Handgeplukt en Biologisch gecertificeerd.
Topkwaliteit espressobonen voor koffie met geweldige smaaknuances voor horeca en thuisgebruik.
Manetti caffè biologico Italiano is Hofleverancier met een topkwaliteit espressomelange met een karakteristieke Noord-Italiaanse branding.
RedBeans is de tweede troef met een geweldige biologische espressomelange.
Dark roasted en Cafeïnevrij verkrijgbaar.
100% handgeplukt, 100% biologisch, MaxHavelaar, EKO, Fairtrade en supervers.
Tot slot fantastische espressobonen van Bocca Coffee.
Deze Amsterdamse branderij en koffie importeur staat bekend om zijn bijzondere koffiebonen afkomstig uit een vooruitstrevend biologisch koffie-project uit Ethiopië.
Espresso/koffie facts:
Caffè?, Ristretto?, Espressso?, Macchiato?, Latte?, Lungo?, Doppio?, Coretto?
Caffè?
Dat bestel je in een koffiebarretje en wat krijg je dan...
Het kan nog wel eens verwarrend zijn om al die verschillende soorten uit elkaar te houden.
Een klein geheugensteuntje:
Normaal drinken de Italianen caffè espresso, een paar straaltjes zwarte koffie in een klein kopje.
Varianten hiervan zijn de doppio, een dubbele hoeveelheid, lungo met iets meer water (vergelijkbaar met onze koffie), corretto met een scheutje sterke drank (grappa in het Noorden en anice in het Zuiden), al vetro in een klein glas (in Roma heel trendy), macchiato met een wolkje gewone melk (koffiemelk kennen ze niet) americano of caffelatte, onze koffie verkeerd en amaro zonder suiker.
Let op: als je in het zuiden bent, is dit laatste woord essentieel om te onthouden; hier wordt de suiker namelijk als eerste in het kopje gedaan.
Je moet dus zelf altijd even melden dat je geen suiker in je espresso wilt.
Natuurlijk is ook hier een decaffeinato te verkrijgen.
Nederlanders vinden de Italiaanse caffè vaak te sterk en wij nemen dan ook vaak onze toevlucht tot de cappuccino.
Door de Italianen wordt deze echter alleen bij het ontbijt en `s ochtends gedronken, begeleid door een bombolone (soort gefrituurde donut met jam) of een brioche of cornetto (een met vanille gezoete croissant).
Weet je ook meteen waar de meewarige blik vandaan komt als je na het diner een cappuccino bestelt.
Koffie:
In Nederland wordt jaarlijks per inwoner ongeveer 150 liter koffie gedronken.
Dit is 7 kg per hoofd van de bevolking en komt neer op 3 koppen koffie per dag.
85% van de Nederlandse bevolking vanaf 15 jaar drinkt koffie waarvan 28% de koffie het liefst zwart drinkt, 38% met melk en suiker, 23% met room of andere witmaker, 11% met suiker , kandij of andere zoetmaker.
Het totale volume aan koffie gedronken in Nederland is 115.000.000 kg per jaar.
Deze enorme hoeveelheid is te verdelen in 70% thuis consumptie en 30% buitenshuis consumptie.
Voor mobiele koffieconcepten op locatie kun je kijken bij Italian Entertainment And More.
Voor nog meer caffè kijk je op Italian Links And More.