maandag 31 maart 2014

Met de auto naar Italië

Vooral in de zomer gaan er veel toeristen met de auto richting Italië voor een heerlijke vakantie. Dit is een flinke reis die over verschillende routes kan leiden. Lees hieronder enkele tips voor de voorbereiding, de reis en de routes.

(bron afbeelding)

Voorbereiding
Een goede voorbereiding kan veel narigheid voorkomen. Kijk bijvoorbeeld op tijd of je rijbewijs of legitimatie verlengd moeten worden. Pak de auto slim in, onder andere door de zwaarste spullen onderop te plaatsen en er voor te zorgen dat losse spullen niet door de auto kunnen vliegen tijdens een ongeluk of plotseling remmen.

Breng de auto op tijd naar een garage voor een servicebeurt of kijk de auto zelf na. Let vooral op de motor, de olie en de airco. Daarnaast zijn de autobanden erg belangrijk voor een veilige en duurzame reis. Controleer de banden op slijtage, het profiel en controleer na het inladen de spanning van de banden

Probeer ook uitgerust op vakantie te gaan en niet direct nadat je uit het werk komt te vertrekken. 


Beste routes
Afhankelijk van de vertrekplaats en de bestemming zijn er meerdere routes die naar Rome en de rest van Italië leiden. 

Noord-west Italië is via Frankrijk te benaderen, waarbij je via de Mont Blanctunnel en de Fréjustunnel Italië kunt bereiken. Vooral handig als je de drukke tunnels in Zwitserland wilt vermijden of uit het westen van Nederland vertrekt. Doorgaans is de route van Frankrijk wel langer. 

Noord-oost Italië is via Duitsland, Innsbruck en de Brennerpas te bereiken. De Brennerpas is wel druk, zeker in de zomer, en je moet extra tol betalen. Je kunt ook kiezen voor de route via de Tauerntunnel. Die is een stuk rustiger en slechts een aantal kilometers langer. Voor Oostenrijk heb je wel een vignet nodig, die je bij de ANWB kunt kopen of langs de snelweg bij de Oostenrijkse grens. Ga je in de winter, bedenk je dan dat in Duitsland en Oostenrijk winterbanden verplicht zijn bij winterse omstandigheden. 

De meeste bestemmingen in midden- en zuid Italië zijn het beste via Zwitserland te bereiken. Via Basel en de Gotthardtunnel kom je in Milaan en Italië terecht. Ook voor Zwitserland heb je een vignet nodig en moet je tol betalen voor de tunnel. Het kan hier erg druk worden, houd daar rekening mee. Je kunt ook overnachten in Zwitserland vóórdat je de tunnel in rijdt. Zo ben je uitgerust en kun je 's ochtends vóór de drukte de tunnel in. 

Vrijdag en zaterdag zijn drukste dagen. Rijd daarom op zondag of kijk of je 's-nachts kunt en wilt rijden. Zeker als je afwisselt en om de beurt rijdt, is dit goed te doen. 


Tijdens de reis
Neem je creditcard mee zodat je bij tolpoorten sneller aan de beurt bent. Genoeg cash is ook altijd handig en voldoende eten en drinken is erg belangrijk, zeker als het heet is. Haal ook de flitsermelding van je navigatiesysteem, dit kan een fikse boete voorkomen. 

Probeer tijdens de reis na 2 of 3 uur even te rusten om de benen te strekken, een frisse neus te halen en wat te eten of drinken. Zo blijf je alert voor de overige verkeersdeelnemers en kun je veilig Italië bereiken. 

Bronnen: ANWB en Tirendo


Naar kunst kijken met andere ogen - Andrea Maddalena

Mijn naam is Andrea Maddalena, Italiaans (Rome) en woonachtig in Nederland. Als architect, deskundige van kunst, architectuur en antropologie en docent Italiaanse taal, organiseer ik lezingen en seminars over de Italiaanse kunst en cultuur met een multidisciplinaire benadering. Ik maak hierin vergelijkingen en verwijzingen naar andere culturen, met speciale aandacht voor de Lage Landen. Deze lezingen kan ik in het Italiaans, Nederlands en Engels geven. Mijn specialisaties zijn Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst, met een grote aandacht voor kunstgeschiedenis,  antropologie en symboliek. 

Vanaf 2004 hou ik lezingen en cursussen bij verschillende verenigingen, stichtingen van Italiaanse cultuur, volksuniversiteiten en instituten van kunst en cultuur in Nederland en België. Bovendien  werk ik graag samen met culturele initiatieven die gericht zijn op onderwijsdoeleinden.   

Mijn doel is een compleet overzicht te bieden aan kunst en cultuur met als doel  de Italiaanse kunst met andere ogen te laten zien.  Bovendien wil ik graag een professioneel netwerk opzetten en stimuleren van geinteresseerden in  Italiaanse, Nederlandse en Belgische samenwerkingen en culturele uitwisselingen. 


Komende lezingen en seminars:

Zaterdag 05-04-14 en 12-04-14 
Cursus in twee bijeenkomsten  "Etruskische Mythen en Legenden 
Over de Schittering van het Verborgen Goud"  (in het Nederlands). 
Adres: Helikon - Landelijk Instituut voor Religie in Kunst en Cultuur  - Utrecht (NL)   
   
Donderdag 22-05-14 
Schetsen van het Cultureel Erfgoed van Puglia (in het Italiaans). 
Adres: Dante Alighieri Antwerpen – Universiteit van Antwerpen  (BE).


Recente lezingen:

Zaterdag 25-01-14 
Siena – De Subtiele Harmonie (in het Nederlands). 
Adres: Dante Alighieri Rotterdam (NL)

Vrijdag 28-02-14 
Frederik II in Italië (in het Italiaans). 
Adres: L'Incontro Bruges (BE).


Agenda en programma’s van mijn activiteiten zijn te vinden op mijn website: www.andreamaddalena.com 

Interesse? U kunt gerust contact met mij opnemen op mijn e-mail adres info@andreamaddalena.com 


Bij voorbaat dank.


Dhr. Arch. Andrea MaddalenaHolland's Got Talent KOMT TERUG en is ook op zoek naar ITALIAANS TALENT in Nederland!

Binnenkort start er weer een nieuw seizoen van Holland’s Got Talent! Ook dit seizoen zijn wij weer op zoek naar het beste en meest verrassende talent van Nederland. Op het grootste en leukste open podium kan iedereen zijn of haar talent laten zien aan de professionele jury.Herinner jij je bijvoorbeeld winnares Amira nog? Dit bijzondere talent zal eind maart haar eigen album uitbrengen! Maar denk ook aan acts als opa Piet, dansgroep Reality, de headbangende pony en niet te vergeten stuntman Tooney van afgelopen seizoen!Voorgaande seizoenen heeft Holland’s Got Talent al bewezen een uitstekende plek te zijn om je act in de spotlights te zetten. De mogelijkheden met licht, props en muziek zijn enorm, waardoor je een ultieme show kunt neerzetten. Het miljoenenpubliek zorgt natuurlijk voor extra bekendheid!Dus ben jij of ken jij hét nieuwe talent van Nederland? Dan zien wij graag de aanmeldingen en tips tegemoet. Jong of oud, alleen of in een groep? Iedereen is welkom bij Holland's Got Talent! 

Aanmelden kan via www.rtl.nl/hollandsgottalent.

Heb je vragen, tips of opmerkingen? Dan kun je ons een mailtje sturen via: talent@bluecircle.tv

Met een hartelijke groet,
Team Holland’s Got Talent

Talentshow waarbij gezocht wordt naar verborgen talent. De kandidaten showen hun acts aan het deskundige jurytrio, dat bestaat uit Chantal Janzen, Gordon en Dan Karaty. Bekijk de shows op Uitzending Gemist!


deelname aangeboden door:
Italian Entertainment And More