woensdag 29 mei 2013

Jubileum Editie van het Italië Evenement in Haarzuilens: 31 mei, 1 en 2 juni 2013 - BELEEF Italie in al haar facetten!Kasteelde Haar (Utr) wordt de komende dagen voor de tiende keer een Italiaans bastion. Een jubileumeditie dus van het grootste Italiaanse evenement van de Benelux en dat zal gevierd worden! Draaiden de eerste edities van het Italië Evenement nog vooral om auto’s, vakanties en de keuken, nu komen alle Italiaanse elementen aan de orde. 

Natuurlijk ontbreken pasta e pizza ook dit jaar niet, maar ‘de laars’ heeft zoveel meer te bieden. Mode is een belangrijke pijler geworden, maar daarnaast is er bijvoorbeeld ook aandacht voor lifestyle, design en kunst en cultuur.Bij de ingang wordt u vrijdag, zaterdag en zondag verwelkomd door een dj in een ‘funky 500’ en na een eerste ‘espresso’ kunt u zich onderdompelen in de extra feestelijke jubileumeditie van het Italië Evenement met ruim 200 exposanten, kunstenaars, koks, schrijvers en artiesten in de stands en op de podia.
En wie jarig is, trakteert op nieuwe hoogtepunten... Wat dacht u bijvoorbeeld van 50% korting op een bezoek aan themapark Archeon?! Of de GRATIS workshops, GRATIS proeverijen en GRATIS optredens: ...gratis: Welkom!de leukste Italiaanse nummers met DJ 500 funky!
Italië is niet alleen te zien en te proeven bij Kasteel de Haar, maar ook te horen. En dat begint al bij de entree! DJ Funky 500 glimt en swingt u tegemoet met zijn Italiaanse discoshow op wielen. Zing mee met de klassiekers en wees welkom in Italië.
Uiteraard zult u ook elders in de kasteeltuin de muziek van Italië horen; van opera tot jazz, van folk tot pop. 

... gratis optreden van Davide La Cara
Geboren in Italië, maar sinds enkele jaren thuis in Nijmegen. Het is de ultieme combinatie voor een Italiaans feestje met een Nederlands publiek. Zijn repertoire: bekende en onbekende Italiaanse popsterren.

... gratis Italiaanse Karaoke van Massimo Bizzo
Muziek stroomt door de Italiaanse aderen van Massimo Bizzo en hij nodigt u dit jaar graag uit om mee te zingen met de mooiste Italiaanse klassiekers, van de jaren 50 tot nu. Met Bizzo klinken dus ook Conte, Fornaciari, Bocelli en Cocciante op het terras bij ristorante La Galleria.

... gratis rock, jazz en rapp van SpaccaIlSilenzio
De broers Luigi en Feliciano Grella brengen met drummer Cristiano Delfino een mix van rock, jazz, rap en zelfs folk. Dat repertoire was in eigen land al goed voor meerdere muziekprijzen, maar ook buiten Italië zijn ze graag gehoord.   


... gratis folklore muziek met TAMORRA Band en Voices of Crecchio
Voor wat Zuid-Italiaanse folklore brengt het duo Tamorra de cultuur van Napels naar het evenement, de stad van romantiek, maar ook rauwe emotie. Marco Cappiello en Adriaan de Kroo bouwen voort op deze traditie; soms gevoelig, dan weer bedoeld om te dansen maar altijd recht uit het hart. 


... vermaak met Troubadour Angelo Indaco

Geniet van deze talentvolle troubadour en allround musicus! Uit zijn accordeon klinken zuidelijke herkenbare repertoires, maar ook verzoeknummers. Angelo is een sfeermaker in optima forma en mag dus niet ontbreken tijdens het evenement.

...dansen bij La Sagra. Beleef de Italiaanse Piazza
Hoog op het favorietenlijstje van de toeristen in Italië staan de Sagre. Deze oogstfeesten, veelal op de pleinen of juist net buiten het dorp, zijn geliefd vanwege de traditie. Hier vieren de boeren, burgers en buitenlui het feest van de verse oogst of een bijzondere Heilige. En net zoals in Italië zijn de pannen gevuld, staat de wijn op tafel en is de muziek levend: tijd om te dansen. 

...gratis beleven het verleden bij de uniek Romeins kampement
De komende dagen komen de Romeinen terug naar hun grenspost bij Utrecht. Ze bouwen een kampement aan de voet van Kasteel de Haar en de Limes komt tot leven. Exercerende militairen, een smid die zijn vuur hoog doet oplaaien en Romeinse burgers die ambachten demonstreren brengen het plein tot leven. Bezoekers kunnen aan de slag tijdens diverse workshops. Fibula’s en mozaïeken maken, Romeinse hapjes koken, kleding van 2000 jaar geleden passen, zwaardlopen of liever een lekkere massage? Tijdens het evenement ‘herleeft’ u de geschiedenis van het Romeinse Rijk in alle elementen; leuk voor jong en oud. Bovendien viert themapark Archeon hier zijn 20ste verjaardag. 

Een gezellige show voor jong en oud met vriendelijke handtamme papegaaien! Salvatore neemt zijn kleurrijke vrienden graag mee naar feesten en partijen, waar de vogels hun kunsten vertonen. Neem ze even op de hand of de schouder en u heeft een leuke herinnering aan het evenement.

…gratis ieder 100e bezoeker: uniek rondleiding “Zilver bij de Haar
Verborgen zilver Kasteel de Haar, voor het eerst te zien na 100 jaar, opening van de tentoonstelling is speciaal voor het Italië Evenement verlengt en zal voor het laatst te zien zijn tijdens de evenementdagen !!!
Kasteel de Haar Utrecht kreeg in november 2012 de kunstcollectie van de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar in eigendom. Als kasteel behorend tot de internationale top van historische buitenhuizen, presenteert De Haar met gepaste trots voor het eerst sinds 100 jaar een uitzonderlijk hoogtepunt uit de aangekochte collectie. Monumentaal toppunt is het door de befaamde architect Pierre Cuypers ontworpen zilveren bestek dat honderden afzonderlijke items telt en tientallen toepassingen, een klapstuk binnen de Europese interieurkunst van rond 1900. Alleen al voor het poetsen van al het zilver had het personeel 250 uur nodig. Vroeger voor de jetset, na 100 jaar voor iedereen
Met de aankoop van de kunstcollectie afgelopen november, is het voor Kasteel de Haar Utrecht voor het eerst in 100 jaar mogelijk om deze verborgen schatten aan het publiek te presenteren.

...kinderen t/m 12 jaar gratis!
Wat is Italië zonder bambini? Daarom mogen kinderen t/m 12 jaar gratis naar binnen bij het evenement! Bovendien kunnen ze gratis genieten van allerlei leuke activiteiten; kooklessen, schatgraven met de Romeinen of een nat pak halen in de Kruisvijver. Daar liggen Italiaanse ‘trappelballen’ voor de kleintjes klaar; het ultieme spetter spettacolo!

...gratis zon
Gratis zon bij het Italie Evenement!


Nog meer Italiaanse Passie & Sfeer voor uw eigen evenement op Italian Entertainment And More.
AUTO MOTO D’ITALIA 2013 LAAT ALLE FACETTEN VAN DE ITALIAANSE AUTO, MOTOR & LIFESTYLE ZIEN

Op 19 en 20 oktober staat Autotron Rosmalen geheel in het teken van Italië


In het weekend van 19 en 20 oktober staat Autotron Rosmalen in het teken van Italië. 
Italiaanse auto’s en motoren, maar ook de Italiaanse lifestyle toveren Autotron Rosmalen om tot een bijzonder sfeervolle beurslocatie, waar iedere Italië liefhebber zijn of haar hart kan ophalen. 
De 23e editie wordt voor het eerst georganiseerd in Autotron Rosmalen. 
De productie stond eerder jarenlang in Expo Houten, georganiseerd door Martin de Vries Promotions. 
Deze editie wordt voor het eerst georganiseerd door 402 Automotive. en neemt daarmee het stokje over van Martin de Vries.Auto Moto D’Italia laat werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto- en motorindustrie zien. 
Als afsluiting van het ‘buitenseizoen’ haalt de nieuwe organisatie alles uit de kast. 
De vele standhouders en de deelnemende merkenclubs laten bezoekers kennis maken met het allernieuwste én het meest zeldzame op Italiaans autogebied. 

Het feestje wordt omlijst met vele specialisten, die Italiaanse auto’s te koop aanbieden óf onderhouden en standhouders met onderdelen, automobilia en kunst. 
Naast auto’s vinden bezoekers hier ook heerlijke espresso, cappuccino, kleding, wijn, muziek en nog veel meer. 
De beurs is dé ontmoetingsplaats voor liefhebbers van Italië en van Italiaanse auto’s en motoren. 

De nieuwe website is 
www.automotoditalia.nl

Ook kunt u de beurs nu ook op Facebook vinden: AutoMotoDItalia

Italiaanse Passie en Sfeer voor uw evenement.


De Italiaanse zanger Gino Politi, na jarenlang te hebben gezongen in zijn moedertaal, komt met zijn allereerste Nederlandstalige single.

YESS!! Single klaar; videoclip ook!! "Wonder boven Wonder" is te zien en te beluisteren op YouTube en te downloaden op iTunes, Spotify en andere downloadportalen.

De Italiaanse zanger Gino Politi, na jarenlang te hebben gezongen in zijn moedertaal, komt met zijn allereerste Nederlandstalige single.


Gino Politi sprak zijn eerste woordjes en zette zijn eerste stapjes in het wonderschone Palermo, Sicilië in Italië. 
Daar trad hij al op 10-jarige leeftijd regelmatig op als zanger van het Italiaanse lied.
         
In 1979 vertrok Gino naar Nederland en nam zijn passie voor muziek met zich mee. 
Met zijn indrukwekkende zangstem wist hij al snel een plek voor zich te winnen in de Nederlandse harten. 
Zo stond hij in het voorprogramma van zijn beroemde landgenoot Paolo Conte en trad hij op in diverse landelijk goed bekeken TV-shows.
         
In de zomer van 1997 scoorde hij zijn grootste hit met “Viva La Mamma”, die maar liefst 28 weken in de top 100 heeft gestaan. 
Met 25.000 verkochte exemplaren ging de single over de toonbank als warme Italiaanse broodjes. Zo bleef Gino tot 2003 met succes Italiaanstalige liedjes uitbrengen in Nederland.
         
Na zijn laatste single is Gino gaan werken als zanger/entertainer bij een groot party-centrum. 
Hier zong hij naast zijn eigen hits en andere Italiaanstalige klassiekers ook bekende Nederlandstalige liedjes van bijvoorbeeld Marco Borsato. 
Dit deed hij soms wel 150 avonden in een jaar. 
Naast dit drukke nachtleven ondersteunde hij ook Italiaanse kookworkshops.
         
Toch ging het, tien jaar na het uitbrengen van zijn laatste single, weer kriebelen bij Gino. 
Na een Nederlands huis, een Nederlandse vrouw en Nederlandse kaas op de pizza werd het tijd voor een Nederlands lied. 
“Wonder Boven Wonder” is de nieuwe Nederlandstalige single van Gino Politi waarin hij de liefde bezingt in de taal van de vrouw van wie hij houdt. 
Met een bescheiden toon en een Italiaans accent weet Gino de gevoelige snaar te raken bij iedereen die ooit onvoorwaardelijke liefde heeft gevoeld.


Gino is met zijn Italiaans Repertoire te boeken bij Italian Entertainment And More!