donderdag 3 juli 2014

Rome favoriet voor citytrip. Vaak naar Amsterdam, liefst naar Rome!

Herkenbare en opvallende resultaten uit het citytrip onderzoek van Accor Hotels

De citytrip is erg in trek. We trekken er massaal op uit voor een weekendje Madrid, een nachtje Amsterdam of een midweek in Rome. Welke steden zijn populair en om welke redenen bezoeken Nederlanders een Europese stad? Accor deed onderzoek naar Nederlanders en hun favoriete citytrips.
Vaak naar Amsterdam, liefst naar Rome
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders het meest in een hotel in Amsterdam overnachten. Vijftig procent van de respondenten is de afgelopen drie jaar minimaal één keer op citytrip geweest in hun eigen hoofdstad. Toch wordt de stad minder goed beoordeeld. Amsterdam krijgt een matige 7,2 van de respondenten. Rome krijgt met 8,4 de hoogste score, gevolgd door Barcelona (8,1) en Parijs (7,9). 

Winkelen, bezienswaardigheden en rust
We winkelen het liefst dichtbij huis. In de top vijf van echte winkelsteden vinden we onder andere Amsterdam, Brussel, Londen en Parijs terug. Berlijn, Parijs en Barcelona bezoeken Nederlanders voornamelijk voor de bezienswaardigheden. Rust vinden we in Stockholm, Lissabon en Dublin.

De zuinige Nederlander
Nederlanders staan er om bekend dat ze graag naar de prijs kijken. Praag is bijvoorbeeld een stad die voornamelijk wordt bezocht vanwege de prijs. De prijs voor een hapje of een drankje is hier beduidend lager dan wat wij gewend zijn. Ook Lissabon en Oslo doen het goed. Dit heeft voornamelijk te maken met voordelige aanbiedingen van vliegtickets.

Met partner in een hotel
Gemiddeld gaat 53% van de Nederlanders met hun partner op citytrip. 17% was met vrienden op citytrip en in 10% van de gevallen ging het gezin mee. Een hotel is veruit de meest gebruikte overnachtinglocatie (77%). Daarna zijn B&B's en appartementen populair. Bij jongeren tussen de 18 en 24 is een hotel iets minder populair (67%) en staat de hostel als accommodatie op de tweede plaats.

Voor meer informatie, cijfermateriaal en afbeeldingen:

Over Accor Hotels
Accor Hotels is met meer dan 3.500 hotels en 450.000 kamers een toonaangevende hotelketen in de wereld en marktleider in Europa. In 92 landen is Accor Hotels actief onder de merknamen Sofitel, Novotel, Mercure, ibis en Formule 1.  

WTC.NL-World Ticket Center. Wat uw reisplannen ook zijn!

 

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit! 01. Logo

TravelBags.nl

Milaanreizen

Creditcard Visa 468x60

Koop vandaag nog de Go Italy Card voor maar € 15!!


Auto Moto D'Italia laat alle facetten van de Italiaanse Auto, Motor & Lifestyle zien!

AUTO MOTO D’ITALIA 

Op 18 en 19 oktober staat Autotron Rosmalen geheel in het teken van ItaliëIn het weekend van 18 en 19 oktober staat Autotron Rosmalen in het teken van Italië. Italiaanse auto’s en motoren, maar ook de Italiaanse lifestyle toveren Autotron Rosmalen om tot een bijzonder sfeervolle beurslocatie, waar iedere Italië liefhebber zijn of haar hart kan ophalen. De 24e editie wordt voor de tweede keer georganiseerd in Autotron Rosmalen. Auto Moto D’Italia laat werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto- en motorindustrie zien. De vele standhouders en de deelnemende merkenclubs laten bezoekers kennis maken met het allernieuwste én het meest zeldzame op Italiaans autogebied. Het feestje wordt omlijst met vele specialisten, die Italiaanse auto’s te koop aanbieden óf onderhouden en standhouders met onderdelen, automobilia en kunst. Naast auto’s vinden bezoekers hier ook heerlijke espresso, cappuccino, kleding, wijn, muziek en nog veel meer. De beurs is dé ontmoetingsplaats voor liefhebbers van Italië en van Italiaanse auto’s en motoren. 

De website is www.automotoditalia.nl

Ook kunt u de beurs nu ook op Facebook vinden: https://www.facebook.com/AutoMotoDItalia Italian Entertainment And More
Koop vandaag nog de Go Italy Card voor maar € 15!!

Fashion Italia 468x60


468 x 60 banner

 Reserveer nu uw Italië vakantie bij Belvilla!