vrijdag 17 mei 2013

Il Concorso Due. Deze keer valt er een heel bijzondere Italiaanse prijs te winnen! - Italië ABC


Yep, het is de hoogste tijd voor ‘Il Concorso Due’ (oftewel de tweede prijsvraag) van het Italië ABC. En die tweede prijsvraag die doet me een beetje denken aan Santa Nicolas oftewel Sinterklaas. Ik zal u uitleggen hoe dat komt….
Deze keer valt er een heel bijzondere Italiaanse prijs te winnen. En die prijs komt, net als de cadeautjes van Sinterklaas, uit een zak. Of beter nog, hij is gemaakt van zakken, Italiaanse koffiezakken om precies te zijn. Vraag me niet hoe ze het doen maar bij Italian Coffee Handbags maken ze van lege, gebruikte zakken, waar ooit Italiaanse koffie in zat, prachtige producten, zoals de hieronder afgebeelde multi media sleeves. In zo’n multi media sleeve past een Netbook of Tablet met een maximaal scherm van 10 inch. Aan de binnenkant is ‘ie gevoerd met stof. En hij is volledig open te klappen door z’n 3/4 rits.
Als je deze bijzondere producten, die stuk voor stuk uniek zijn, beter wilt bekijken, klik dan op een afbeelding (via de website van Italie ABC). Er verschijnt dan een groter formaat in beeld.
Nou, als dat geen uniek Sinterklaascadeau, eh sorry, geen unieke prijs is, dan weet ik het ook niet meer.
Is dat de enige reden die maakt dat ik in de maand mei aan Sinterklaas moet denken? Nee, natuurlijk niet! De belangrijkste reden waarom ik aan die goedgeefse heilige moet denken is misschien wel omdat Alessandro Di Lella, de eigenaar van Italian Coffee Handbags, één van die prachtige multi media sleeves geheel gratis ter beschikking stelt. En dat beschikbaar stellen doet hij dus in de week dat ‘ie jarig wordt!!! Tatareta! Dat bedoel ik maar… hij lijkt wel een soort van Italiaanse Sinterklaas (alleen dan zonder baard en mijter).
Oh ja, net als bij de bebaarde sint is het ook bij San Alessandro afwachten geblazen wat voor cadeautje hij bij je aflevert. Wordt het de Batani blauwe sleeve of wordt het de Ottolina rode of toch een andere kleur? Dat ontdek je pas op het moment dat je prijswinnaar bent en de prijs bij je in de bus valt. Onze Italiaanse sint weet op dit moment namelijk nog niet welke soort sleeve in de week van de prijsuitreiking van de lopende band afrolt… En dat maakt het, net als bij de echte Sinterklaas, dus extra spannend.
Je kunt natuurlijk een wit voetje bij San Alessandro proberen te halen door hem nu te gaan ‘liken’ op z’n Facebook pagina of hem daar te gaan feliciteren met zijn verjaardag maar….. Attenzione! (even opletten dus!), ik, als strenge hoofd- annex jury-Piet(ro), heb besloten dat je alleen in aanmerking kunt komen voor die prachtige ‘Italiaanse koffiezakken multi media sleeve’ als je voor 9 juni 2013 het juiste antwoord van de onderstaande prijsvraag naar me toestuurt.
Op 10 juni verdwijnen de namen van alle deelnemers in de hoge hoed en daarna tover ik de prijswinnaar tevoorschijn. Die persoon krijgt vervolgens van San Alessandro de prijs toegezonden. We doen er alles aan om de prijs voor 16 juni 2013 bij je in de bus te laten vallen (als dan blijkt dat de kleur je niet aanstaat, kun je ‘m altijd nog op vaderdag aan je vader geven, nietwaar?). En nou maar snel op naar Il Concorso, oftewel….
dinsdag 14 mei 2013

Maestro Events presenteert op het Circuit Park Zandvoort: Italia A Zandvoort 2013


Maestro Events, bekend van de vele Italiaanse evenementen tovert dit jaar het Circuit Park Zandvoort om tot een waar paradijs met het evenement “Italia a Zandvoort 2013” (Zondag 30 Juni 2013)


Zoals u van ons gewend bent zullen wij de Italiaanse beleving en gastvrijheid combineren om samen met U “uw” producten te laten samensmelten. Dit alles om ± 40.000 bezoekers een evenement met totaalbeleving te geven.Displaying is altijd al een belangrijk marketingtool geweest. Wij zijn dan ook van mening dat juist om in deze economisch mindere tijden, het extra belangrijk is om uw bedrijf en producten verantwoord te etaleren.

Maestro Events
Wij zijn dan ook van mening dat een evenement als deze bij uitstek geschikt is om de markt uw vertrouwen te geven.


Zoals u al weet zal Italia a Zandvoort ook dit jaar weer een ontmoetingsplaats zijn voor liefhebbers van Italiaanse auto’s en lifestyle. Centraal bij het temperamentvolle festival staan de gemotoriseerde voertuigen, van klassiek tot modern. Bij Italia a Zandvoort zal iedereen zijn vingers aflikken bij het ervaren van de Italiaanse weelde. Naast de vele bijzondere Ferrari’s, Maserati’s, Lancia’s, Abarth’s, Fiat’s en Alfa Romeo's is er volop aandacht voor de Italiaanse keuken, mode en lifestyle met dit jaar overgoten door een bijzonder sausje van Maestro Events.Meer info is hier te vinden.

Italian Entertainment And More


De steden van Noord Italië


Italië is een prachtig land om doorheen te reizen. Veel mensen gaan ieder jaar weer naar het Gardameer en brengen daar twee of drie weken door op een camping bij het water. Italië is groot en kent verschillende natuur, een uitgebreide keuken en heeft ontzettend veel kunst en geschiedenis om te ontdekken. Een autorondreis door het land is daarom veel avontuurlijker dan een vakantie op een plek. Hier een aantal tips voor een rondreis door het noorden van Italië.

Bron Foto: Flickr

Industrieel en cultureel Turijn

De hoofdstad van de regio Piemonte is Turijn. Dit is een mooie stad om de autorondreis door Italië in te beginnen, zeker wanneer de reis in een FIAT wordt gemaakt. Deze stad is de thuishaven van deze auto en die is daarom ook veel terug te zien in de stad. Een ander herkenbaar punt in de stad is het Il Salone. Deze 167 meter hoge toren was ooit het grootste gebouw ter wereld. Nu is er een filmmuseum te vinden.


La Superba Genova

Vanuit Turijn is Genova met de auto binnen twee uur te bereiken. De bijnaam van deze stad is ‘La Superba’. Dat is een verwijzing naar alle marmeren en andere prachtige gebouwen die zijn overgebleven na alle handel die deze havenstad in de gouden eeuw heeft gedaan. In het historische centrum is een groot verschil te zien tussen de middeleeuwse straatjes en de grote gebouwen. Het is een prachtige stad, die niet zo toeristisch is als andere grote Italiaanse steden.


De 101 schoonheden van Parma

Vanuit Genova bent u met de auto na iets meer dan twee uur in Parma. De naam van deze stad doet de meeste het water in de mond lopen, want hier komt inderdaad de parmaham en de Parmezaanse kaas vandaan. Deze stad heeft veel meer te bieden dan alleen culinaire lekkernijen. Deze stad heeft lang onder de invloed gestaan van rijke families die met hun vermogen kunstenaars uit alle windstreken aantrokken. Deze stad is dus echt een plaatje!  


Milaan als laatste stop

In de maanden juni en juli houden veel grote kledingmerken uitverkoop in Milaan. Over het algemeen is de design kleding in deze Italiaanse mode stad veel te duur, maar in de uitverkoop is het mogelijk om een betaalbaar designers souvenirtje mee te nemen. Ook leuk zijn de outlets die net buiten de stad te vinden zijn. CorsoComo 10 is een van de bekendste outlets waar u voor weinig geld kledingstukken uit de collectie van het vorige seizoen kunt kopen. 

maandag 13 mei 2013

Leestip: De Verloren Dochter van Lucretia Grindle - Roman over Italie


Lees je graag romans over Italië? 

Dan hebben wij een tip: De verloren dochter van Lucretia Grindle. 


Een meeslepend en hartverscheurend verhaal over een onmogelijke liefde, tegen de achtergrond van Ferrara, Rome en Florence. 
De schrijfster weet historische feiten op prachtige wijze te combineren met een hedendaags verhaal. 
‘Gevoelig, innemend en onderhoudend’ schreef The Guardian over het boek. 
Het boek grijpt je aandacht vanaf de eerste pagina en laat je niet meer los.

Het verhaal in het kort: In Florence gaat een jonge Amerikaanse studente, Kristen Carson, voor een paar dagen op vakantie met een oudere man. 
Een paar dagen later vliegen haar vader en stiefmoeder voor haar achttiende verjaardag naar Florence. 
Kristen is echter nergens te bekennen en haar ouders slaan alarm. 
Allesandro Pallioti en Enzo Saenz worden op de zaak gezet.

Als Pallioti en Saenz erachter komen dat de oudere man met wie Kristen omging Antonio Tomaselli is, een lid van de notoire Rode Brigades, een extreemlinkse terroristische organisatie, beginnen ze zich grote zorgen te maken. 
Helemaal als ook Kristens stiefmoeder Anna verdwijnt. 
Enzo raakt verstrikt in een web van valse identiteiten, verraad en wraak.

Het boek is te koop in de (online)boekhandel. 
De eerste hoofdstukken zijn hier online te lezen. 

Eerder schreef Grindle het boek Villa Triste over twee zussen in Florence die tijdens de Tweede Wereldoorlog een moedige beslissing nemen die veertig jaar later grote consequenties heeft…