zaterdag 23 november 2013

International Festival of the Italian Song - "Italians in the World" - Saturday 22 march 2014 - Bruxelles

Twenty-two years ago in Brussels, capital of Europe was born the first Italian Cultural Association founded to promote the Italian language and culture abroad through Music Events under the name ACIEMIts founder and Chairman Luigi Perruccio , known on the music scene with the name of Andrea Vezzani , he decided to give this opportunity to all the young singers of Italian residents abroad.


This was the start the first International Festival of the Italian Song "Italians in the World" which gives young talent a chance to perform at prestigious venues ahead of record companies, radio and local television  celebrity guests and experts in the field of music, we remember the great author - composer Giulio Rapetti in art "Mogul", Nilla lace, Toto Cutugno , I Cugini di Campagna, Umberto Tozzi, Salvatore Adamo and presenters such as Giancarlo Magalli, Daniel Leads, Maria Teresa Ruta, Antonella Clerici, Enrico Montesano as Honorary President but also well-known personalities in the field of politics remind the Honourable Minister of Foreign Affairs Franco Frattini who, with his patronage for years has honored us with his presence and many others.


Anyone wishing to participate as a singer at the International Festival of the Italian Song "Italians in the World" can call us at 
Tel : 0032 . (0) 2.736.54.25 
Gsm: 0486.06.29.61 
or send an Email: festivalicibrx@hotmail.com

We wait for you !

General Manager of A.C.I.E.M.

Perruccio Luigi


Dutch:
Vervolg inschrijving aan de 22e Internationale Festival van het Italiaanse lied "Italianen in de wereld" De culturele vereniging ACIEM Italiaanse muzikale evenementen wordt daarom nog steeds op zoek naar nieuwe zangtalent van Italiaanse afkomst van over de hele wereld. Voor informatie contact opnemen met het volgende telefoonnummer: Tel. 0032 (0) 2 736 54 25 of gsm: 0032 (o) 486 06 29 61.

Email: festivalicibrx@hotmail.com

Facebook Evenement

ACIEM - Association Culturelle des Italiens WWW.ITALIANENTERTAINMENT.NL


Noodhulp voor Sardinië - Alsof de zondvloed was losgebarsten. Zo omschrijven inwoners van Sardinië de catastrofale water- en modderstromen!

Tijdens de cycloon Cleopatra op het eiland Sardinië (18 november 2013) is door ongekend hevige regenval gepaard met zware storm een deel van het eiland ten prooi gevallen aan ernstige overstromingen. Helaas zijn daarbij ook minstens zestien mensen, waaronder twee peuters, om het leven gekomen.


Daarnaast zijn er veel huizen onder water komen te staan, zwaar beschadigd of ingestort. De bewoners hebben inmiddels grotendeels onderdak gevonden, maar alles moet worden schoongemaakt, gedroogd en hersteld: veel moet vanaf vrijwel niets weer worden opgebouwd.De mensen zijn veelal alles kwijtgeraakt, elektrische apparaten kunnen naar de schroothoop, meubels naar de vuilnisbelt en huizen zijn onbewoonbaar. Op veel plaatsen is er nog geen drinkwater en verwarming.Een aantal Nederlanders op Sardinië en een aantal Sardiniërs in Nederland (en anderen die het eiland een warm hart toedragen) hebben daarom een hulpproject opgezet om ook vanuit Nederland zoveel mogelijk hulpgoederen voor de getroffenen in te zamelen en Naar Sardinië te transporteren.

Dit is, zoals u zult begrijpen, een enorme klus waarbij alle hulp welkom is. Op deze website staat vermeld wat er zoal nodig is en waar het aangeleverd kan worden.

De website is nog in aanbouw, maar we willen hem zo snel mogelijk online zetten om e.e.a. duidelijk te maken omtrent de inzamelingsactie.

Mocht u vragen hebben of zich aan willen melden als vrijwilliger, gebruik dan het contactformulier en wij zullen z.s.m uw vragen proberen te beantwoorden.

Bezoek onze website: Noodhulp voor Sardinië

Financieele steun
Codice IBAN: IT19 P010 0503 3820 0000 0200 208 
Ter name van: Croce Rossa Italiana, Via Toscana 12 - 00187 Roma
Bank: Banca Nazionale del Lavoro - Filiale di Roma Bissolati Tesoreria - Via San Nicola da Tolentino 67 - Roma Omschrijving: "Emergenza Sardegna"
(Voor overboekingen vanuit het buitenland is de BIC/SWIFT-code: BNL II TRR)

vrijdag 22 november 2013

Doe eens wat anders en vier Kerstmis in Italië!

Heel fijn het is weer bijna Kerstmis. Tenminste de meeste mensen kijken uit naar een fijne tijd met vrienden, familie of je geliefde. Maar wordt je kerst niet te saai? Veel mensen kiezen voor de traditie, twee dagen lang eten of op tweede kerstdag naar je schoonfamilie of opa en oma voor de kinderen.

Maar maak je kerst eens uniek en vier het niet in Nederland, maar doe iets unieks en ga naar Italië. Kerst is voor veel Italianen een van de belangrijkste feestdagen. Zo worden kerstavond, eerste kerstavond gevierd. Tweede kerstdag zoals in Nederland is in Italië niet echt van toepassing al is het voor veel mensen wel een vrije dag.Rome
Als een stad ideaal is om te bezoeken tijdens kerst dan is het Rome wel. Op 25 december vindt bijvoorbeeld de jaarlijkse Urbi et Orbi plaatst op het Sint Pieterplein en op 24 december de nachtmis. Vooral voor veel gelovigen zijn dit belangrijke dagen, maar ook als niet gelovige kan Rome je een mooie tijd bezorgen, sowieso omdat het een mooie en cultuurrijke stad is, maar zeker een unieke ervaring omdat het kerst is. Wees wel op tijd met het boeken van een hotel in Rome, want de stad is tijdens deze dagen druk bezocht.
Wat kan je zoal doen?
Tijdens de kerstperiode is er ook voldoende te doen in de stad. Zo vind je op de centrale Piazza Navona een grote kerstmarkt. Wat leuk is om te kopen is een product van de heks Befana, vergelijkbaar met Zwarte Piet in Nederland. Daarnaast vind je er vele lekkere hapjes en drankjes. 
In diverse kerken in de stad vind je levende kerststallen die op zichzelf al de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier wordt onder andere het verhaal rondom de geboorte van Jezus na gespeeld en dat is zeker de moeite waard om even te bekijken. De meeste musea zijn overigens gesloten met kerst, hou daar rekening mee. 


dinsdag 19 november 2013

FestAmore Weddings - Bruiloft in Italie - Sposarsi in Italia - La Bella Vita in Italia!

Italië staat voor enorme passie, liefde, bijzonder landschap, cultuur, heerlijk eten, zalige wijnen en niet te vergeten het heerlijke klimaat! Kort gezegd: La bella vita in Italia!


Een bruiloft in Italië organiseren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er komt veel bij kijken op wettelijk gebied en voor het logistieke deel is kennis van de regio nodig. Ook is de werkhouding in Italië heel anders dan wij gewend zijn. Wij noemen het wel eens gekscherend: de "dopo domani cultuur": wat vandaag niet lukt, komt (over)morgen wel.

Door onze ervaring kennen wij de Italiaanse trouwmarkt, locaties en leveranciers goed. En door de meest uiteenlopende bruiloften die wij daar organiseren breidt onze ervaring en expertise zich nog steeds uit. Want of het nu om een intieme bruiloft gaat met 20 gasten of één met 100, wij gaan tot het uiterste om deze neer te zetten zoals jullie als bruidspaar het voor ogen hebben. Wij vertalen jullie wensen naar een daadwerkelijke huwelijksdag!Omdat wij bruiloften het meest persoonlijke vinden wat 2 personen kunnen aangaan, organiseren wij dit ook op dezelfde wijze: persoonlijk! Wij bieden geen vaste pakketten aan, we plannen jullie bruiloft geheel op maat! Of jullie het nou willen invullen met Nederlandse of Italiaanse tradities, óf een mix hiervan, wij zorgen ervoor dat het van A-Z klopt!


Chi Siamo

FestAmore Weddings is opgericht in 2006 en heeft ondertussen een rijke ervaring aan bruiloften organiseren in zowel Nederland als Italië. Oprichter en eigenaresse Corine heeft daarnaast, in 2,5 jaar tijd meer dan 60 vrouwen opgeleid tot professionele Weddingplanner. Sinds 2013 richt zij zich weer compleet op de bruiloften, maar nu alleen nog maar in Italië.


Italiaanse artiesten, muzikanten, acts, catering concepten, styling, faciliteiten e.d. voor jullie bruiloft kun je vinden op Italian Entertainment And More.


Een prachtig overdekt Italiaans dorpje "IL CAVALLINO" voor jullie Bruiloftsfeest is te vinden in de Randstad (verhuur voornamelijk via Wedding Planners!).


maandag 18 november 2013

Meet & Greet 2013 met Enzo Galardi van het Florentijnse parfumhuis BOIS 1920 - Aafke's exclusieve Italiaanse parfums

BOIS 1920
BOIS 1920 (BOttega Italiana Spigo) symboliseert de liefde van de Florentijnse familie Galardi voor het maken van parfums. Het begint allemaal in 1920 wanneer Guido Galardi, de oprichter, met het experimenteren van zijn eerste formules begint. Hij verzamelt daarvoor de lavendel die groeit in de velden op de heuvels rondom Florence.

Guido's gevoel en vakmanschap worden doorgegeven aan zijn kleinzoon Enzo die, op 13-jarige leeftijd, regelmatig de grote experts van parfums, begint te ontmoeten. In 1985 maakt Enzo van zijn passie zijn beroep.HET JAAR 2005
Enzo Galardi creëert, ter ere van zijn grootvader Guido, de collectie BOIS 1920. Hij interpreteert de originele formules uit 1920 naar onze tijd en gebruikt voor de samenstelling uitsluitend de fijnste en puurste grondstoffen.

Verdeelt over de collecties Tradizionale, Classici, Orientali, I Preziosi, Le Voluttuose, Limited Edition en Limited Art Collection bestaat de BOIS 1920 collectie in totaal uit 20 verfijnde en unieke eaux de parfum met complexe en intrigerende boeketten. Zij kenmerken zich door een lange houdbaarheid in oogstrelende verpakkingen met flacons, gemaakt door een Toscaanse meesterglasblazer, van gematteerd opaalglas, rijkelijk verguld met 24-karaats bladgoud of met de hand gekleurd.

Ontwikkeling en productie vindt geheel plaats in eigen huis.

Gemaakt van echt ebbenhout harmonieert de, met het logo van BOIS 1920 gegraveerde, dop moeiteloos met de flacon. 
PRIJZEN € 145,- tot € 600,-BALDI by Enzo Galardi
Naast het ontwikkelen en produceren van de parfums van BOIS 1920, wordt Enzo Galardi ook benaderd door andere, veelal Italiaanse familiebedrijven, om ook voor hen parfums te ontwikkelen en te produceren. In dat kader zijn onlang vier stijlvolle eaux de parfum geïntroduceerd van het Florentijnse familiebedrijf Baldi. Baldi is opgericht in 1867 en ontwerpt en produceert in eigen huis zeer exclusieve meubels.
PRIJZEN € 330,- tot € 795,-MEET & GREET ENZO GALARDI
Enzo Galardi zal op 29 en 30 november meerdere Meet & Greets geven bij de diverse BOIS 1920 en Baldi verkooppunten.

29 november 2013 -  11.00 - 13.00 – Parfumerie Mignonne – Wolfstraat 5 – Maastricht
29 november 2013 -  16.00 - 18.00 – EssieDarling – Nieuwe Binnenweg 44  Rotterdam
29 november 2013 - 19.00 – 21.00 - Eau de Parfum – Moriaanseweg Oost 66  Hellevoetsluis
30 november 2013 -  11.00 – 13.00 - Robert Nederveen Cosmetics – H.J. van Heekplein 35 – Enschede


Aafke’s exclusieve Italiaanse parfums is importeur en distributeur van BOIS 1920, Baldi, Acqua di Genova, Bruno Acampora, Xerjoff en Profumo di Firenze.

LOVE ITALY - THE ONLY AND ORIGINAL ITALIAN BAND!!


AFTER THE BIG SUCCESS OF THE RUSSIAN TOUR WITH 
ALBANO,WE'RE GLAD TO INFORM YOU THAT 

LOVE ITALY SAN REMO BAND WILL BE AVAILABLE FOR PARTIES, EVENTS, WEDDINGS, CONVENTIONS ETC..

PLEASE IF YOU'RE INTERESTED
DON'T HESITATE TO CONTACT US!!!
Boek voordelig voor vertrek!


STORIE DI PURA PASSIONE FASHION da FORZIERI.COM