vrijdag 29 november 2013

Trattoria Casa Caminita - Proef de eerlijke gerechten van Italië!

De beste pasta uit Sicilië, een Caprese alla Gio, vis en vlees zoals ze het in Rome eten en bijgerechten volgens origineel familierecept.


In Trattoria Casa Caminita waant u zich in het thuisland van kok Giovanni Caminita. In het authentieke restaurant staat naast het werken met originele én verse Italiaanse producten, betrokkenheid bij de gasten voorop. Bij Giovanni en zijn vrouw Linda voelt u zich meteen thuis en krijgt elke dag een vleugje humor en muzikaliteit.


De Trattoria bevindt zich op een prachtige plaats bij de promenade van Ouderkerk a/d IJssel, direct bij de steiger. In 2014 wordt het terras geopend, waar u heerlijk uitkijkt over de rivier.


Over ons

Giovanni Caminita

Een eigen Casa Caminita maakt een jongensdroom werkelijkheid. Met passie en een vleugje humor kookt Giovanni Caminita volgens Italiaans recept.

Giovanni Caminita is geboren in Palermo, Sicilie. Als basgitarist kwam hij op 19-jarige leeftijd naar Nederland, waarna hij in bekende bands speelde. Nog steeds is hij de vaste bassist van Marco Borsato.

Hoewel zijn muzikale carrière glansrijk verloopt, heeft Giovanni nóg een enorme passie in zijn leven en dat is koken. Hij is dan ook niet voor niets de Italiaanse kok van 24Kitchen en nu ook van zijn Trattoria Casa Caminita.


Linda Caminita

Linda is uw gastvrouw bij Casa Caminita. Een trattoria waar muziek, lekker eten en gezelligheid elkaar ontmoeten.

Zangeres Linda Caminita-Snoeij heeft diverse platen uitgebracht en stond met Mrs. Einstein op het podium van het Eurovisie Songfestival. Als achtergrondzangeres is zij te horen op alle albums van Marco Borsato. Ze is zangcoach voor diverse artiesten en begeleidt bands bij audities. Zij dirigeert succesvol het Cantakoor in Ouderkerk a/d IJssel, Het Goois Vrouwenkoor en The Voices of Bilthoven.


Italian Entertainment And More


donderdag 28 november 2013

La Boutique del Caffe Torrefazione - Speciality Coffee Retail Shop

If you're looking for a unique, high-quality coffee for your bar, restaurant, office or just for home use, come and try our exclusive certified blends, roasted daily to ensure the product is always fresh and of superior quality at reasonable prices.OPEN EVERY DAY FROM 8,30 TILL 18,00, BREAKFAST, LUNCH 
AND OUR WONDERFULL COFFEES AND TEA!!!!!

 


La Boutique del Caffe Torrefazione

Speciality Coffee Retail Shop, Roasting, Lunch Bar, 
Barista Training / Workshop.

Eerste Jacob van Campenstraat 38 HS, 1072 BG, Amsterdam

020 364 0500 / info@boutiquedelcaffe.com

Visit us on FACEBOOK!


Also available in our shop:

ITALIAN COFFEE HANDBAGS, the perfect present for Christmas!!!Italië Evenement, Smaak & Stijl 2014!! - Wilt u er bij zijn schrijf u dan snel in!

Beleef de 11e editie met ons mee.

Het grootste Italiaanse feest van het jaar.Het Italië Evenement | Smaak & Stijl is alweer aan de elfde editie toe. Noteer maar vast in de agenda: 23, 24 en 25 mei 2014! Wij gaan er opnieuw – het liefst met u – een prachtig feest van maken in de tuinen van Kasteel de Haar. Alweer in Utrecht? Jazeker, het grootste kasteel van Nederland en het ‘Italiaanste’ feest van Nederland zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook onze vaste bezoekers zijn hier zeer aan gehecht, zo is gebleken.Na onze zonnige jubileumeditie van afgelopen voorjaar met diverse hoogtepunten gaan we er alles aan doen om de elfde editie nog lekkerder, mooier en spannender te maken. Immers, er valt nog steeds heel veel te ontdekken in het beloofde land. Daarnaast worden onze ambities gesterkt door het vertrouwen dat wij dit jaar kregen van producenten en consumenten. Zij vonden in het Italië Evenement een ultieme etalage voor hun product en het beste alibi om even in Italië te zijn. Tja, de moeilijke economische tijden ten spijt, Italië leeft meer dan ooit in Nederland. Een geweldige kans dus om uw ‘Italië’ volgend jaar onder de aandacht te brengen van de vele duizenden liefhebbers…

Er zijn voor de editie 2014 nu al enkele bijzondere projecten en acties in voorbereiding. Hiermee verwachten we niet alleen exposanten en bezoekers te interesseren, maar ook de media. Om u alvast in Italiaanse sferen te brengen, zijn dit een paar voorbeelden:ITALIAN NIGHT met als thema ‘Una Notte a Napoli’ 
Tijdens deze klaterende avonden beleven de bezoekers een onvergetelijk avond in Napoli. De gerechten en muziek zijn uiteraard geheel in stijl en bovendien is de kasteeltuin tijdens deze bijzondere avonden tot 21:00 uur geopend.

APERITIVO BAR 
Bezoekers ervaren hier de zogenoemde Passeggiata Italiana en genieten op dit plein van de populairste Italiaanse zomerdrankjes, zoals Aperol Spritz, in een hippe lounge setting.

PIAZZA DEL GUSTO PURO
Puur natuur vindt u op dit plein terug in pure smaken. Veel biologische producten dus, maar ook enthousiaste bedrijven die u graag te woord willen staan en helpen bij uw keuze.

LA PIAZZA DEL MATRIMONIO
Er is geen mooiere plek om te trouwen dan in Italië. Logisch dus dat u rond de kapel van Kasteel de Haar deze dagen alles voor uw mooiste (Italiaanse) dag vindt. Alle huwelijkse elementen zijn vertegenwoordigd, zoals bruidsboeketten en huwelijksreizen, maar er zijn ook modeshows.

LA PIAZZA DELLA VACANZA……
Het Italië Evenement is de beste voorbereiding op uw vakantie, maar over dit verrassende vakantieplein vertellen we u later graag wat meer. Net als over de overige activiteiten.Volg alle ontwikkelingen op de voet via www.italieevenement.nl of lees www.ilgiornale.nl

ITALIAN ENTERTAINMENT AND MORE

Maak ook eens kennis met het overdekte Italiaanse dorpje IL CAVALLINO welke als locatie te huur is voor de meest uiteenlopende evenementen!
IL CAVALLINO - LITTLE ITALYOntvang uw gasten tijdens uw Kerstfeest, Eindejaarsborrel of Nieuwjaarsreceptie met het stijlvolle Duo La Prima Prosecco!

Het Italië van de 60-er jaren herleeft in de combinatie van een nostalgische Piaggio APE, onsterfelijke klassieke Italiaanse liederen en een verrukkelijk bubbeltje.Een sprankelende Prosecco ontvangst act! 

De dames van La Primavera serveren de Prosecco vanuit "La Bolla",  een originele Piaggio APE uit 1963, liefdevol gerestaureerd en voorzien van een gekoelde Proseccobar!

De combinatie van tintelfrisse Prosecco, uitbundige aria's en de sfeervolle jaren 60-styling laat uw gasten het ware "La Dolce Vita" gevoel beleven.

Een gouden combinatie!


Natuurlijk zal er passend repertoire worden gebracht zoals het drinklied “Libiamo”.

Dit muzikale Duo kan tijdens een ontvangst hun Prosecco uitvoering verzorgen.

La Bolla, de Mobiele Proseccobar, kan desgewenst langer blijven staan en ‘doorschenken’.

Voor meer info en een eerste voorstel kijk op Italian Entertainment!


Het arrangement kunnen wij completeren door het inzetten van Il Capretto - Mobiele Espressobar en La Salsiccia - Mobiele Grill Bar voor een meer dan complete Italiaanse Smaakbeleving!
In samenwerking met:
Gruppo Espresso

Zoekt u nog een prachtige locatie voor uw bijeenkomst?
Kijk dan eens naar ons overdekte Italiaanse Dorpje IL CAVALLINO!


Il Cavallino op Facebook

Boek voordelig voor vertrek!

Fundadore Travels - Het andere Italië Fundadore Travels - Het andere Italië

dinsdag 26 november 2013

AutoSlaapTrein 2014: Noord-Italië, Toscane, Slovenië

Met ingang van heden start de verkoop van de AutoSlaap Treinen voor het seizoen 2014.


Vanaf vrijdag 25 April t/m 4 Oktober rijdt er wekelijks een AutoSlaap Trein vanuit Den Bosch naar Livorno in Toscane en weer terug op zaterdagmiddag.

Vanaf vrijdag 30 Mei t/m 30 Augustus rijdt er een AutoSlaap Trein naar Alessandria in Noord-Italië. Vanaf deze bestemming ben je ook snel aan de Côte d’Azur en de Italiaanse meren. 

Na het succes van 2013 rijdt er in de maanden Juli en Augustus 2014 ook weer iedere vrijdag een AutoSlaap Trein naar de bestemming Koper in Slovenië. Koper ligt slechts enkele kilometers van Triëst aan de Italiaans / Sloveense grens. Venetië ligt op slechts 158 kilometer afstand. Dit is een prima uitvalbasis voor vakantiegangers die dit gedeelte van Italië willen bezoeken of door willen rijden naar populaire bestemmingen in Istrië (ca 75 km) of de Makarska Riviera (ca 250 km).

Op een aantal data geldt weer de populaire aanbieding “Auto Gratis”. Vakantiegangers betalen dan alleen voor hun slaapcoupé. 

Speciaal voordeel is er voor gezinnen met kinderen in de populaire Mei vakantie.

Noodhulp voor Sardinië gevraagd aan het bedrijfsleven!

Beste mensen van ......,

Noodhulp voor Sardinië gevraagd aan uw bedrijf.

Tijdens de cycloon Cleopatra op het eiland Sardinië is door ongekend hevige regenval gepaard met zware storm een deel van het eiland ten prooi gevallen aan ernstige overstromingen. Helaas zijn daarbij ook minstens zestien mensen, waaronder twee peuters, om het leven gekomen.
Daarnaast zijn er veel huizen onder water komen te staan, zwaar beschadigd of ingestort. De bewoners hebben inmiddels grotendeels onderdak gevonden, maar alles moet worden schoongemaakt, gedroogd en hersteld: veel moet vanaf vrijwel niets weer worden opgebouwd.

De mensen zijn veelal alles kwijtgeraakt, elektrische apparaten kunnen naar de schroothoop, meubels naar de vuilnisbelt en huizen zijn onbewoonbaar. Op veel plaatsen is er nog geen drinkwater en verwarming.Een aantal Nederlanders op Sardinië en een aantal Sardiniërs in Nederland (en anderen die het eiland een warm hart toedragen) hebben daarom een hulpproject opgezet om ook vanuit Nederland zoveel mogelijk hulpgoederen voor de getroffenen in te zamelen en Naar Sardinië te transporteren.

Dit is, zoals u zult begrijpen, een enorme klus waarbij alle hulp welkom is.Wat vragen wij aan u? Wat op dit moment hard nodig is: 

Emmers
Rubberlaarzen
Werkhandschoenen
Div. gereedschappen
Werkkleding
Afdek/bouwzeil
Schildersmaterialen (kwasten etc)
Harde bezems (steel en veger)
Vloerwissers/trekkers
Scheppen
Blik en handvegers
Schoonmaakspullen (alles wat je kan bedenken)
Regenkleding 
Kinderschoenen
Ondergoed voor jong en oud
Handdoeken
Materialen voor scholen: schriften, tekenpapier, potloden, stiften, pennen etc.
Houdbare voeding
Glutenvrije voeding
Dierenvoeding

U kunt contact opnemen met:

Marilena Verheus: 06-38755879

Giuseppe Tomasi 06-54356812

info@noodhulpsardinie.nl

www.italianentertainment.nl