woensdag 6 oktober 2010

Piaggio Ape Bufalino - Kamperen op drie wielen.DORTMUND - Met je hele hebben en houden in een driewieler de wereld rondtrekken? Het klinkt gek en vooral onpraktisch maar niet voor de Duitse designstudent Cornelis Comanns. Hij heeft een hippe camper ontworpen op drie wielen. Met het nieuwe voertuig heb je een complete uitrusting binnen handbereik.

Cornelis Comanns heeft het voor elkaar gekregen een Piaggio Ape - een driewielige brommer met een laadbakje achterop - te transformeren in een ware minicamper. Hij beschikt over een koelkast, bed, kastruimte, keuken, wasrek en een watertank met gootsteen. Je snort tegen veertig kilometer per uur waardoor je de omgeving goed in je op kunt nemen. Bestuurders van de minicaravan hebben bovendien geen rijbewijs nodig en parkeren is doodeenvoudig.

Comanns noemt zijn campertje 'Bufalino', ofwel buffeltje. Omdat het zo'n klein karretje is, mag je ermee op sommige plaatsen komen waar gewone auto's verboden zijn. Op dit moment is de minicamper nog niet in productie. Geïnteresseerden zullen dus nog even geduld moeten hebben.Bron: AD Reiswereld 05/10/10 14u49

Een Piaggio Ape om in te kamperen hebben wij niet in ons pakket maar wel de originele Piaggio Calessino Tuk Tuk!