maandag 18 maart 2013

Mouseover the image of Italy to reveal its story.


Italia.it - The Official Tourism Website

stippled-photo-44675807stippled-photo-26720772


De mooiste plekjes van Rome. Een van de meest romantische steden ter wereld.Rome wordt gezien als een van de meest romantische steden ter wereld. De binnenstad kent ontzettend veel bezienswaardigheden en plekjes om met zijn tweeën te ontdekken. Natuurlijk kunt u een muntje in de Trevi Fontein gooien voor geluk en het Colosseum bezoeken.

Een hotel in Rome is zo gevonden, want in de binnenstad zit in bijna ieder zijstraatje wel een hotel. Vanuit het hotel kunt u Rome prima te voet verkennen. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en anders kunt u voor een paar euro een dagkaart voor de bus kopen.


Piazza di Spagna
Dit iet wat vreemde plein is voornamelijk bekend om de Spaanse trappen. Boven aan deze trappen staat de Trinità dei Monti. Deze kerk is ooit gebouwd voor de Franse Koning Lodewijk XII. Wanneer u de trappen afloopt komt u uit bij de Fontana della Barcaccia. Het plein is een vreemde verzameling van bouwwerken die door de eeuwen heen zijn gebouwd voor en door verschillende veroveraars van de stad.

De Via Marguatta is een van de zijstraatjes die grenst aan het Piazza di Spagna plein. Veel toeristen zien dit straatje over het hoofd, maar hier zijn veel leuke galerietjes te vinden en restaurantjes die nog niet overspoeld zijn door het massatoerisme. Hier zijn ook wat kleine hotels te vinden die hun gasten iets persoonlijker behandelen, dan de grote hotels in het centrum.

Vaticaanstad
Het kleinste staatje ter wereld mag natuurlijk niet overgeslagen worden bij een bezoek aan Rome. De grote Sint Pieters kerk en de Sixtijnse Kapel zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Met een beetje geluk kunt u de nieuwe paus zien spreken op het plein.

Het graf van Scipiones
Sinds een jaar is de tombe van Scipiones weer open voor publiek. Deze eeuwen oude graftombe werd in de 17e eeuw ontdekt door een wijnboer en is de begraafplaats voor een van Rome's belangrijkste families: de Scipiones. Het bekendste familielid is Scipiones Africanus. Hij was de gene die Hannibal ooit versloeg.

Spettacolo Sportivo Alfa Romeo - 35 jaar SCARB! - 24 en 25 augustus 2013Na vorig jaar in Assen te zijn geweest keert het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo in 2013 terug naar Zandvoort. 

Thema van editie 2013: “35 jaar SCARB en 50 jaar Giulia Bertone”.Ook de Alfa Romeo Challenge is weer van de partij voor spectaculaire races.
We zorgen voor een uitgelezen collectie prachtexemplaren zowel op de paddock als op het circuit..

Het Spettacolo Sportivo zal dit jaar op 24 en 25 augustus plaatsvinden.Wij hopen u dit jaar te mogen begroeten op het mooie Circuitpark Zandvoort.
Wij zullen in ieder geval ons uiterste best voor doen om er weer een super evenement van te maken!

Cordiali saluti,

Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters
Heeft u interesse om deel te nemen als exposant dan kunt u contact opnemen met de organisatie.

Italiaanse Passie en Sfeer op uw eigen evenement boekt u bij Italian Entertainment And More!
ITALIË BRENGT DE ZOMER! - De tiende editie van het Italie Evenement 2013De tiende editie van het Italië Evenement kent dit jaar veel nieuwe verrassende elementen! Het is een jubileumeditie en bij de voordeur wordt u verwelkomd door een Italian Party.
De dag begint dan voor u met een Italo DJ en geniet daarna ook van een espresso zoals in Itali
ë zo gewoon is; ja, voor maar 1 euro!
Als we Helga, Peter, Willemijn en Piet moeten geloven, dan begint de lente pas op 20 maart en de zomertijd een week later.
Maar onze biologische klok vertelt iets anders: wij hebben nu al voorjaarskriebels!
Sterker nog: bij Maestro Events hebben we de zomer in de bol!

Het team van Maestro Events bereidt zich voor op het ‘Italiaanste’ feest van Nederland,
 31 mei - 2 juni bij Kasteel de Haar, en het begint er steeds meer op te lijken dat Italië straks de zomer naar Haarzuilens brengt. 

Deze drie dagen rond het mooiste kasteel staan helemaal in het teken van het ultieme vakantiegenot.
Er zal gedronken, gegeten en gefeest worden.
Niet in de minste plaats vanwege het 10-jarig bestaan van het grootste Italiaanse evenement buiten Italië.
Wij kunnen u een breed aanbod van la dolce vita garanderen met vakantie-inspiratie voor alle zintuigen, maar er gebeurt meer dit jaar…


Er zijn bijzondere optredens, workshops en presentaties. U krijgt de kans om de minder bekende regio’s beter te leren kennen en oude tradities te ontdekken. 
En wat dacht u van de noviteit van dit jaar: de Piazza dell'Aperitivo waar u heerlijk kunt loungen of het traditionele Piazza della Pizza met Napels’ trots, bereid in houtgestookte ovens. Precies zoals het hoort.
En mis ook niet de processie en Maria-viering in de kapel van Kasteel de Haar op vrijdag.
La Processione is één van de mooiste Italiaanse tradities, uiteraard inclusief een Gregoriaans koor.

En als klap op de vuurpijl: La Sagra!
Op dit plein vindt u heerlijk Italiaanse gerechten en muziek om te dansen. Vino op tafel, Salute a voi, samen met onze grote Famiglia! 

Het zijn slechts tipjes van de sluier, dus houd deze website en onze ‘huiskrant’ Il Giornale della Fiera in de gaten voor het laatste nieuws en vier met ons het Italiaanse zomerfeest!
Aris Spada
Directeur Maestro Events
Nota bene: Wilt u zelf deelnemen aan het Italië Evenement, klik dan hier.
Een overzicht van de exposanten.