vrijdag 27 september 2013

Het Italiaanse Dorpje "Il Cavallino" is DE locatie voor het organiseren van uw Italiaans Evenement!

Il Cavallino - Private Location For Italian Events And MoreDeze unieke locatie (in Naaldwijk) geeft u het gevoel dat u een authentiek Italiaans dorpje binnenloopt (Little Italy). Het prachtige ambachtswerk, de ouderwetse voertuigen en de originele materialen zorgen voor een echte Italiaanse ambiance.

De ruimte heeft een totale oppervlakte van 280 m2 en bestaat uit meerdere gedeeltes.In de ‘Zona d’Ingresso’ worden u en uw gasten ontvangen. Hier bevindt zich een ‘Motocicli’, een kleine Italiaanse garage.

Door de openslaande houten deuren komt u op het grote dorpsplein met als centrale punt de prachtige fontein. Om u heen ziet u heel gedetailleerd het dagelijkse tafereel van een typisch Italiaans dorpje, met tal van kleine, Italiaanse auto’s en brommers. Het plein kan geheel naar wens worden ingedeeld, met behoud van de vaste decoratie.Aan de overkant van het plein bevindt zich links achterin de intieme ‘Barbiere’, een kleine barbier salon en in midden de ‘Bar Italiano’. Een ruime, sfeervolle Italiaanse bar met prachtige Fresco’s aan het plafond, een lange eettafel, een uniek spreekgestoelte en een comfortabele zithoek.

Deze locatie heeft een maximale capaciteit van 250 personen en is zeer geschikt voor diverse ontvangsten, zoals bijvoorbeeld:

Bedrijfsbijeenkomsten
Netwerkbijeenkomsten
Productpresentaties
Private diners (sitting 125 pax / walking 225 pax)
Teambuildingactiviteiten
Vergaderingen
Inspiratie-bijeenkomsten
Kookdemonstraties
Concerten en muzikale optredens
Proeverijen en culinaire bijeenkomsten
Bruiloften
Fashionshows
Fotoshoots
Film en TV opnamesdonderdag 26 september 2013

Veelzijdig Gardameer

Het Gardameer ligt in het noorden van Italië. Het heeft een omtrek van ruim 158 kilometer en is daarmee het grootste meer van Italië. Aan de oevers groeien citrusbomen, palmen en oleanders. Rond het meer stikt het van de oeroude dorpjes, overblijfselen uit de Romeinse tijd en kasteeltjes. Het meer is bijzonder geschikt voor diverse watersporten, zoals zeilen, surfen en duiken. Natuurlijk nodigt het meer in de zomer uit voor een frisse duik. Vooral de luxe campings, zoals Camping Weekend, zijn erg populair. 


Romeinse ruïnes en wijn

In Toscolano kan men de ruïnes van een Romeinse villa bekijken. In Sirmione zijn thermale baden. Uit bronnen spuit zwavelhoudend water van 60 graden celcius omhoog. Deze thermen werden reeds door de Romeinen werden bezocht. Bij de ingang van de stad ligt direct de indrukwekkende middeleeuwse waterburcht van Scaligeri. Verderop vindt je de Grotte di Catullo, de resten van een Romeinse villa. In Malcesine staat een middeleeuws kasteel en je kunt er voor een spectaculair uitzicht over het meer met een kabelbaan de berg opgaan. Ga bij Limone langs bij de mooie citroenentuinen en de indrukwekkende parochiekerk San Benedetto. Bardolino, bekend van de gelijknamige wijn,  ligt aan de oostoever van het meer. Het is slechts een klein stadje, maar al lang voor de Romeinse tijd, in de prehistorie, werd hier reeds wijn gemaakt. Ook de olijfolie die hier wordt geproduceerd is van uitzonderlijke kwaliteit. Tijdens het operafestival in de zomer is het nabijgelegen Verona een bezoek meer dan waard. 


Peschiera del Garda

De voorloper van Peschiera del Garda is de Romeinse stad Ardelica, die na het verval van het Romeinse Rijk werd verlaten.  In 983 werd er een kasteel gebouwd, waaromheen een dorp ontstond. Het fort en de verdedigingswallen van Peschiera del Garda zijn zeer de moeite waard om  te bezoeken. Het fort ligt op een eilandje in de monding van de rivier Mincio. De stad heeft een mooi autovrij centrum. Als je verblijft op de vlakbij gelegen camping Bella Italia van Selectcamp dan is het meer het eerste dat je ziet als je ontwaakt.maandag 23 september 2013

Officiële lancering Moliendo caffè op TodaysArt Festival door het Haagse bedrijf Espressissimo.

Het Haagse bedrijf Espressissimo lanceert een nieuw koffiemerk ‘Moliendo caffè’ tijdens het Internationale Festival TodaysArt op 27 en 28 september 2013.
Het  festival presenteert dit jaar wederom een internationaal programma van avontuurlijke hedendaagse beeldende en podiumkunsten, architectuur en digitale cultuur. Dit jaar is het voormalig Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de locatie waar het festival plaatsvindt.

“Wij vinden dit festival een mooie aanleiding om ons nieuwe koffiemerk Moliendo caffè te lanceren. 
De receptie van het ministerie toveren we om tot een Italiaanse koffiebar, want wat past er nu niet beter bij kunst dan uitstekende koffie?” aldus de eigenaar van Espressissimo, Eddy Kreischer.
“Je waant je in Milaan dankzij de smaak van Haagse koffie met een Italiaans accent.”

Om het nieuwe merk bekendheid te geven treedt Fred Ventura op in de ‘Moliendo caffè’ koffiebar tijdens het festival. Deze multigetalenteerde topproducer uit Milaan komt op beide avonden optreden (DJ set). Naast Fred Ventura staan o.a. de volgende artiesten op het programma in de ‘Moliendo caffè’ koffiebar: René Passet, Maarten Punselie (LIVE), Bastardi Baristi Collettivo en Pareggio & Roby K.Over Espressissimo en Moliendo caffè 
Espressissimo is al 19 jaar een begrip in Den Haag. Begonnen als de eerste Nationale illy Office dealer van Nederland, gevestigd op de Frederikstraat 72 in Den Haag. Espressissimo voert naast illy koffie ook espressomachines en volautomaten van topmerken zoals JURA, Quick Mill, Francis Francis, VBM en Dalla Corte. Onder leiding van de nieuwe directeur/eigenaar, Eddy Kreischer, heeft de winkel een facelift ondergaan en is met het produceren van een eigen koffie een wens in vervulling gegaan. Nederland is een premium & duurzaam (Rainforest Alliance gecertificeerd) koffiemerk rijker onder de naam Moliendo caffè (by Espressissimo).

Evenement: TodaysArt Festival
Adres: Turfmarkt 28, Den Haag
Datum: 27 en 28 september
Tijd: 12.00 - 23.00 uur (‘Moliendo caffè’ koffiebar)