donderdag 17 februari 2011

Lago Maggiore Coldstone - DE IJscatering trend voor de komende Zomer!


De Coldstone is een koude granieten plaat.

Het verse Italiaanse vanilleroomijs spatelen ze over de Coldstone en uw gasten kunnen ter plekke de garnituren kiezen die ze graag willen hebben.

Ze nemen diverse garneringen mee zoals verschillende soorten sausen (aardbeien, chocolade en caramel), vers fruit, marshmallow, pecan noten, nootjes, etc.

Ze spatelen de gewenste garnituur, door het ijs, daarna gaat het in een ijsbakje met een lepeltje en een koekje erboven op.

Afmetingen Coldstone:
Hoogte 2150 mm / Diepte 890 mm / Lengte 1400 mm

Voor groter partijen is dit concept prachtig te combineren met de Nostalgische IJscokarren of de IJsvitrine.

Lago Maggiore Coldstone

Lago Maggiore IJscatering

Nog meer Italiaans IJs


woensdag 16 februari 2011

Alex Conradi Magic Close-up Success - Entertainment with elegance and class!


Making your party memorable!

Corporate entertainment with a difference.

Alex Conradi is a very talented magician.
Alex Conradi's modern and fresh approach has seen him booked by most of the top Dutch and European companies.
He built up a vast entertaining experience for enhancing dinners, balls, banquets, award ceremonies, conferences, lectures and product launches.
 
Winner Of:
Dutch Magic National Congress - 3rd Price May 2010
Close Up In Magic - 1st Price December 2010
 
Testimonials:
"I had the good fortune of being able to watch Alex Conradi's coin act: it's not just a series of tricks. It's simply direct, consistent, magical and clean as a whistle."
"Alex is a great guy, who I have had the pleasure of spending time with on a few of my tours. He is a working pro, with a love of coin magic."
"I was happy to see someone do something other than 3-fly!!!! He is definitely good."
 
Shows & Possibilities:
Corporate & Social Events, Private Parties, Banquets & Receptions, Funraisers & Benefits, Product & Service, Promotions, Any Special Occasion!
 
 

dinsdag 15 februari 2011

Italia A Zandvoort - zondag 26 juni 2011 - Circuit Park Zandvoort


Gentili Signore e Signori,

Met 25.000 enthousiaste Italië liefhebbers heeft Italia a Zandvoort 2010 een grote indruk achter gelaten bij zowel bezoekers als bedrijven. Op zondag 26 juni 2011 zal dit succes worden herhaald en Circuit Park Zandvoort weer geheel in het teken van Italië staan.

De hoogtepunten van vorig jaar waren zonder meer het groot aantal Italiaanse auto’s die te bezichtigen waren, het goed gevulde Italiaanse lifestyle paddock en de succesvolle recordpoging met Fiat 500’s.

Momenteel worden de plannen gesmeed Italia a Zandvoort 2011 opnieuw groots op te zetten.

Dit jaar zal de organisatie wederom in handen zijn van Circuit Park Zandvoort in samenwerking met de Ferrari Club Nederland en zal ook dit jaar gepresenteerd worden door Fiat Groep Automobiles Nederland.

Italia a Zandvoort biedt aanbieders van Italiaanse producten in Nederland aantrekkelijke pakketten om deel te nemen. Als hoofdsponsor, sponsor of als partner van Italia a Zandvoort kunt u uw producten tonen, demonstreren en laten proeven. Ook biedt participatie tijdens Italia a Zandvoort mogelijkheden om relaties het evenement als VIP te laten beleven.

Kijk in onze agenda voor meer Italiaanse Evenementen.

Italiaanse Passie & Sfeer voor op uw evenement!

Nog meer Italie.Di Capolavori by Nero Bianco


Dit voorjaar verandert de naam van Nero Bianco in "DiCapolavori by NeroBianco".

Inmiddels zijn er volop klanten die vanuit het buitenland online bij hen zouden willen kopen.
De naam Nero Bianco kan helaas buiten Nederland niet gebruikt worden.
Om vanaf dit voorjaar ook de buitenlandse klanten te kunnen gaan bedienen is besloten om de naam te veranderen.

DiCapolavori staat voor "De Meesterwerken" en geeft aan dat hun collectie uit enkele meesterwerken bestaat.

Winkelen bij DiCapolavori is zoals shoppen zou moeten zijn; een ware beleving vol emotie met alleen de top op het gebied van design en kwaliteit.
Alle schoenen, tassen, riemen en accessoires worden met veel gevoel voor stijl, temperament en trends geselecteerd.

De collectie is vanaf heden online te koop bij DiCapolavori

Nog meer Italiaanse Mode, Kleding en Accessoires 

Voor de verzorging van een Italiaanse Modeshow of het sfeervol Openen van uw Modezaak kunt u contact opnemen met Italian Entertainment And More

maandag 14 februari 2011

De Oorsprong van Valentijn - de Priester Valentinus uit Rome


De Oorsprong van Valentijn

Priester Valentinus
De oorsprong van Valentijnsdag gaat volgens de meeste bronnen terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en armen.

Valentinus genas de blinde pleegdochter van Asterius, stadhouder van Rome. Asterius was hem hier zo dankbaar voor dat hij zich bekeerde tot het Christendom en direct alle christelijke gevangenen vrij liet. Voor keizer Claudius II was dit genoeg reden om op 14 februari 270 Valentinus te laten onthoofden. Sommige bronnen zeggen dat Valentinus werd onthoofd omdat hij in het geheim jonge stellen liet trouwen, iets dat de keizer streng had verboden.

Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en 14 februari werd een feestdag. Met name in Engeland werd het feest veel gevierd. Het was in die tijd niet gewoonlijk om openlijk je liefde aan iemand te uiten, maar op 14 februari werd hierop een uitzondering gemaakt. Iedereen kon dan zijn geliefde ongestraft verrassen met een cadeau of brief.

Maar wellicht ligt de oorsprong bij Sint Valentijn. Een jonge Romein die werd gemarteld maar weigerde om zijn christendom op te geven. Hij stierf op 14 februari 269 na Christus. De legende zegt dat Valentijn een de dag voor zijn executie een afscheidsbriefje achterliet voor de dochter van een medegevangene waarop hij verliefd was geworden. Hij ondertekende het briefje met 'Van jouw Valentijn'. Hier zou ook de traditie vandaan komen om kaarten te ondertekenen met 'jouw Valentijn'.

Vogels, bloemetjes en bijtjes
Een hele andere uitleg is dat omstreeks 14 februari de vogels met paren beginnen. Al in de 14 eeuw schreef Geoffrey Chaucer "For this was on seynt Valentynes day, Whan every foul cometh ther to chese his mate" ("want het was op Sint Valentijnsdag, dat elke vogel een partner kiest"). Ook bij mensen zou de 'paringsdrang' op die dag de kop op steken.

Lupercalia - Een heidens feest?
Er zijn ook bronnen die zeggen dat Valentijnsdag een afgeleide is van het Romeinse Lupercalia feest. Lupercalia werd op 15 (!) februari gevierd ter ere van vruchtbaarheidsgod Lupercus. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Het feest werd hoogstwaarschijnlijk gevierd in de buurt van de grotten waar Romulus en Remus, de stichters van Rome, waren opgevoed door wolven. Hier werden volgens het verhaal de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren deze twee jonge mensen dan elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden en verving men Lupercalia door Valentijnsdag.

Een feit is dat Engelse emigranten Valentijnsdag hebben geïntroduceerd in Amerika. In de Verenigde Staten is de traditie opgepikt door de commercie. Later is het vanuit dit land ook in veel Europese landen een populair feest geworden.


What a difference a date makes
Tegenwoordig is 14 februari de dag waarop je (anoniem) iemand kunt verrassen met een leuk cadeau, kaartje of gedicht.

Italiaanse Tradities en Volksfeesten

Italiaanse Kunst, Cultuur en Gebruiken

Italiaanse Passie en Sfeer voor uw geliefde

50 Jaar Italiaanse Gastarbeiders - 1001 Italianen

50 Jaar Italiaanse Gastarbeiders - 1001 Italianen

In het kader van het project '1001 Italianen' presenteert Het Verhalenarchief dit najaar een nieuw thema: 50 Jaar Italiaanse gastarbeiders.

In 1960 sluiten Nederland en Italië een wervingsverdrag, waardoor het voor Italianen gunstiger wordt om in verschillende bedrijfstakken in Nederland, zoals mijnbouw, scheepvaart en woningbouw aan de slag te gaan. Een eerder wervingsverdrag, uit 1949, richt zich voornamelijk op de werving van van mijnwerkers voor de mijnbouw in Limburg.

Het verdrag uit 1960 met Italië staat model voor soortgelijke verdragen met andere landen zoals Spanje, Portugal, Turkije en Marokko. Met de Italianen komen dus de eerste ‘gastarbeiders’ naar Nederland.

De komst van Italiaanse gastarbeiders heeft invloed op de werkvloer, het straatbeeld en het eten. Het Verhalenarchief is op zoek naar verhalen van Italiaanse immigranten en van Nederlanders die voor het eerst met Italianen in aanraking komen.

Wat brengt de Italiaanse arbeidsmigranten naar Nederland en wat doet hen besluiten er te blijven? Wat zijn hun ervaringen met de Nederlandse cultuur? Het Verhalenarchief wil de goede, maar ook de minder goede herinneringen aan hun tijd in Nederland opschrijven.

Schrijf mee!

Kijk in laden of dozen. Misschien ligt er nog een bedrijfsfoto’s waar uzelf met collega’s op staat. Wie weet liggen er liefdesbrieven van een Nederlands vriendinnetje, ansichtkaarten uit Italië of een foto van uw Italiaanse buurjongen. Welke herinneringen heeft u aan de eerste jaren van Italianen in Nederland? Of aan de Italiaanse nieuwkomers? Schrijf het ons. Een gebeurtenis, een bespiegeling of een beslissend verhaal.


Het Verhalenarchief

1001 Italianen / Fotocollage 1001 Italianen

Nog meer Italie

Italiaanse Passie & Sfeer