino e Cucina is het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2013!

Afgelopen maandagavond is in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de derde keer deze bijzondere restaurantaward uitgereikt. Restaurant Vino e Cucina uit Den Haag werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2013. Francesco Azzarello, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, feliciteerde een verblufte eigenaar Roberto Barbagallo met de prijs. De prijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende editie van Italië Magazine. Door Italië Magazine werd dit jaar voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt, aan Ristorante Italiano Da Pietro. Met overweldigende meerderheid kozen lezers van het tijdschrift voor dit knusse restaurant in het Gelderse Elburg. 


v.l.n.r. juryvoorzitter Roberto Payer, eigenaar Roberto Barbagallo van restaurant Vino e Cucina en Francesco Azzarello, ambassadeur van Italië in Nederland. 


In de sfeervolle zaal genoten de gasten van cocktails, bijzondere gerechten en konden ze een uitgelezen selectie van wijnen proeven. Chef-kok Giovanni Caminita van 24Kitchen en columniste Rosita Steenbeek hieven het glas met de gelukkige winnaars. 

Het feit dat ook de award voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland werd uitgereikt aan Restaurant Christophe' uit Amsterdam, zorgde natuurlijk voor wat vriendelijke speldenprikken over en weer, over welk land de beste keuken heeft. De stemming onder de genomineerden en hun familie was opperbest, ook als ze niet gewonnen hadden. Maar het zal niemand verbazen dat Italianen kunnen feestvieren als geen ander! 


Dolgelukkige winnaars Hetty en Pietro d'Andrea (midden en rechts) van de Publieksprijs Italië Magazine naast Roberto Barbagallo van restaurant Vino e Cucina, het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2013. 


Hieronder vindt u nogmaals de lijst met alle genomineerde restaurants van 2013. De jury kan ze van harte aanbevelen!

Vino e Cucina, Den Haag (winnaar 2013) 
Ristorante Italiano Da Pietro, Elburg (publieksprijs 2013) 
 
Achterste rij: v.l.n.r. Jean-Joel Bonsens en Ellen Mansfield van Christophe', Francesco Azzarello, Martin Juillard, Roberto Barbagallo, Hetty en Pietro d'Andrea. Voorste rij: v.l.n.r. juryvoorzitter Roberto Payer, juryvoorzitter Tom Kellerhuis en uitgever Eugen van de Pas.


WWW.ITALIANENTERTAINMENT.NLMilaanreizen

468x60 Rome gif banner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.