vrijdag 20 september 2013

Restaurant Vino e Cucina is het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2013!

Afgelopen maandagavond is in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de derde keer deze bijzondere restaurantaward uitgereikt. Restaurant Vino e Cucina uit Den Haag werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2013. Francesco Azzarello, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, feliciteerde een verblufte eigenaar Roberto Barbagallo met de prijs. De prijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende editie van Italië Magazine. Door Italië Magazine werd dit jaar voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt, aan Ristorante Italiano Da Pietro. Met overweldigende meerderheid kozen lezers van het tijdschrift voor dit knusse restaurant in het Gelderse Elburg. 


v.l.n.r. juryvoorzitter Roberto Payer, eigenaar Roberto Barbagallo van restaurant Vino e Cucina en Francesco Azzarello, ambassadeur van Italië in Nederland. 


In de sfeervolle zaal genoten de gasten van cocktails, bijzondere gerechten en konden ze een uitgelezen selectie van wijnen proeven. Chef-kok Giovanni Caminita van 24Kitchen en columniste Rosita Steenbeek hieven het glas met de gelukkige winnaars. 

Het feit dat ook de award voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland werd uitgereikt aan Restaurant Christophe' uit Amsterdam, zorgde natuurlijk voor wat vriendelijke speldenprikken over en weer, over welk land de beste keuken heeft. De stemming onder de genomineerden en hun familie was opperbest, ook als ze niet gewonnen hadden. Maar het zal niemand verbazen dat Italianen kunnen feestvieren als geen ander! 


Dolgelukkige winnaars Hetty en Pietro d'Andrea (midden en rechts) van de Publieksprijs Italië Magazine naast Roberto Barbagallo van restaurant Vino e Cucina, het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2013. 


Hieronder vindt u nogmaals de lijst met alle genomineerde restaurants van 2013. De jury kan ze van harte aanbevelen!

Vino e Cucina, Den Haag (winnaar 2013) 
Ristorante Italiano Da Pietro, Elburg (publieksprijs 2013) 
 
Achterste rij: v.l.n.r. Jean-Joel Bonsens en Ellen Mansfield van Christophe', Francesco Azzarello, Martin Juillard, Roberto Barbagallo, Hetty en Pietro d'Andrea. Voorste rij: v.l.n.r. juryvoorzitter Roberto Payer, juryvoorzitter Tom Kellerhuis en uitgever Eugen van de Pas.


WWW.ITALIANENTERTAINMENT.NLMilaanreizen

468x60 Rome gif banner

woensdag 18 september 2013

Sardinië Vakantiebeurs - zaterdag 25 januari 2014 - Hotel De Bosrand Ede - Informatie voor Exposanten en Sponsors

Informatie voor Exposanten en Sponsors


Sardinië Vakantiebeurs zaterdag 25 januari 2014

Tijd en plaats: 
10.00 – 17.00 uur. Hotel De Bosrand Ede, toegang voor bezoekers is gratis

Deelnemers: Er zijn 5 categorieën:

Exposanten: zij komen daadwerkelijk naar de beurs en huren een plek in een zaal ad 120 euro. Start voor exposanten 10.45 uur.

Gold Sponsors: zij willen een grote financiële bijdrage doen om de vakantiebeurs en Sardinie-info te ondersteunen in haar promotionele activiteiten, bijdragen vanaf 400 euro.

Silver Sponsors: zij komen niet naar de beurs, maar doneren wel een bedrag van tenminste 50 euro.
Sympathisanten: zij plaatsen een link of een tekst op hun website en/of doneren een bedrag lager dan 50 euro.

Sprekers: De eerste 2 presentaties zullen om 10.00 uur starten, vervolgens de gehele dag door elk uur. Tijdsduur 45 minuten:
- Neutrale sprekers die een algemene presentatie geven over Sardinië: toerisme, (agri)cultuur en/of producten.
- Sprekers voor een reisbureau of bedrijf dat graag een commerciële presentatie wil houden. Ongeacht hoeveel mensen hier naar toe gaan is het bedrag 100 euro.

Meer info op de website!

Inschrijven Sardinië VakantiebeursWij nodigen u uit!

Natuurlijk kunt u de websites van de deelnemende bedrijven bezoeken en daarna een keuze maken met welk bedrijf u in zee wilt gaan. Maar is het niet veel leuker om de mensen achter deze bedrijven te horen en te zien? Hun enthousiasme voor dit prachtige eiland te voelen en te delen?

Dat kan op de Sardinië Vakantiebeurs. Hier ontmoet u de mensen achter de bedrijven en de reizen. De mensen die daadwerkelijk op Sardinië hun sporen hebben verdiend.

U wordt verwelkomd in een schitterende ambiance van de Bosrand in de bossen van de Veluwe nabij Ede. Hier staan de mensen u te woord. Vertellen ze de sterke punten van hun expertise mbt Sardinië.Presentaties:
Niet alleen de bedrijfspresentaties zullen u verrassen, maar ook de algemene presentaties over dit mooie eiland. Wij hebben diverse sprekers die u heel veel over Sardinië kunnen vertellen: uit eigen ervaringen!! Lees hier alles over de Vroege vogelpresentatie! (aanmelden dringend gewenst)

Komt u ook?!
Wij treffen u graag op 25 januari in Ede en garanderen u ruime informatie en tips over campings en kamperen, hotels en huizen, veerdiensten en vliegen, culturele en historische bezienswaardigheden, culinaire en sportieve zaken, de prachtige natuur, landschappen, bergen, strand en zee enz.

Italiaanse Passie & Sfeer


Nieuwe keramische pannen van Ballarini. Koken met passie begint bij Ballarini pannen.nl

Rivarolo keramiek

Vetarm en energiezuinig bakken met deze keramische pannen van Ballarini. De pan is gemaakt van 4.5mm dik aluminium waardoor de warmte goed verspreid wordt over het bakoppervlak van de koekenpan. De binnenkant van de pan heeft een robuuste witte keramische anti-aanbaklaag. Deze keramische laag is vrij van PFOA en zware metalen en kan gemakkelijk hogere temperaturen aan voor een nog beter en smakelijker resultaat. De koekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Bovendien is de pan vaatwasmachinebestendig en krasvast door de stevige keramische laag.Ballarini werd in 1889 opgericht en produceert al meer dan 100 jaar aluminium pannen van de allerhoogste kwaliteit. Jaarlijks maakt Ballarini 12 miljoen pannen die over de hele wereld worden verkocht.

Voor Ballarini is Rivarolo Mantovano de thuishaven, het begin van een lange geschiedenis. De gekanteelde torens van Rivarolo waren het symbool van de Gonzaga-familie en vormden een verdediging tegen de bezetters. Vandaag verschaffen ze het gebied haar identiteit en markeren de grens tussen de stad en het platteland. Ballarini heeft de torens gekozen als het symbool van haar merk, om de onverbrekelijke band met haar wortels te benadrukken.

Ballarini-pannen.nl levert alle pannen uit voorraad binnen 48 uur en wij geven minimaal 4 jaar garantie. Wij berekenen géén verzendkosten en versturen zowel naar adressen in Nederland als België. TV campagne Ballarini van start

Op dit moment loopt de nieuwe televisiecommercial van Ballarini op onder andere SBS en Net5. Ballarini is in 1889 opgericht en produceert al meer dan 100 jaar aluminium pannen van de allerhoogste kwaliteit. Ballarini heeft de torens gekozen als het symbool van haar merk, om de onverbrekelijke band met haar wortels te benadrukken.

De gekantelde torens van Rivarolo waren het symbool van de Gonzaga-familie en vormden een verdediging tegen de bezetters. De campagne heeft als doel om de merkbekendheid te vergroten en richt zich op vrouwen van 35 jaar en ouder die graag willen investeren in goed keukenmateriaal. Ballarini is onder andere te koop bij Blokker, Marskramer en Cook & Co en wordt in Nederland vertegenwoordigd door Röbke uit Bussum.