maandag 18 juni 2018

"PASSIONE ITALIANA" nieuw cross-over album PETRA BERGER

Zangeres Petra Berger staat bekend om haar kristalheldere stem en de stijlvolle manier waarop zij klassiek met pop combineert. In 2001 start ze een succesvolle solo carrière en brengt ze een reeks albums uit in het cross-over genre. De albums worden met goud en platina bekroond en brengen haar ook internationaal succes. En nu, een decennium verder, is het de hoogste tijd voor een nieuw album.


Petra:
Het is alweer twaalf jaar geleden dat ik mijn laatste orkestrale cross-over album maakte. Gelukkig heb ik al die mooie nummers de afgelopen jaren nog vaak live bij concerten kunnen zingen en daardoor heb ik goed contact kunnen houden met mijn trouwe fans. Maar er bleven afgelopen jaren wel opvallend veel vragen komen wanneer ik weer eens een nieuw album in deze stijl zou uitbrengen.
En ook bij mijzelf begon dat verlangen om nieuwe nummers op te nemen steeds sterker te groeien. Maar het bleek niet zo eenvoudig om zo'n groots project zonder platenmaatschappij te financieren. En daarom stelde ik het steeds uit.
En toch… als een verlangen groot genoeg is, dan ga je op zoek naar mogelijkheden!

Het nieuwe album:
Ik wil een album opnemen met mooie Italiaanse nummers. Ik heb al een aantal favorieten in gedachten zoals het Ave Maria van Mascagni, het Adagio van Albinoni, beroemde filmthema's van Ennio Morricone en Nino Rota maar ook bewerkingen van Napolitaanse klassiekers en kippenvel nummers als A Mano a Mano van Ricardo Cocciante. En we werken ook al hard aan nieuwe nummers. Het zal een album worden in de stijl van mijn eerste albums maar dan muzikaal vertaald naar de sound van nu.


Hoe kan ik dit album mogelijk maken?
Normaliter betaalt een platenmaatschappij de kosten voor de opname (o.a. studio, orkest, producer, arrangeur). Ik ga het dit keer volledig in eigen beheer proberen te realiseren. Maar dat kan ik niet alleen. Ik hoop dat ik dit samen met de mensen die van mijn muziek houden kan gaan doen. En daarom heb ik besloten om te gaan crowdfunden.
Ontzettend spannend vind ik het; ik heb nog nooit eerder zoiets gedaan.
Het voelt als een groot avontuur, maar ik wil de sprong graag wagen en ik hoop dat jullie met me mee willen springen. Het zou fantastisch zijn als we deze muzikale reis samen kunnen gaan maken.

Hoe kun je meedoen?
Je kunt via deze site op een veilige manier een bedrag naar keuze doneren en daarmee bijdragen aan de totstandkoming van het album. Daar zou ik natuurlijk hartstikke blij mee zijn en daarom doe ik daar ook heel graag iets voor terug!
Kijk op deze pagina voor alle mogelijkheden en de tegenprestaties die je voor je donatie kunt kiezen.

Theatertour:
Of het album er komt, dat is nog even afhankelijk van het slagen van deze crowdfundings campagne. Maar wat in ieder geval wel al zeker is, is dat ik in het voorjaar van 2019 de theaters in ga met mijn nieuwe voorstelling "Passione Italiana". Hopelijk kan ik daar dan ook live de nummers van mijn nieuwe album voor jullie zingen!

Bent u geïnteresseerd om dit project te steunen? 
Neem via ons contact op met Petra Berger.


Petra Berger is met haar Italiaanse Concepten en Theatertour te boeken via:
Bezoek onze WEBSITE!Liquorccini. Toscaanse Cantuccini in flesvorm.

De rijke historische smaak van het Toscaanse Cantuccini koekje is nu eindelijk in flesvorm gegoten.Laat je meenemen op een reis door Toscane en waan jezelf tussen de olijfbomen op het idyllische platteland, daar waar de tijd al decennia lang stil lijkt te staan.


Waar men bij iedere slok op rustieke wijze ongeschonden zijn rust in ere houdt.

Waar men van nature de kunst in de vingers heeft om echt de tijd te nemen om ongestoord te genieten. Want alleen op die manier proef je de pittoreske smaak van amandelen, noten en sinaasappel, de onmiskenbare Cantuccini smaak die vol passie, vakmanschap en liefde is gemaakt.


Liquorccini is een ambachtelijke likeur met een smaak vol karakter. Heerlijk voor naast en in de koffie, met of zonder ijs.

De sfeer van het pittoreske platteland, de smaak van Cantuccini, de Italiaanse cultuur van rust en de rustieke manier om van het leven te genieten zijn vanaf nu te proeven in een prachtige fles die gemaakt is om samen met vrienden en familie te proosten op het leven.

Goditi la Vita, vier het leven met Liquorccini.

Bezoek de website.