vrijdag 18 oktober 2013

Met korting naar Het Beste Van Italie 2013 bij Louwman Exclusive Cars te Utrecht!

Stijlvolle feestdagen in Utrecht! 

VAN ITALIË, VOOR U

Bezoek HET BESTE VAN ITALIË en bestel nu uw KORTINGSKAARTEN 
die u worden aangeboden door ITALIAN ENTERTAINMENT AND MORE!


Na enkele succesvolle edities in Amsterdam, brengt Maestro Events Het Beste van Italië binnenkort naar Utrecht. Op 16 en 17 november 2013 laat Italië zich van zijn mooiste en lekkerste kant zien op één van de meest stijlvolle locaties van Nederland: de showroom van Louwman Exclusive Cars langs de A2. Louwman is o.a. de exclusieve dealer van Maserati. Maar in de ‘kristallen’ etalage in Utrecht zijn ook Lamborghini, Ferrari en andere superwagens te vinden, waarmee Het Beste van Italië al meteen enkele paradepaardjes in huis heeft. Behalve de glimmende bolides vindt u er dit weekend de mooiste bruidsmode, de heerlijkste gerechten, de nieuwste parfumeria, eccetera.

KLIK voor KORTING!
Laat u op 16 en 17 november inspireren voor de feestdagen!

Begeef je tussen de vele smaakvolle, luxe artikelen. Ontdek op deze unieke locatie hoe lekker en hoe mooi het beste van Italië smaakt, oogt, voelt en klinkt. Met gepaste trots nodigt Maestro Events u daarom uit voor Het Beste van Italië. Een uniek weekend voor mensen die graag genieten van het goede des levens, zo niet het beste.


Locatie: Louwman Exclusive Cars. Aan de A2 in Utrecht.
Data: Zaterdag 16 november: 12:00 – 22:00 / Zondag 17 november: 11:00 – 18:00

HET BESTE VAN ITALIE


donderdag 17 oktober 2013

Italië Evenement, Smaak en Stijl 2014 - Exposanten kunnen zich nu inschrijven met een flinke korting!

Beleef de 11e editie met ons mee

Het grootste Italiaanse feest van het jaar


Het Italië Evenement - Smaak & Stijl is alweer aan de elfde editie toe. Noteer maar vast in de agenda: 23, 24 en 25 mei 2014! Wij gaan er opnieuw – het liefst met u – een prachtig feest van maken in de tuinen van Kasteel de Haar. Alweer in Utrecht? Jazeker, het grootste kasteel van Nederland en het ‘Italiaanste’ feest van Nederland zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook onze vaste bezoekers zijn hier zeer aan gehecht, zo is gebleken.


Na onze zonnige jubileumeditie van afgelopen voorjaar met diverse hoogtepunten gaan we er alles aan doen om de elfde editie nog lekkerder, mooier en spannender te maken. Immers, er valt nog steeds heel veel te ontdekken in het beloofde land. Daarnaast worden onze ambities gesterkt door het vertrouwen dat wij dit jaar kregen van producenten en consumenten. Zij vonden in het Italië Evenement een ultieme etalage voor hun product en het beste alibi om even in Italië te zijn. Tja, de moeilijke economische tijden ten spijt, Italië leeft meer dan ooit in Nederland. Een geweldige kans dus om uw ‘Italië’ volgend jaar onder de aandacht te brengen van de vele duizenden liefhebbers…


Er zijn voor de editie 2014 nu al enkele bijzondere projecten en acties in voorbereiding. Hiermee verwachten we niet alleen exposanten en bezoekers te interesseren, maar ook de media. Om u alvast in Italiaanse sferen te brengen, zijn dit een paar voorbeelden:

ITALIAN NIGHT met als thema ‘Una Notte a Napoli’ 
Tijdens deze klaterende avonden beleven de bezoekers een onvergetelijk avond in Napoli. De gerechten en muziek zijn uiteraard geheel in stijl en bovendien is de kasteeltuin tijdens deze bijzondere avonden tot 21:00 uur geopend.

APERITIVO BAR 
Bezoekers ervaren hier de zogenoemde Passeggiata Italiana en genieten op dit plein van de populairste Italiaanse zomerdrankjes, zoals Aperol Spritz, in een hippe lounge setting.

PIAZZA DEL GUSTO PURO
Puur natuur vindt u op dit plein terug in pure smaken. Veel biologische producten dus, maar ook enthousiaste bedrijven die u graag te woord willen staan en helpen bij uw keuze.

LA PIAZZA DEL MATRIMONIO
Er is geen mooiere plek om te trouwen dan in Italië. Logisch dus dat u rond de kapel van Kasteel de Haar deze dagen alles voor uw mooiste (Italiaanse) dag vindt. Alle huwelijkse elementen zijn vertegenwoordigd, zoals bruidsboeketten en huwelijksreizen, maar er zijn ook modeshows.

LA PIAZZA DELLA VACANZA……
Het Italië Evenement is de beste voorbereiding op uw vakantie, maar over dit verrassende vakantieplein vertellen we u later graag wat meer. Net als over de overige activiteiten.


Schrijf dus nu in en profiteer van de vroegboekkorting via 


Volg alle ontwikkelingen op de voet via 

Italian Entertainment And More

bungalows, holiday-homes

Vakantiehuizen Toscane

Fundadore Travels - Het andere Italië


Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.

Italiaanse Bruidsmodeshow tijdens Het Beste Van Italie 2013

Betoverende modeshow tijdens Het Beste Van Italië 2013

Bridal Fairs is een organisatie gespecialiseerd in het organiseren van bruidsbeurzen die een platform zijn voor bruidsparen, ondernemers uit de trouwbranche en de trouwlocatie. Bruidsparen, onder het genot van een glaasje bubbels en heerlijke hapjes, ontvangen tijdens de bruidsbeurs zoveel mogelijk informatie over het product en/of dienst van de exposanten. 


Daarmee kunnen zij hun bruiloft zo compleet mogelijk organiseren. Ook de trouwlocatie informeert hen graag over de diverse mogelijkheden die zij aanbieden. Onze nadruk ligt vooral op kwaliteit en “the personal touch”! Het doel van Bridal Fairs is om niet alleen informatie te verstrekken, maar vooral interactief bezig te zijn zodat bruidsparen met een goed gevoel en voldoende inspiratie vertrekken.


Yentl’s BruidsBoetiek is een snel groeiende bruidsmodehuis dat bekend staat om haar excellente klantgerichte service. De persoonlijke en betrokken sfeer geeft elk bruidspaar een vertrouwd en huiselijk gevoel. Yentl’s BruidsBoetiek is dé exclusieve retailer in Zuid-Holland voor de prachtige Disney Bridal en Disney Bridesmaids japonnen van Alfred Angelo. Daarnaast worden merken zoals Nicole, Novabella, Sweatheart, White One en Atelier Diagonal aangeboden. Naast een uitgebreide bridal collectie kunt u er ook terecht voor avondkleding van Enzoani, Jarice, Allure en Evening. Voor heren is er uiteraard een aantrekkelijke keuze aan kostuums en pakken van de merken Javier Arnaiz en K!mo Suits. Kom kijken naar de collectie tijdens onze modeshow en maak kennis met Yentl’s BruidsBoetiek.


Temidden van de stijlvolle bolides en participanten wordt in samenwerking met Bridal Fairs en Yentl's BruidBoetiek dagelijks een betoverende bruidsmodeshow georganiseerd. Prachtige bruiden, Italiaanse mode en accessoires, een belevenis voor iedereen.

Er zullen op zaterdag 3 shows plaatsvinden: 14:00 uur, 16:00 uur en 18:00 uur
Op zondag zullen er 2 shows plaatsvinden: 14:00 uur en 16:00 uur

Locatie: Louwman Exclusive Cars. Aan de A2 in Utrecht.

Bezoek de website van Bridal Fairs.

Bezoek de website van Yentl's BruidsBoetiek.

Bezoek de website van Het Beste Van Italië.

Klik voor korting HIER!
www.italianentertainment.nl

Taste Italy organiseert een kerstuitgave van zijn Italiaans event Passione e Gusto op 8 december 2013

Noteer zondag 8 december 2013 in je agenda

Tussen 11:00 en 18:00 uur organiseert Taste Italy vzw een kerstuitgave van zijn Italiaans event Passione e Gusto. Je kan deelnemen aan deze Italiaanse beurs met je Italiaanse producten en diensten.

Locatie: 't Bauhuis te St. Niklaas in België
Passione e Gusto Natale

Reserveer vandaag nog je stand op ons Italiaans event. De inkom is gratis, onze aanhang is groot en het moment zeer geschikt voor de laatste cadeaus van eindejaar. Deelnemen kan vanaf slechts € 90. Vraag vandaag meer info en ons inschrijfdocument.


Verkoop Buonissimo magazine in je zaak

Bied ons gloednieuw Italiëmagazine Buonissimo aan via je zaak. Je wordt vermeld op onze site en verdient er nog aan ook, Wij zoeken nog VERKOOPPUNTEN in alle Vlaamse provincies + Brussel. Lees meer.

Bezoek en LIKE onze Facebook pagina!

Taste Italy Website.

Buonissimo Website.WELKOM OP PASSIONE E GUSTO

Wanneer Passione e Gusto in een stad langskomt, wordt deze voor die dagen omgevormd tot een enclave van het Italiaanse schiereiland. Dat de vlag "Passione e Gusto" hiebij de volledige lading dekt, mag wel duidelijk zijn. Een ruime waaier aan producten, die iedereen zo nauw associeert met Italië, zijn immers vertegenwoordigd.

“Gusto”, het Italiaanse woordje voor smaak wordt vertegenwoordigd door tal van standhouders die u graag het beste van Italië presenteren op het gebied van wijn, gastronomie en delicatessen. De meest voor de hand liggende producten, zoals wijnen en pasta, zijn natuurlijk van de partij. Maar ook verse vleeswaren en zuivelproducten, olijfolie, producten op basis van truffels, speciale likeuren, zelfs bioproducten uit het land van de laars kunnen geproefd worden.

“Passione” is voor eenieder dadelijk verstaanbaar, met name de “passie” waarmee Italiaanse producten gemaakt worden. Bewonder prachtige luxe design uurwerken, of maak uw keuze uit designmeubels van Italiaanse makelij. Wil u liever zelf aan den lijve ondervinden hoe Italië u raakt, kan u uw reis reeds boeken voor volgende zomer. En tijdens uw wandeltocht langs de standhouders komt u ongetwijfeld hier en daar een Fiat 500 of Vespa tegen...

Ons event Passione e Gusto gaat steeds door in nauwe samenwerking met de stad waar neergestreken wordt, en met plaatselijke of regionale Italiaanse culturele verenigingen. De gehuurde locatie krijgt voor de gelegenheid een volledig Italiaans tintje. De catering is afgestemd op een Italiaans smakenpallet. 


ITALIAN ENTERTAINMENT AND MORE

bungalows, holiday-homes


dinsdag 15 oktober 2013

'Mijn gasten moeten Italië proeven' - Giovanni Caminita van Italiaanse Trattoria Casa Caminita

OUDERKERK A/D IJSSEL • Giovanni Caminita, vaste bassist van Marco Borsato en televisiekok bij 24Kitchen, is binnenkort eigenaar van zijn eigen Italiaanse ‘Trattoria’ aan de Dorpsstraat in Ouderkerk aan den IJssel.

Over twee maanden, op 15 december om precies te zijn, is de opening van ‘Casa Caminita’ gepland. Het belooft een mooi feestje te worden aan de boorden van de Hollandsche IJssel, met een hoop bn’ers, lekker Italiaans eten en veel muziek. Voor die tijd moet er nog een hoop gebeuren. “Want we moeten op die dag gewoon draaien.” Giovanni slaat de handen naar het hoofd. “Mamma mia, ik kan het bijna niet geloven!” Met de bouw van zijn eigen restaurant komt een droom uit voor Caminita, die als tv-kok van 24Kitchen grote bekendheid geniet. Door zijn losse manier van presenteren - met de onmiskenbare Italiaanse tongval -, zijn humor en zijn kooktalent mag de 48-jarige Ouderkerker rekenen op een grote schare fans. Die fans kunnen hem dus binnenkort ‘in levende lijve’ zien koken.Streep
Nog geen jaar geleden begon de zoektocht naar een geschikte plek voor het etablissement. Giovanni en zijn vrouw Linda hadden hun oog laten vallen op het voormalige bankgebouw op de Wetering. Daar kon een streep door na een telefoontje van de gemeente. “Of we interesse hadden in een plek aan het water. Nou, dat hadden we wel”, vertelt Linda. Toch vroegen ze om bedenktijd, maar Giovanni was er al snel uit. “Ik ben er gaan kijken en het voelde gewoon goed. Het is een prachtplek zo bij de promenade die nu wordt gebouwd. Mensen die hun bootje aanleggen, stappen straks zo bij ons het terras op.”De bouw vordert gestaag. Het restaurant wordt klein van opzet, omdat Giovanni een huiselijke sfeer wil creëren. Binnen komen zo’n twaalf tafeltjes te staan, een loungebank en een stamtafel voor grote gezelschappen. En er komt een open keuken. “Je kunt de kok van 24Kitchen dus live zien koken en in het Italiaans horen zingen en schelden”, grapt Giovanni. Het interieur krijgt een warme Italiaanse uitstraling, met spullen die Giovanni ooit meenam uit zijn thuisland. Er zal tijdens het eten regelmatig live muziek te horen zijn. Linda, die bekend is als dirigent van het Cantakoor, gaat artiesten uitnodigen en zal af en toe ook zeker zelf een liedje zingen.


Italiaanse ingrediënten

Casa Caminita wordt een authentiek restaurant, met gerechten uit alle streken van Italië. Voor de bereiding gebruikt Giovanni voornamelijk Italiaanse ingrediënten die hij wekelijks laat importeren. “Wat op dinsdag nog in Italië is, ligt woensdag op het bord van m’n gasten in Ouderkerk. Waarom Italiaanse producten? Wortels, aardappelen, tomaten; ze smaken toch anders dan hier in Nederland. Da’s niet zo gek, want die groenten groeien op andere grond bij hogere temperaturen. Mijn gasten moeten Italië proeven, genieten van de lekkerste pasta uit Sicilië, osso buco op Milanese wijze gemaakt en carbonara zoals ze die in Rome eten.”


De menukaart is al zo goed als klaar. Toch slaat geregeld de twijfel toe bij Giovanni,  “want ik heb zóveel lekkere gerechten. Dat is niet normaal!” Ook alle wijnen komen uit Italië. Giovanni kookt vaak zelf, maar krijgt in de keuken versterking van nog een Italiaanse kok. “Mijn werk voor 24Kitchen gaat gewoon door, net als mijn optredens met Marco Borsato. Toch ben ik dan ‘aanwezig’ via een livestream verbinding.”


Giovanni en Linda staan te popelen om te beginnen met Casa Caminita. De kok is er zeker van dat zijn zaak gaat lopen. “Ooit trad ik als beginnend muzikant op in kleine zaaltjes, voor tien man. Ik droomde van optredens in een volle Kuip. Dat is me gelukt. Met nu heb ik dat gevoel weer.” Op 29 november, de verjaardag van Giovanni, gaat de website van Casa Caminita de lucht in. Naast informatie staan er foto’s en filmpjes op. De feestelijke opening van het terras is in het voorjaar van 2014.
zondag 13 oktober 2013

Toscane, misschien wel het mooiste dat Europa heeft te bieden

Kijk, als je nadenkt over een vakantiebestemming zijn er grofweg vijf factoren waar je rekening mee houdt. Zo moet het klimaat aangenaam zijn, het landschap mooi, de steden interessant, het eten lekker en het moet niet al te ver weg zijn. 


Toscane krijgt bij al deze factoren een ruime voldoende. De glooiende heuvels bieden een ideaal uitzicht vanuit een  vakantiehuis in Toscane. Het is er altijd mooi weer en Florence is natuurlijk de bakermat van de Renaissance. Hier woonde vroeger Leondardo da Vinci toen hij de Mona Lisa schilderde. En wat de gastronomie betreft kunnen we kort zijn: niets of niemand overtreft de Italiaanse keuken.


Mooie steden

Ook Siena is heel erg de moeite waard. Het centrale plein heeft de vorm van een schelp en wordt door Italianen zelf gezien als het mooiste plein van het land. De 12e eeuwse kathedraal aan dat plein is een heel bijzonder bouwwerk. Het moest eigenlijk de grootste kerk ter wereld worden, maar een pest-epidemie gooide roet in het eten en men moest zijn ambities bijstellen. En natuurlijk mag je scheve toren van Pisa niet missen. De musea in die steden zitten boordevol kunstschatten en geven een idee van hoe rijk die steden vroeger moeten zijn geweest. En natuurlijk zijn die lekkere Italiaanse terrasjes onweerstaanbaar: ’s ochtends een cappuccino en ’s avonds een lekkere maaltijd.


Toscaanse platteland

Ook heel leuk is een Agriturismo. Dit zijn vakantiehuisjes op een Italiaans landgoed, waardoor je het boerenleven van dichtbij mee kunt maken. Deze huisjes zijn van alle luxe voorzien en door hier te verblijven help je mee aan het voortbestaan van traditionele landbouwmethoden. De boer kan met de verhuur van die huisjes zijn verliezen compenseren (hij kan niet op tegen de industriële landbouwmethoden). Vaak heb je hier kookcursussen, waarbij je bijvoorbeeld zelf een lekkere ravioli leert maken.