vrijdag 1 maart 2013

Venetian Angelz tijdens een bedrijfsfeest van Chevron Exploration in Kasteel Oud WassenaarTijdens een bedrijfsfeest van Chevron Exploration and Productions Netherlands B.V. hebben ondermeer de Venetian Angelz het feest in Venetiaanse Stijl extra sfeer gegeven.De pachtige locatie Kasteel Oud Wassenaar leende zich perfect voor dit sfeervolle feest.Daarnaast amuseerde Alex Conradi Illusionista de gasten 1 op 1 met zijn 'magical tricks'.
De reactie van de opdrachtgever spreekt voor zich:


Onze complimenten!!!
Waanzinnig veel goede reacties en complimenten over de steltenlopers Venetian Angelz, die waren echt prachtig!
En Alex was ook een enorm succes!
Ontzettend bedankt.voor nog meer Italiaanse Passie & Sfeer.
OOK voor UW EVENEMENT!donderdag 28 februari 2013

Carignano Del Sulcis verkozen tot meest bijzondere druivensoort van Sardinië.Ecolounge Sardinia biedt als enige wijnreizen op Sardinie aan!

Niet uniek, maar zeker zeldzaam zijn de pre/ phylloxera wijngaarden in Italie, maar ook in de wereld. Een van de meest bijzondere is de Carignano de Sulcis in Calasetta op het schiereiland Sant Antioco, ten Zuidwesten van Sardinië.  De gemiddelde leeftijd van een wijngaard in Calasetta is 50 jaar maar er zijn er zelfs van 150 jaar oud!  Allemaal verbouwd op Piede Franco (eerlijke voet) , dat wil zeggen er is geen Amerikaanse wijnstok aan te pas gekomen om de wijnstokken te beschermen tegen het phylloxera virus. Dit komt voornamelijk door de zanderige grond( sommige wijngaarden staan gewoon aan het strand) waardoor de wortels dieper wortelen op zoek naar water. Door de conservatieve methode van snoeien, houden ze elk jaar 3 wijnstokken over waar maar maximaal tot 1 kilo druiven aan gaan komen. Dit is dan wel een excellente druif die zorgt voor de hoge kwaliteit van deze bijzondere wijn.


De Gambero Rosso, de meest bekende en precieuze prijs in Italie die kan toe worden gekend aan wijn heeft eindelijk erkenning gegeven aan de zeer bijzondere wijn gemaakt van de druivensoort Carignano del Sulcis. Maar liefst 4 verschillende rode wijnen uit Zuidwest Sardinië hebben 3 bicchieri toegewezen gekregen van de jury. Te weten de Is Arenas Riserva van Sardus Pater uit Sant Antioco, de Tupei van cantina di Calasetta, de Terre Brune Superiore van cantina di Santadi en de 6 Mura van 6 Mura.
De Carginano del Sulcis is een druivensoort die alleen wordt verbouwd in Sulcis, te weten de zuidwestregio van Sardinië. De meest karakteristieke wijn verkrijgt men van de Carignano del Sulcis die op het schiereiland Sant Antioco wordt verbouwd. De bodem, de manier waarop de wijnstok groeit, het klimaat en de wind zijn hierbij het meest optimaal om het beste product te krijgen.


Voordelen zijn de lage kosten, de goede weerstand tegen droogte, een goede balans tussen planten en bodem, hoge leeftijd van de wijnstokken, makkelijk en goedkoop een nieuwe wijnstok maken d.m.v. een wijntak i.p.v. snoeien onder de grond te brengen, daar groeit dan het nieuwe plantje uit. Nadelen zijn het vergt veel tijd, een wijn boer is elke dag in zijn wijngaard bezig, er geen bescherming tegen ziektes dus bij een slecht jaar met veel regen kunnen er schimmels ontstaan of andere ziektes en is de oogst weg. Maar dankzij de natuurlijke invloed op het eiland, zoals de Mistral wind die er voor zorgt dat er weinig insecten bij de vruchten kunnen komen.  Een zeer biologische manier van wijn verbouwen dus, hetgeen veel toewijding en aandacht vergt van de wijnverbouwer, maar waardoor het eindproduct een kwalitatief zeer hoge waarde heeft.


Veel wijnboeren hebben kleine wijngaarden en verkopen een deel aan de cantina’s maar maken ook zelf wijn van hun eigen druiven. Zij hebben vaak een lange traditie van generatie op generatie en hebben hun eigen methode ontwikkeld om de wijn volgens hen zo goed mogelijk te maken. Dit verschilt van wijnboer tot wijnboer en zorgt zo voor een unieke smaak van de wijn.
Toni en Monique van Ecolounge Sardinia kopen hun wijn voornamelijk direct van deze wijnboeren. De prijs per liter is inmiddels wat duurder geworden, vanwege de kleine productie en de onkosten die betaald moeten worden. Dat geeft echter niet, want het is belangrijk dat deze traditie in stand gehouden wordt, zodat er gezonde en voornamelijk biologische wijn blijft bestaan. Ze organiseren ook  fair trade wijnproeverijen, een wijnproeverij van 2 rode, een witte en een rosé wijn allemaal gemaakt door verschillende wijnboeren. Deze proeverij kunt u al vanaf 2 personen boeken en is inclusief een proeverij van verschillende sardijnse antipasti en zelfgemaakte olijfolie op vers gebakken brood. De wijnen van de wijnboeren zijn ook biologisch vanwege het minieme wat gebruikt wordt om de wijn langer houdbaar te maken. Deze wijnen dienen dan ook binnen een jaar geconsumeerd te worden, maar dat is bij Ecolounge Sardinia geen probleem!

Kijk ook eens op Sardinietrips!

Nog meer Italie op Italian Links And More.