zaterdag 17 maart 2012

Italië, op maat! - Museo Casa Enzo Ferrari in Modena - Italia Incentives


Sinds dit weekend is Italië een indrukwekkende evenementlocatie rijker: Museo Casa Enzo Ferrari opende op 10 maart 2012 in Modena z'n deuren onder internationale belangstelling.

Italia Incentives - DMC partner Italië voor congressen, seminaries, incentives en events - heeft het project op de voet gevolgd. Als creatief, dynamisch bureau mét toekomstvisie is Italia Incentives immers steeds op zoek naar nieuwe, trendy en thematische belevingen in Italië.
Italia Incentives legt de nadruk op het verkennen van het land via authentieke programma's. "We besteden sterke aandacht aan de troeven die elk van de 20 regio's zo 'uniek' maken: gastronomie en slow food, wijnen, sportwagens, cultureel erfgoed, sportieve activiteiten, enz. Onze core business bestaat erin, via maatwerk, jouw event-incentive een meerwaarde te bieden die nog lang zal nazinderen", aldus Karina Imschoot van Italia Incentives.

"Het aanbod is allerminst standaard en vertoont in geen enkel opzicht gelijkenissen met wat bij talrijke MICE operatoren aangeboden wordt. Wat Italia Incentives uniek maakt is onze missie: concentreren op één land. Ons advies en maatwerk zijn immers het resultaat van dagelijkse investeringen in kennis ontwikkeling, verkenning ter plaatse, eenduidige communicatie en detail besprekingen met onze partners."
Inspirerende ideeën, continue en onberispelijke ondersteuning; zowel voor, tijdens als na jouw verblijf in Italië. Geen loze woorden maar krachtdadige acties, want zowel jij zelf als Italia Incentives wilen scoren.


Een paar voorbeelden van 2 à 3 dagen incentive programma's:
  • Auto & (E)Motion - Beleef 'Land of Motors' in Emilia Romagna met ronkende motoren... Bezoek aan Museo Casa Enzo Ferrari, een korte trip achter het stuur van een glimmende Ferrari, werp een blik achter de schermen van Lamborghini (fabrieksbezoek) en beleef het legendarische merk 'Zonda' on-site in het productieatelier met een 'actief programma'. Ook Stanguellini, Ducati & de grootste privé collectie Maserati heeft Italia Incentives voor jou in petto, afgewisseld met een bezoek aan een Acetaia farm (aceto balsamico), Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaasproducent) of Lambrusco wijnproducent.
  • Ontdek het Abruzzo van Elio di Rupo. Beleef de visvangst met een Trabucco workshop, proef de traditionele keuken in een kookworkshop mét de locals, mountainbiken/trekking in het Gran Sasso gebied en tal van andere activiteiten. 
  • Of kies voor de versterking van de innerlijke mens. Degusteer in de wijnkelders van historische wijnproducenten in hartje Barolo en beleef een trekking doorheen de wijngaarden. Ga op pad met de truffelhunter. Geniet van het overweldigend panorama tijdens een fiat 500 cabrio tour. Zet alle zintuigen scherp tijdens een gastronomisch diner in een middeleeuws kasteel met Michelin ster of ga zélf aan de slag met een chef kok die internationaal hoge successen scoorde. 
"Het 'waar', 'wat', 'wie' en 'hoe' brengen we perfect in balans met een evenwichtig programma aan de hand van een uitgekiende mix van passie, professionalisme, originaliteit en krachtige verhaallijnen", sluit Karina af.


woensdag 14 maart 2012

Duurzame Geupcycelde Italiaanse Koffielampen toegepast in de Lage EnergiewoningEnkele weken geleden is de familie Dornan verhuisd naar hun duurzame lage-energiewoning.
Zij hebben een woning van staal gebruikt dat in de toekomst te recyclen is.
Ook met de inrichting willen zij zo duurzaam mogelijk zijn. 
Ze zoeken vaak op internet naar mooie duurzame woonaccessoires om van hun huis een ‘thuis’ te maken.

Voor de grote eettafel, waaraan 90% van hun familieleven zich afspeelt, zochten ze een paar mooie lampen. 
Van die echte blikvangers,… maar wel met goed leeslicht.


Ze hadden al vele lampen bekeken, toen zij een tweet zagen van @coffeehandbags, met daarin een foto van een prachtige hanglamp.   
Ze waren ter plekke gevallen voor deze lamp, maar moesten nog even wachten met bestellen, want de lampen waren nog niet in productie.

Het was de moeite van het wachten absoluut waard ! 
Inmiddels hangen er 2 prachtige lampen met een foto uit Venetië (Manetti Caffe Biologico Italiano) boven de eettafel.

De lampen zijn niet alleen mooi, maar ook gerecycled en dat past dus helemaal in hun –duurzame- straatje ! 
Ze zijn gemaakt van gebruikte 3 kilo blikken Italiaanse biologische koffiebonen. 
Zij hebben er LED lampen ingedaan, waardoor het energieverbruik laag is. 
De lampen verlichten de tafel op een hele fijne manier.

Zij zijn heel tevreden en kunnen deze mooie lampen iedereen aanbevelen !


Italian Coffee Handbags and Lamps

Tassen en lampen van Italian Coffee Handbags gemaakt van geupcyclede koffiezakken en koffieblikken. De tassen zijn heel trendy en de lampen echt super leuk voor boven de koffie tafel.
De tassen en accessoires worden gemaakt van lege gebruikte koffieboon foliezakken. Ze worden in Nederland vervaardigd door een Sociale Werkplaats. Het is dus een Nederlands product. Naast duurzaam- en milieuvriendelijk dus ook een maatschappelijk verantwoord product. 
De lampen worden gemaakt van lege koffieboon horecablikken en zijn er in twee uitvoering: spot en open aan de onderkant... nou ja kijk zelf.


Meer info over de Lage Energiewoning.

De verkoopadressen van de Italian Coffee Handbags & Lamps


Nog meer Italiaanse Koffie, Passie & Sfeer op Italian Links And More
dinsdag 13 maart 2012

De Classico Boretti gaat van start! - Edizione 5 - 5 mei 2012


5 mei is het zover: de Classico Boretti gaat van start. Voor alweer de 5e keer vindt op de 5e van de 5e de enige Italiaans getinte toerklassieker plaats waar Nederlandse fietsliefhebbers halsreikend naar uitkijken.

Boretti en de wielersport

Boretti staat bekend om haar liefde voor de wielersport. Deze passie voor de sport deelt Boretti dan ook graag met u én met de professionele rijders. Naast organisator van de jaarlijkse Classico is Boretti onder andere ook sponsor van de Rabobank wielerploeg. Een team koks, onder leiding van chefkok Ben van Beurten, trekt in een exclusieve mobiele kooktrailer met de wielrenners mee en verzorgt de maaltijden voor de profs. U kunt er overigens van uitgaan dat er tijdens de Classico ook professionele rijders aanwezig zullen zijn.

Om de wielersport ook met u te delen, is Boretti dit jaar opnieuw prominent aanwezig in het succesvolle RTL7-tourprogramma Tour du Jour. Als u graag eens een keer naar de uitzending wilt, houd dan de Facebookpagina van de Classico Boretti goed in de gaten. Ook als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over de Classico en kans wilt maken op fraaie prijzen.

Nog meer Italie!

Italiaanse Passie & Sfeer voor uw eigen evenement.


Pasta Riscossa - Authentic Italian Pasta since 1902Pastificio Riscossa represents the perfect Synergy between tradition and innovation. We only sell safe products with all the taste of the past methods.

The quality of the products was increased with the actual President Dr. Leonardo Mastromauro who represents the third generation of the Mstromauro’s family involved in the pasta business.

Pastificio Riscossa was transferred to the industrial area of Corato (Puglia) on a new facility of 18000 square meters. The production was 250 tons per day on continue lines. The quality control was made by prefixed right methods. The drying process was made under hight temperatures. The time necessary for the production was decreased and divided into three different shifts.

At that time some new silos for the final products were installed at the facility. These silos given the opportunity to let the pasta became cool before being packed. The packing was made by innovative and fast machines that packed the products into polyprophylen bags and into cartons directly ready to be stored on the pallets.

Because of this fast growth of the business in 1998 the owners bought a mill in the Region of Basilicata in Venosa. In this way they guaranteed the supplì of durum weath semolina for the facility in Corato.


In 2002 Pastificio Riscossa celebrated his first and now it’s managed by the fourth generation of the same family. This generation is currently working on the challeges of the global market that preview a big competition between the pasta factories.

Pastificio Riscossa increased the facilitybought three  new innovative lines of production that offer the opportunity to double the volumes from 250 tons to 400 tons per day.
But Riscossa is always ready for the new challenges as it’s able to reorganize itself very fast to be always prepared.
 


zondag 11 maart 2012

Tutti Italia Denekamp - Eerste Pinksterdag Zondag 27 mei 2012Op zondag 27 mei 2012 is het weer zover! 
Voor het vierde jaar op rij is er op het mooie Nicolaasplein in Denekamp een dag die geheel in het teken staat van Italië. 
Het belooft weer een dag te gaan worden waar de leuke en mooie dingen uit Italië een plaatsje op het mooie plein verdienen.  

 
Er is voor elk wat wils om kennis te maken met “Bella Italia”. 
Het voor passanten gratis evenement start om 12.00 uur en zal om 18.00 uur eindigen.

Eerste Pinksterdag 2009 was de succesvolle aftrap voor “Tutti Italia” met zo’n 7000 bezoekers uit het hele land. 
De kranten omschreven het evenement als “SCHOT IN DE ROOS”.
Italiaans Entertainment voor uw evenement

Nog meer Italie op Italian Links And More


Bekijk ook eens onde Italiaanse agenda


Gratis Exposure voor Italiaanse Artiesten, Muzikanten en Acts tijdens het Italie Evenement 2012AANBIEDING:

Italiaanse Artiesten, Muzikanten en Acts kunnen nu, via Italian Entertainment, GRATIS EXPOSURE krijgen door op te treden tijdens het Smaak en Stijl Italië Evenement op vr.11, za.12 en zo.13 mei 2012 in de Kasteeltuinen van Kasteel De Haar te Haarzuilens.

Naast het 1 op 1 bereiken van een interessante doelgroep (maar liefst 20.000 bezoekers met een Passie en Interesse voor Italië en 200 Italiaanse Exposanten) zal er aandacht aan het entertainment worden besteed in de verschillende uitingen van het evenement en zal het één en ander gecommuniceerd worden in het grote (Italiaanse) netwerk van Italian Entertainment.


Daarnaast bestaat er de mogelijkheid voor 'nieuwe' Italiaanse artiesten en acts om kosteloos te worden opgenomen (en bemiddeld) in de database van Italian Entertainment.

Interesse?

Mail ons dan jullie beschikbaarheid, wensen en mogelijke invulling van de optredens.

Reageer snel want 'vol is vol'.

Saluti,

Alessandro Di Lella
Eventuele reiskosten en onkostenvergoeding is bespreekbaar.

Optredens zullen dagelijks plaats vinden tussen 10:00 en 18:00 uur (8 aaneengesloten uren minus pauzes) en exacte optreedpositie en bloktijden zullen d.m.v. een roulatie schema worden bepaald.

Voorkeur gaat uit naar mobiele muziek / acts maar optreden op 1 vaste positie (incl. jullie eigen geluidsversterking) is bespreekbaar!

Optredens zullen zoveel mogelijk 'self supporting' moeten worden uitgevoerd! 

Uiteindelijke GOEDKEURING voor optredens tijdens het Italië Evenement wordt al dan niet gegeven door de ORGANISATOR (Dhr. Aris Spada)