maandag 7 oktober 2013

Giulio Tomaello´s zoektocht uit naar de oorsprong van terrazzo in Italië - Tomaello Terrazzo in Concreto

Tomaello Terrazzo in Concreto

Op dinsdag 8 oktober a.s. om 20:25 uur, zendt MAX Monumentaal op TV2, Giulio Tomaello´s zoektocht uit naar de oorsprong van terrazzo. Op uitnodiging van televisieproducent Endemol ging hij met een filmploeg naar Italië om als terrazzo-expert de kijkers de oorsprong van het huidige terrazzowerk te laten zien.


In de documentaireserie MAX Monumentaal staat het Nederlands cultureel erfgoed centraal. Presentator Huub Stapel maakt wekelijks kennis met twee monumentale panden die het uit cultureel oogpunt verdienen om behouden te blijven. De vijfde aflevering op 8 oktober a.s. is onder andere gewijd aan de restauratie van de squashhal op het landgoed van kasteel Middachten in De Steeg. Giulio Tomaello reisde met de filmploeg van Verona via Soave naar Venetië: ‘We zagen indrukwekkende mijnen, fraaie landschappen en vele schitterende terrazzovloeren . En vonden de oorspronkelijke materialen die we zochten voor de restauratie van het interieur en de terrazzovloer van de monumentale squashhal van Middachten, de oudste van Nederland.’

Veelzijdig specialist
Tomaello b.v. is al tientallen jaren toonaangevend op het gebied van architectonische prefab beton, sierbeton en terrazzobeton. In februari 2012 heeft het project Driekoningenstraat Antwerpen de Belgische 1e Prijs Publieke Ruimte 2012 gewonnen met het beeldbepalende terrazzobeton van Tomaello.Op het architectonische, constructieve en artistieke vlak heeft het bedrijf in de afgelopen 89 jaar fraaie visitekaartjes afgegeven. Veel maatproducten zijn ontworpen door en voor internationaal bekende architecten, designers en kunstenaars als prof. Rem Koolhaas, Sjoerd Soeters, Jo Coenen, Peter Struyken, Bruno Ninaber van Eyben, Joan Busquets, Sylvia Karres, Maxwan Architects + Urbanists, Wiel Arets Architects, Stramien Antwerpen, Zwarte Hond en EGM.Tomaello heeft zijn vaardigheden gedemonstreerd op het constructieve, architectonische en artistieke vlak in prestigieuze projecten als Mariënburg Nijmegen, begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam, Holland Boulevard Schiphol, Bestuurscentrum Rabo Utrecht, Ministerie van Defensie Den Haag, MAS museum Antwerpen, JuBi-toren Den Haag, Driekoningenstraat Antwerpen, Grote Markt Turnhout, Artis Amsterdam, Eilandje Antwerpen, Vindicat Groningen en Erasmus MC Rotterdam. 

Tomaello geldt in de betonwereld dan ook als ‘de meest veelzijdige specialist’. 

MAX Monumentaal: dinsdag 8 oktober a.s. om 20:25 uur op Nederland 2, de herhaling is te zien op donderdag 10 oktober a.s. om 13:55 uur, Nederland 2 of via Uitzending gemist! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.